Lissabon: De bedste rejsetips til Portugals smukke hovedstad

Der er mange gode grunde til at besøge smukke Lissabon – lyset og farverne er blot to af dem. De sætter nemlig deres præg på byens mange charmerende kvarterer, grønne oaser og hyggelige markeder.  

Og så må du for alt i verden ikke snyde dig selv for Lissabons alsidige køkken, der byder på fisk i særklasse, udsøgte kager og dejlig vin.

God tur!

Læs mere

Har du endnu ikke besøgt Portugals smukke hovedstad, Lissabon? Så er det bare om at komme afsted. Adios! (Foto: Getty)

Hvis du skulle være i tvivl om, hvorvidt Portugals hovedstad overhovedet er et besøg værd, har vi samlet 20 gode grunde til at besøge Lissabon lige her.

Og 20 er lavt sat, for der er mange gode grunde til at kigge forbi den populære, sydeuropæiske storby, der både har vand, by og natur.

De bedste oplevelser i storbyen

Gå på opdagelse i byens mange fine, bakkede gader, der i dén grad er Instagramvenlige med deres særlige lys og bløde farver. Besøg for eksempel Lissabons gamle arbejderkvarter Barrio Alto, der byder på gode kulturoplevelser i form af gamle boghandlere og kunstgallerier, eller det mere livlige handelscentrum, Baxia, der huser farverige boder, hvor du kan købe alt fra paraplyer og hatte til lækre, lokale delikatesser.

Hvis du er på udkig efter en mere kulturhistorisk ferieoplevelse, kan du besøge den imponerende Katedralen Sé, som er byens ældste kirke - og en meget smuk en af slagsen. Alternativt kan du kigge forbi Portugals nationalpavillon Pavilhão de Portugal, der er tegnet af arkitekten Alvaro Siza, og som blot er ét af byens mange must-sees.

Shopping i Lissabon

Hvis du er typen, der elsker at bruge en god portion af din ferie på shopping, er Lissabon bestemt også værd at gå på opdagelse i. Uanset om du er til de lokale loppemarkeder, hvor du kan finde alt fra antikke kakler til fine fotoprint, eller du er til hippe vintagemøbler eller skønne tekstiler, så er der noget for dig i den sydeuropæiske storby.

Og så ligger priserne tilmed i et leje, som de fleste kan være med i.

Byens bedste restauranter

Man kan naturligvis ikke nævne Lissabon uden at komme omkring deres madkultur, som er en fascinerende blanding af alt godt fra Atlanterhavet i skøn forening med krydderier og eksotiske smage fra fjernere egne.

Sardiner er en af Portugals helt store trademarks, og hvis du vil have en dåse med hjem, har vi et godt bud på, hvor du kan gå hen.

I det hele taget er der masser af gode fiskerestauranter i den smukke storby, der ligger tæt på havet. Besøg for eksempel restauranten Ponto Final på byens mole, hvor du kan spise sardiner, mens du nyder den fine udsigt, eller tjek det bundsolide sømandskøkken i kvartererne Chiado og Bairro Alto.

Du kan også kaste dig over noget lækkert og traditionelt portugisisk mad på restauranten Cantinho Do Avillez, der serverer simple retter i charmerende, farverige omgivelser, eller på Restaurant Largo, der kører efter princippet ”højst tre ingredienser” og er placeret i et gammelt kloster.

Så bliver det vist ikke mere Lissabonsk.

Buen viaje!