Min eksmand er gået bag om ryggen på mig
SPONSORERET indhold

Min eksmand er gået bag om ryggen på mig

Jeg har fundet ud af, at min eksmand igennem årene har givet vores voksne datter mange tusinde kroner, selv om vi har en aftale om økonomi, som vedrører hende. Min datter fortalte i beruset tilstand, at det har stået på i flere år, og at hun synes, jeg er nærig. Hvad gør jeg? Det svarer Vibeke Dorph på i Hjemmets brevkasse.

Af: Vibeke Dorph Foto: Getty Images
08. aug. 2020 | Livsstil | Hjemmet

Spørgsmål om eksmand, som giver penge til datter

Min eksmand og jeg har været skilt i seks år, og alt har altid været klaret i ro og mag mellem os. Vi har verdens smukkeste og dejligste datter sammen, og vi har i det store og hele altid kunne enes om, hvordan vi skulle opdrage hende. Hun er da også vokset op og blevet stærk og selvstændig, og skal efter sommerferien i gang med en videregående uddannelse og flytter i den forbindelse hjemmefra. Jeg tror, at både min eksmand og jeg drager et lille lettelsens suk over, at vi har fået hende så langt og godt gennem livet.

LÆS OGSÅ: Min familie beskylder min nye kæreste for at være grådig

Til gengæld blev hendes seneste fødselsdag lidt af en fiasko. Det var hendes sidste fejring herhjemme, så jeg havde inviteret både min eksmand, et par af hendes venner og familien. Da alle var gået, opdagede jeg, at min eksmand lagde en tyk stak pengesedler i hånden på vores datter. Vi har altid været enige om at være fælles om økonomiske beslutninger, hvis de oversteg 1000 kroner, hvad vores datter angår, og hun fik et langt større beløb i hånden den aften. Jeg blev derfor urolig og konfronterede hende bagefter. Det skulle jeg nok ikke have gjort, da hun var temmelig beruset. Resultatet blev, at hun fortalte mig, at hendes far havde givet hende mange tusind kroner under bordet i tidens løb, og at jeg var nærig. Jeg gik i seng med følelsen af at være den værste mor i verden, og siden har jeg gået som katten om den varme grød, fordi jeg selv har svært ved at få styr på mine følelser af svigt her. Hvad gør jeg?

Vibeke Dorph råder til at droppe den dårlige samvittighed

Start med at sparke revolversigtet væk fra dig selv, for du har da ingen grund til at føle skyld. Du har haft en klar aftale med din mand om opdragelsen af din datter, også den økonomiske del, og her har din eksmand så valgt at gå bag om ryggen på dig. 

At din datter så i småberuset tilstand kalder dig for ”nærig”, det vil jeg vælge at se, som et umodent og fuldemandstarveligt forsøg på at forsvare sig. Du ved, angreb er det bedste forsvar. Inderst inde ved hun sikkert udmærket godt, at det, hendes far og hun har haft kørende bag om ryggen på dig, er en lille smule lusket. Du beskriver hende jo som en fornuftig og kernesund pige, så spørger du hende i ædru tilstand, så er jeg ret sikker på, at hun dybt har fortrudt sine ord.

LÆS OGSÅ: Hvorfor tør jeg ikke stole på min mand?

Så drop den dårlige samvittighed. Det er din eksmand, der har grund til at have dårlig samvittighed. Men før du konfronterer ham, så husk to ting: Bebrejdelser og angreb er ord, der kun maser folk op i et hjørne og får dem til at gå til modangreb, og det har I ikke brug for. Husk også på, at din eksmand ikke har givet din datter penge for at skade dig, han har gjort det, fordi han elsker hende og dybest set bare ville hende det godt. Det forsvarer ikke, at han har dummet sig gevaldigt, og selvfølgelig skal du konfrontere ham med det, men sørg for at få sagen ud af verden. Jeres datter klarer sig jo fint, så på den måde er alting jo, præcis som det skal være.

Anbefalet til dig