Medina - Læs alt om Medinas karriere, kærlighed og livsstil her

Medina er født og opvokset i Risskov ved Aarhus sammen med sin danske mor og chilenske far. Hun er mellembarn og har en storebror og en lillesøster. Hun er født Andrea Fuentealba Valbak, men skiftede sit navn i 2005 efter et besøg hos en numerolog.

Læs meget mere om Medinas karriere og livsstil her.

Læs mere

Inden tiden som stor popsangerinde arbejdede hun i en sandwichbar i Aarhus, og det var her hun blev opdaget af producerteamet Providers, der blandt andet står bag hits for blandt andre L.O.C, Outlandish, Burhan G og Ataf.

Blå Bog:

 • Navn: Medina Danielle Oona Valbak (født Andrea Fuentealba Valbak)
 • Kendt pop- og R&B-sangerinde og sangskriver
 • Født: 30 november 1982 i Risskov, Aarhus
 • Forældre: Har en dansk mor og en chilensk far
 • Søskende: Har en storebror og en lillesøster
 • Civil status: Single. Har tidligere dannet par med sangeren Christopher og modellerne Mikkel Gregers Jensen og Sebastian Lund

Hun har vundet adskillige priser ved Danish Music Awards og Danish DeeJay Awards, haft 10 nummer 1-hits på den danske single-hitliste, og så har hun samarbejdet med kunstnere som blandt andet Thomas Helmig, L.O.C, Burhan G og Kidd.

Medina har solgt mere end 500.000 singler og over 130.000 albums. Hun har medvirket i mere end 20 musikvideoer, modtaget plader og priser i Tyskland og ligget i toppen af blandt andet den amerikanske Billboards ’Hot Dance Airplay’-hitliste med singlen You and I.

Debutalbummet Tæt på

Medina udkommer med sit debutalbum i 2007, og det indeholder blandt andet singlen Et øjeblik, der gæstes af rapperen Joe True. Senere ender to af sangene fra albummet på soundtracket til den danske film Fidibus, der er instrueret af Hella Joof. Det er først med sit andet album, at hun virkelig markerer sig som dronningen af pop, og det hele begynder med den dobbelte platin-sælgende single Kun for mig.

Velkommen til Medina

Kun for mig er fra albummet Velkommen til Medina, der udkommer i august 2009. Foruden singlen Kun for mig indeholder albummet også hittet og titelsangen Velkommen til Medina samt hitsene Ensom og Vi to. De tre singler brager igennem og sælger mere end 200.000 eksemplarer tilsammen.

Samme år udkommer en engelsk version af singlen Kun for mig med titlen You and I, og den udgives ved det britiske pladeselskab Parlophone, som også har samarbejdet med Coldplay, Pet Shop Boys, Kylie Minogue og andre stjerner. Sangen blev til i et samarbejde mellem to danske sangskrivere, Adam Powers og Julie Steincke, og så er den blandt andet blevet remixet af den canadiske producer Deadmau5. You and I nåede en placering som nr. 39 på den britiske singlehitliste.

Velkommen til Medina sikrede desuden også sangerinden fem Danish Music Awards i 2010, da hun vandt priser for:

 • Årets danske udgivelse
 • Årets danske sang
 • Årets kvindelige kunstner
 • Årets danske producer (Providers)
 • Årets nye danske navn

Det er bestemt ikke kun hjemme i Danmark, stjernen har gjort sig bemærket og vundet priser. Hun har taget prisen for bedste danske band til MTV Europe Music Awards i 2009, 2011 og 2012. Af andre priser, som Medina har vundet eller er blevet nomineret i, kan der nævnes Zulu Award, Club Award, P3 Guld og GAFFA-Prisen.

Medina, Thomas Helmig og Burhan G

I kølvandet på successen med Velkommen til Medina er hendes stemme også at finde på andre kunstneres albums. I september 2009 medvirker hun på den første single fra Thomas Helmigs album Tommy Boy på singlen 100 dage.

I 2010 synger hun med på singlen Mest ondt fra Burhan G’s tredje album. I musikvideoen kan man se de to sangere ligge tæt sammen i bølgeskummet på en sandstrand. Begge sange ender som nr. 1. på hitlisten og bliver store radiohits.

Succes i udlandet

I juli 2010 udkommer hendes tredje album Welcome to Medina i Tyskland, Schweitz og Østrig. Det indeholder blandt andet engelsksprogede versioner af de fire singler Kun for mig, Velkommen til Medina, Ensom og Vi to og syv nye sange.

You and I sælger blandt andet 150.000 singler i Tyskland. I 2010 udkommer også Medinas selvbiografi Tæt på, som sangeren har skrevet sammen med forfatteren Lotus Turéll.

Albums:

Danske albums:

 • Tæt på (2007)
 • Velkommen til Medina (2009)
 • For altid (2011)

Engelske albums:

 • Welcome to Medina (2010)
 • Forever (2012)
 • We Survive (2016)

I maj 2011 udkommer singlen For altid, og singlen debuterer som nr. 1. På Track-listen og holder den i tre uger. Efter ni uger ligger singlen fortsat som nr. 2, og den ender også med at modtage platin. Medina har også været flittig til at give koncerter rund omkring i landet blandt andet flere gange til Fredagsrock i Tivoli og til Grøn Koncert i Valby.

En aktiv frontfigur

Den populære sangerinde har også haft gang i en masse andre ting ved siden af musikken. Hun har blandt andet været frontfigur for Reebok, smykkefirmaet Kranz og Ziegler og Schweppes, ligesom hun har prøvet kræfter med sin egen make up-serie og en tøjkollektion.

I 2017 kaster Medina sig ud i et samarbejde sammen med det norske sportsbrand, Kari Traa. Deres mission er at udfordre nutidens ekstreme skønhedsidealer med budskabet om, at unge kvinder skal turde være sig selv og være stolte af det. Kampagnen får hashtagget #WEDAREYOU.

Kærligheden

På kærlighedsområdet er Medina også en ombejlet kvinde. Hun har blandt andet dannet par med danseren Mathias Arvedsen og sangeren Christopher. Efter bruddet med Christopher i 2014 så hun jetsetteren Frederik Bagger, og efter ham var hun kæreste med modellen Mikkel Gregers Jensen.

I sommeren 2016 blev hun forlovet med en anden model, Sebastian Lund. De to mødte hinanden, da han skulle hjælpe med at samle popstjernens havemøbler. Forlovelsen varede et halvt år, og de to gik fra hinanden i februar 2017.

Du kan også læse om, hvad træning betyder for Medina, og hvordan hun holder styr på sit liv, sundhed og karriere. Læs også mere om kampagnen #WEDAREYOU.

alt.dk kan du også læse spændende artikler og portrætter om andre kendte. Læs for eksempel interview med Nikita Klæstrup, Stephania Potalivo og Claudia Rex.

På alt.dk finder du indhold fra ALT for damerne, Eurowoman, FIT LIVING, Hendes Verden, Hjemmet og Boligliv.