Badeværelser - indretningstips og tricks

Skab spa-stemning og velvære på dit badeværelse, indret dig nordisk og minimer bakterierne på badeværelset er nogle af de ting, du kan finde artikler om på denne side.

Du kan også finde inspiration til at indrette dig med fliser og farver, se inspirerende makeovers af badeværelser og hente gode boligtips og inspiration.

Hvis du står og skal til at lave nyt badeværelse, er der også tips til både opbevaring, bad og moderne design

Læs mere

Velvære og spa-stemning

Begreber som æstetik og velvære fylder i dag meget i badeværelsesindretningen, og det gi’r udmærket mening. Vi bruger mere tid på udseende og personlig pleje end nogensinde før, og badeværelset er et af de få steder, hvor det moderne menneske kan isolere sig for en kort stund.

Ligesom med vores køkkener har badeværelset transformeret sig til et leverum, der i høj grad er med til at definere rammerne om vores hverdags- og familieaktiviteter.

Badeværelser for enhver smag

Hvad kendetegner så et altomfavnende og superoptimeret badeværelse anno 2018? Der er mange veje at gå, men i hvert fald har tre stilarter sat deres tydelige præg på det moderne badeværelse:        

Det nordiske badeværelse 

Som den nordiske designlinje dikterer, er der her fokus på naturen og de gode materialer. Lyst træ, beton, hør og neutrale farver er de dominerende elementer i det nordiske badeværelse.

Det orientalske badeværelse 

Har du været i Tyrkiet, Egypten eller på Østerbro, har du formentlig set dem – de orientalske badeværelser med de smukke, håndmalede vaske, de dragende mosaikker og de stærke farver på væggene. Molevitten toppes med messing- eller guldfarvede armaturer. Gode dufte i form af røgelse og æteriske olier spiller desuden en vigtig rolle i det orientalske badeværelse. 

Det industrielle badeværelse 

Her kan det næsten ikke blive for råt eller for minimalistisk. Glas, jern og beton er hovedingredienserne i det industrielle badeværelse, hvor less i den grad er more. Er der farver på væggene, er de holdt i grålige og brune nuancer. Pynt er en sjældenhed, og der er i stedet fuldt æstetisk fokus på armaturer, vaske og kummer.

Store, små, industrielle eller nordiske badeværelser – alle har de mindst én ting tilfælles: Bli’r de ikke gjort ordentlig rent, er de lige ulækre. Så derfor har vi dedikeret lidt spalteplads til opskriften på den optimale badeværelsesrengøring.

Sæt i gang!

Artiklerne er fra Boligliv, Eurowoman, Vores Børn, Alt for damerne, Hjemmet og Hendes Verden.