Sanne Salomonsen – alt du skal vide om den danske rockmama

Hvem er Sanne Salomonsen?

Sanne Salomonsen er dansk sangerinde. Hun fik sin debut som 17-årig, og har siden været med i bands som Sneakers og Anne Linnet Band. Hun er kendt og elsket for hits, som "Kærligheden Kalder", "Hvis Du Forstod" og "Jeg' i live" – for slet ikke at nævne hitbaskeren fra 1988: ”Den, jeg elsker, elsker jeg”.

Sanne Salomonsen er født 30. december 1955 på Frederiksberg og opvokset i Holte. Hun har sønnen Victor Ray på 30 år med eksmanden Mats Ronander. Sanne Salomonsen har medvirket som dommer i X Factor og LIVE! på DR1 i 2018.

Læs meget mere om hele "Danmarks rockmama" herunder.

 

 

 

Læs mere

Sanne Salomonsen er født 30. december 1955 på Frederiksberg og opvokset i Holte. Hun har sønnen Victor Ray på 30 år med eksmanden Mats Ronander. Hun har også medvirket som dommer i X Factor og LIVE! på DR1 i 2018.

Læs meget mere om hele "Danmarks rockmama" herunder:

18 ting du bør vide om Sanne Salomonsen

 1. Hun hedder slet ikke Sanne…
  Sanne er hendes kælenavn, men på hendes dåbsattest står der faktisk "Susanne Salomonsen".
 2. Flyttede hjemmefra som 16-årig
  Sanne fløj fra reden allerede som 16-årig – men hun havde heldigvis forældrenes opbakning. ”Min far var gammel konventionel akademiker, og min mor havde gået på husholdningsskole. Men min fede ungdom var også 1960'erne med alle hippierne og oprøret – stik mod alt det derhjemme, og jeg clashede en del med mine forældre. Det gode ved mine forældre var dog, at de lod mig leve det ud og blive musiker. Jeg tror, det skyldtes, at de inderst inde begge to gik med en musiker i maven. De var store og frie mennesker. Dannede og tolerante. De gav mig meget godt med – for eksempel at gå efter det, du ønsker”, har Sanne Salomonsen fortalt til Hendes Verden
 3. Stolt jubilar på musikscenen
  Hun er en af de få, der kan bryste sig af at have stået på den danske musikscene, siden hun var 15 år gammel. Det betyder, at Danmarks ukronede rockdronning i 2020 fejrede 50-års jubilæum i musikbranchen. Den lader vi lige stå et øjeblik....
 4. Hun har medvirket i Huset på Christianshavn
  Den populære sangerinde har af flere omgange spillet med i film og tv-serier, men vidste du, at en ung Sanne Salomonsen har været med i hele to afsnit af den ikoniske danske tv-serie Huset på Christianshavn? Her spillede hun henholdsvis "Bos veninde" og en syngende "slumstormer".
 5. Lagde sag an for uønsket forside
  Sanne Salomonsen oplevede i sine yngre dage, at datidens mandeblad Ugens Rapport var voldsomt interesseret i at få hende på forsiden, men det huede ikke Sanne. Så hun lagde sag an. 

  ”På en turné i start-80erne oplevede vi noget af en hedebølge i Gilleleje. Efter koncerten tog vi trøjerne af og kastede os ud i bølgerne. Så kunne jeg se noget, der blinkede. Jeg kiggede tilbage mod stranden. Jeg så, at solen reflekterede i hans linser. Jeg ved ikke, hvor mange billeder, der var af mig i bladet. Ugens Rapport sendte mig en check på 2.000 kroner. Den sendte jeg tilbage asap og lagde sag an. Jeg glemmer det aldrig!”, har Sanne Salomonsen fortalt til Berlingske.
 6. Har gemt "frysesæd" fra sin afdøde hund
  Ja, du læste rigtigt… Der banker et STORT hundeelskende hjerte inde i Sanne Salomonsen, har hun fortalt til ALT for damerne:

