Emmanuel Limal
SPONSORERET indhold

"Mænd lyver om deres højde og kvinder om deres vægt"

Begge køn kan finde på at lyve om småting i jagten på kærlighed. Men hvorfor egentlig? spørger vores nye klummeskribent Emmanuel Limal, der står bag datingsitet Babyklar.nu.

Af: Emmanuel Limal
23. aug. 2013 | Livsstil | ALT for damerne

For nylig skulle jeg i Tivoli med nogle brugere af min datingside Babyklar.nu. Jeg havde købt et Guld VIP-kort for at skabe nye aktiviteter og for at få de fire første gratis ind. Vi var parat til at opleve Thomas Helmig på plænen. Yes!

Det gjorde vi så ikke. Fordi vi ventede lidt for længe på at komme ind, og dørene blev lukket for alle. ALLE!

Erfaringer fra netdating
Så måtte vi simpelthen finde en plan B. Det endte med, at vi tog på café på Vesterbro, og der kom vi til at tale om vores erfaringer med netdating. Og så kom den:

"Mænd lyver om deres højde!"

"Helt ærligt, hvad fanden tænker de på. Det finder man sgu da ud af. På første date! Hvorfor i alverden tror de, at de kan snyde én med det?"

Jeg har selv datet kvinderne, der var højere end 1,80, og for dem var mandens højde et meget vigtigt kriterium. Samtidig kender jeg flere kvinder, som har eller har haft gode forhold til mænd, der var mindre end dem. Så højden behøver ikke at have en betydning, men for nogle har den.

Man kan kæmpe imod det, eller acceptere det som et faktum. Mange kvinder, især de høje, går op i, hvor høj en mand er og ikke mindst i, at han skal være højere end dem selv (til tider med hæle på).

LÆS OGSÅ: Sådan laver du en scoresikker datingprofil

Hvorfor lyver mændene - og kvinderne?
Men hvorfor i alverden lyver mændene så om deres højde? Jeg forstår godt, at de på den måde kan få en chance, de måske ikke vil have fået, men det svarer til at sige:

"Ja, jeg kan godt finde på at lyve, når det er til min fordel og nej, jeg har det ikke helt godt med den måde, jeg ser ud. Jeg kunne faktisk godt tænke mig at være 6 cm højere. Jeg har det skidt med min højde, men jeg regner helt sikkert med, at DU har det fint med den. Hvis jeg er heldig, kan du have det SÅ fint med den, at jeg måske endda selv ender med at have ro omkring det."

Men mænd der lyver om deres udseende siger til deres forsvar:

"Jamen, kvinderne lyver om deres vægt! De tager kun billeder af deres ansigt, hvis de vejer for meget!"

Drop løgnene
Jeg gad godt leve i en verden, hvor man bliver elsket så grundlæggende højt af sin udkårne, at man kommer til at acceptere sig selv fuldstændigt, som man er. Hmm... Doesn't work like this!

Derfor har jeg kun en bøn til både mænd og kvinder: lad nu være med at lyve. Du bliver afsløret alligevel. Du får et lille falsk plus online, som bliver forvandlet til et stort minus, når I mødes.

Selvom du er så fuld af charme, når du ser din date, at han eller hun ser bort fra din løgn, vil den stadig svæve som en tung sky over dig.

Smag og behag
Og husk, husk nu for guds skyld (eller for din egen), at der trods alt er lige så mange forskellige måder at se ud, som der er øjne, der ser.

Det vigtigste er at være sig selv, for det er den person, du ender med at være. Simpelthen fordi alt det andet koster for meget energi på den lange bane.

Hvad har du oplevet, at andre singler lyver om? Hvad lyver du selv om, når du skal præsentere dig selv, i byen eller til netdating? Fortæl mig om det i kommentarfeltet under artiklen.

LÆS OGSÅ: Hvilken slags single er du?