Sofie Linde – alt du skal vide om den populære tv-vært

Hvem er Sofie Linde?

Sofie Linde Ingversen er dansk tv-vært, skuespiller og forfatter og er kendt fra bl.a. ’DR Ultra’, ’X Factor’ og ’Sofie Linde Show’. Hun fik sin debut som 14-årig, hvor hun medvirkede i Nils Malmros-filmen ’Kærestesorger’.

Sofie Linde er født den 22. september 1989 i Århus og er gift med kollegaen Joakim Linde Ingversen. Sammen har de datteren Trine, som blev født i 2018.

Læs meget mere om den folkekære tv-vært herunder.

vis
mere

18 ting, du skal vide om Sofie Linde

 1. Hun er døbt Sofie Linde Lauridsen.
 2. Hun er født i Århus, men opvokset i Odder i en familie på fem.
 3. Sofie Linde er den ældste i en søskendeflok på tre. Hendes to mindre søstre hedder Anna og Marie.
 4. Begge Sofie Lindes forældre er læger, og hun har derfor altid troet, at hun skulle læse medicin. En drøm, der ikke desto mindre ændrede sig, da hun som 28-årig blev ansat på DR. 
 5. Sofie Linde debuterede i 2009 som skuespiller i Nils Malmros-filmen ’Kærestesorger’, der strakte sig over en treårig periode. Hun var blot 15 år, da optagelserne begyndte.
 6. Efter sin studentereksamen rejste Sofie Linde fra Odder til London, hvor hun egentlig skulle have lært engelsk og arbejdet på et universitetshospital, men hvor hun i stedet endte med at arbejde på pubber og i tøjbutikker og feste en hel masse. Opholdet varede otte måneder og endte, da Sofie blev tilbudt en stilling som vært på børneprogrammet ’Sommer Summarum’. 
 7. Sofie Linde blev fastansat på DR, da hun var bare 18 år gammel, men der var hun allerede et kendt talent hos DR, efter hun som bare 15-årig søgte et fritidsjob som rengøringskone på DR i Århus. Hun fik ikke jobbet, men hendes ansøgning var så god, at hun blev kaldt til casting på børneprogrammet ’Fandango’. Trods en succesfuld casting var hun dog for ung til at løbe med jobbet. 
 8. Børneprogrammerne ‘Sommer Summarum’, ‘DR Ultra’, ‘Ramasjang’ og ‘MGP’ har alle haft fornøjelsen af Sofie Linde som vært.
Sofie Linde.jpg
Sofie Linde. Foto: Bo Nymann / HER&NU
 1. I 2016 fik Sofie Linde sit eget talkshow ’Sofie Linde Show’, der havde Bubber som reporter. 
 2. Samme år var Sofie Linde første gang vært på ‘X Factor’. Hun overtog posten fra Eva Harlou og har været med lige siden – kun afbrudt af en kort barsel, hvor hendes mand, Joakim, vikarierede. 
 3. Hun er gift med kollegaen Joakim Ingversen, som hun gav sit ja den 15. december 2018 under en privat vielse på Københavns Rådhus. Her valgte parret også at smelte deres efternavne sammen, så de begge nu hedder Linde Ingversen. Der er et større bryllup i vente for parret – for Sofie skal være hvid brud! 
 4. I februar 2018 offentliggjorde Sofie Linde, at hun og Joakim Ingversen var blevet forældre til datteren Trine
 5. Hun har en bomuldshund, der hedder Kim.
 6. Sofie Linde bor med Joakim og Trine på Strandvejen i et 178 kvadratmeter stort hus, som familien efter sigende har betalt i omegnen af otte millioner kroner for
 7. Hun er forfatter til bogen ’Fårking gravid’ om sin ventetid med datteren Trine. Bogen udkom i oktober 2018 og handler om alle op- og (især) nedturene ved graviditet.
 8. Sofie Linde skaber gerne overblik over sine venskaber med gule Post-Its. Hun skriver dem op og lister dem ud fra, hvem der har givet hende god energi, hvem der har taget energi, og hvem hun savner. 
 9. I maj 2018 sagde Sofie Linde op i DR efter at have været fastansat på kanalen i 10 år for at gå selvstændig. Beslutningen blev taget i forbindelse med, at ’X Factor’ rykkede fra DR til TV 2. 
 10. I januar 2020 er Sofie Linde aktuel med showet ’Linde & Breinholt – En slags forestilling’, som hun laver i samarbejde med tv-værten Anders Breinholt. Showet vises på Aveny-T-teatret på Frederiksberg.