  ”Altså, folk synes sikkert, jeg er sindssyg, fordi jeg går så meget op i mine hunde, og jeg ved også godt, at jeg nok er langt ude, når jeg f.eks. har frysesæd fra min gamle amerikanske golden retriever, så jeg en dag kan få en hvalp fra ham. Men jeg hygger mig sådan med de hunde, og de er måske også grunden til, at jeg ikke har det store behov for at få mig en kæreste.” 
  18_08_23_16_28_26_org__OS_1518_Sanne.jpg
  Sanne Salomonsen. Foto: Bo Nymann / HER&NU
 7. Et særligt bånd til mor
  Sanne Salomonsen mistede sin kære mor i 2010. En kvinde, som altid har stået ved hendes side, når hun turnerede land og rige rundt – og endda med en lille knægt på armen, har hun fortalt til ALT for damerne:

  ”Da jeg selv blev mor og slet ikke kunne finde ud af ikke at arbejde – og heller ikke havde lyst til at lade være – havde jeg min søn med mig på landevejen, når vi var ude og spille. Min mor smed alt, hvad hun havde i hænderne, og var med på tour. Og da jeg skulle skilles og flyttede til Nordjylland, flyttede min mor med derop. Hun var altid klar til at støtte mig, og hendes hjem var altid åbent for alle mine venner, som elskede at komme der. Min mor havde nogle hårde år til sidst med sygdom, især det sidste halve år, og det var meget, meget sørgeligt og pinefuldt at være vidne til. Derfor var det en befrielse for hende at få lov til at dø. Og det var en lettelse for mig, at hun ikke skulle lide mere. Da hun blev begravet, kom alle mine venner til begravelsen. Det var meget tankevækkende og smukt.”
 8. Livretten er sushi
  Hvis Sanne Salomonsen sad med sit sidste måltid mad, skulle der serveres sushi til hovedret. For det er hendes yndlingsmad, har hun fortalt til Berlingske. Og så tilføjede hun, at der gerne må være rigeligt med hvidløgsbrød til alle retter, for det kan man ikke få for meget af.
 9. De største stjerner skriver sange til Sanne
  Sanne Salomonsens sangstemme er uden tvivl en af de mere ikoniske, vi har herhjemme. Og netop derfor har nogle af landets mest succesfulde poppoeter, som Steffen Brandt, Thomas Helmig og Mads Langer, gennem årene stået i kø for at få lov at skrive sange til hende. Men også Infernal, Nik og Jay og Søren Rasted har skrevet sange til hende tidligere.
 10. Op på hesten igen
  Comebackpladen ”Unico”, som udkom i 2009, er faktisk opkaldt efter den portugisiske dressurhest, som hjalp hende gennem genoptræningen efter blodproppen. I 2006 blev sangerinden ramt af en blodprop, der fik hende til at tvivle på, om hun nogensinde skulle synge igen.

  ”Jeg lå i sengen på Glostrup Sygehus og prøvede at synge Den, Jeg Elsker, men kunne ikke. Alt var lammet. Mine stemmelæber, stemmebånd og al den muskulatur, man bruger, når man synger. Jeg var fortvivlet, men samtidig meget taknemlig over at være i live”, fortalte hun til Gaffa i 2009.
 11. Intet som en god (e-)cigar
  Mange eksrygere er gået over til "e-versionen", men Sanne Salomonsen tager den lige skridtet videre... Hun er nemlig vild med e-cigarer og e-piber. Hun ved også godt, at det er en skidt vane, men hvis hun stopper fra den ene dag til den anden, er hun bange for at tage på, har hun fortalt til Bubber i programmet ”Blind Tillid”.
  Anthon Unger
  Sanne Salomonsen. Foto: Anthon Unger / HER&NU
 12. Har bildt folk ind, at hun var kæreste med sin hund
  Ja, den er lidt kryptisk, men faktisk god nok... For Sanne får RIGTIG ofte spørgsmålet, om hun har en mand i sit liv, så engang valgte hun simpelthen at fortælle en løgn for at undgå flere spørgsmål i den dur.

