Badeværelse
SPONSORERET indhold

Lækkert familiebad

Lækkert familiebad: Maria og Claus valgte at slå to badeværelser sammen, så der kunne blive plads til hele familien på seks. Nu er her både brusekabine og ekstra stort badekar og vask, så mindst to børn ad gangen kan bade og børste tænder på samme tid.

Foto: Tia Borgsmidt
22. maj. 2015 | Bolig | BoligLivMed en stor familie er det vigtigt med god opbevaringsplads, så her er både et skab under vasken og et spejlskab over. Skabene er fra Ikea, og bordpladen i Corian er fra Kvik. Brusenichen er elegant lavet med en glaslåge.

Maria og Claus valgte at slå to badeværelser sammen, så der kunne blive plads til hele familien på seks. Nu er her både brusekabine og ekstra stort badekar og vask, så mindst to børn ad gArkitekt Maria Schei Mathisen og konsulent Claus Schei Mathisen har fire børn fra nul til ni år, og derfor valgte de at slå det lille gæstetoilet og selve badeværelset sammen i deres hus fra1930’erne. Samtidig fik de lagt gulvvarme ind. – I vintermånederne var det altid så koldt at gå på toilettet. Udover at vi frøs, manglede vi også plads og opbevaring. Der var ingen skabe, så badeværelset så altid rodet og uoverskueligt ud, mindes Maria. Nu er rummet på ni kvadratmeter, og her er blevet plads til både brusekabine, et ekstra rummeligt badekar, så to børn kan tage bad på en gang, samt en stor vask, så mindst to kan børste tænder på samme tid. Parret valgte grå fliser i rå sten til gulvet, der tørrer hurtigt og er skridsikre. Til væggen valgte de store rektangulære hvide fliser med smalle fuger. – Vi ville have så enkelt et look som muligt. Lyst og indbydende, men samtidig nemt at holde rent, forklarer Maria.angen kan bade og børste tænder på samme tid.


Skamlen i råt træ giver lidt varme til badeværelset med de mange hvide fliser. Håndklædet er fra House Doctor og skamlen fra Retro Villa.


Løsningen med indbygget armatur og toilet giver ekstra plads i rummet, men også en hylde med plads til nips og en akvarel malet af Maria. Hun kan nemt ændre på farvevalget, fordi badeværelset er i neutrale toner. Den stribede vase er et arvestykke.


Maria har peppet det meget hvide rum op med ting i skønne nuancer som det lille gardin af silke, der er fundet på en rejse til Asien, små vaser og fine lågkrukker. Det gør rummet ekstra
hyggeligt.

TIP
Lav selv et lille gardin ved sætte en simpel gardinspiral (fra Stof & Stil) op i vinduet og hænge et stykke stof henover. Skal gardinet skærme rigtigt, kan du sørge for, at det hænger dobbelt hele vejen hen.

Sådan får du stilen
• Vælg små fliser af upolerede grå sten til gulvet. De giver et råt, men enkelt look og er praktiske.
• Sæt store hvide fliser på væggene som kontrast til de små sten på gulvet. Her er valgt en smal fuge, så væggene virker helt ensartet hvide.
• Sæt farver til det neutrale badeværelse, så det får lidt personlighed.

Hvor er det fra?
Både de små fliser af upolerede grå sten og de store hvide fliser på væggen er fra Flisedesign. Badekar og toilet er fra Duravit og armaturer fra Dornbracht.


► SE OGSÅ: Før & efter: 70'er badet fik ny personlighed

► SE OGSÅ: Før & efter: Ny inspiration til dit badeværelse

► SE OGSÅ: Nyt bad: Maritime fornemmelser