  ”Det var på et tidspunkt, hvor jeg blev træt af at få spørgsmålet: "Har du fået dig en kæreste?". Så jeg sagde: "Okay, jeg HAR en, jeg ser. Han bor i New York, han er amerikaner, han er rødblond, han er forretningsmand, han hedder Cooper Sullivan, og jeg elsker ham af hele mit hjerte", har hun afsløret overfor ALT for damerne i et interview og uddybede først dér, at den sande historie om denne "mand" i virkeligheden var lidt noget andet:

  ”Det var min amerikanske golden retriever.”
 13. Mads Langer er "en bror fra en anden mor"
  Sanne Salomonsen har mange venner i musikbranchen, men et af de nyere venskaber er også et af de helt tætte, nemlig med den 28 år yngre sanger Mads Langer. Han skrev sangen "Overgi'r mig langsomt" til hende. Den handler om tiden lige efter, at hun blev ramt af blodproppen i 2006 og hendes møde med sønnen, Victor Ray, da hun lå på hospitalet og ikke vidste, om hun ville overleve eller dø.

  ”Vi er lidt som storesøster og lillebror, jeg er jo en gammel ræv, og Mads ved, at han altid kan komme til mig, hvis der er noget, han er i tvivl om, selvom han er typen, der kan det hele selv”, har hun fortalt til Gaffa og uddyber videre:

  "’Overgi'r Mig Langsomt’ ramte mig så stærkt, at jeg ikke selv kunne synge den live, jeg tudede hele tiden, men nu glæder jeg mig til at integrere den i min live-optræden fremover. Jeg har Mads i hjertet, kommer til at se ham resten af mit liv, og vi kommer helt sikkert til at lave noget sammen igen en dag.”
 14. Hun lever efter sin egen filosofi
  Sanne Salomonsen har, siden hun var ganske ung, været fascineret af meditationens kunst, fordi hun ser det som en vigtig egenskab i vores travle og forhippede hverdag. Og i dag lever hun sit liv efter konceptet om peace, love and understanding:

  ”I dag tror jeg på, at universet er uendeligt, og jeg tror på energier. Det, du sender ud i universet, får du tilbage igen. Du kan leve et bevidst eller bevidstløst liv. Du bestemmer selv over alle dine tanker, og negative tanker er intet andet end selvpineri. Et ord som tak er meget vigtigt, og jeg siger tak hver morgen, når jeg sætter fødderne på gulvet”, fortalte hun i et interview med Hendes Verden i 2017.
 15. No botox (so far...)
  I disse foranderlige tider er der to ting, der stadig er sikre: Jorden er rund, og Sanne Salomonsen ligner sig selv – også selvom tiden går og muligvis lægger sig som et smukt lag patina i ansigtet. Hvor andre kendte kvinder tyer til botox og voldsommere indgreb, så snart de ser antydningen af en rynke, har Sanne Salomonsen gennem årene på den front valgt at holde sig "økologisk", som hun selv formulerer det.

  I en snak med Bubber i programmet "Blind tillid" forklarer den populære sangerinde, at hun aldrig har fået foretaget nogle operationer. Men hun tilføjer dog, at det måske godt kan ske en dag. Og hvis det gør, så vil det alene være for hendes egen skyld og ikke kameraerne.
 16. Rig på liv
  Sanne Salomonsen er ikke i tvivl om, at hun vil vende tilbage efter døden. For hun tror på reinkarnationen af mennesket – liv efter døden. Hun røbede over for Bubber i ”Blind tillid”, at hun allerede har levet omkring 8 til 10 tidligere liv.
 17. Anne, Sanne, Lis
  Trioen bag Anne Linnet Band er genforenet efter mange års soloræs og hits i bagkataloget. Tag et trip down memory lane med sange som ”Måne, sol og stjerner” eller ”Det er ikke det, du siger”. Du kan bl.a. høre de tre power kvinder slå sig løs og være med på fællessang, når de gæster dette års Grøn Koncert.
 18. Sanne the musical”
  Som alle andre større kunstnere fortjener hele Danmarks rockmama selvfølgelig en ordentlig hyldest. Denne hyldest kom i 2019, hvor hendes livs succesoplevelser, dybe kriser, sorg og trangen til at elske blev udfoldet i en musical på scenen, hvor publikum mødte Sanne Salomonsen i tre forskellige aldre.