Det var en drømmetjans, da TV 2 bad de
to kokke Umut
Sakarya og Francis Cardenau
om, sammen med komiker,
skuespiller og musiker Simon
Juul Jørgensen, at rejse ud i
verden og spise sammen i 'Tre sultne mænd'.
Umut og
hans forlovede,
Johanne,
bor på
Nørrebro,
og de skal
giftes til
næste år.
– Vi drøm
-
mer om
at holde
brylluppet
heroppe
på Francis’ og
Henriettes
gård.Foto: Klaus Bo Christensen
Selvom den ene er i 30’erne,
har tyrkiske aner og erobrede
danskernes hjerter med stegt
flæsk og persillesovs, og den
anden er midt i 60’erne, fransk
helt ind i knoglerne og har
fået to Michelin-stjerner for
sin gourmetmad, så har de to
kokke en del til fælles.
Francis’ køkken er et
gastronomisk slaraffenland med alverdens udstyr, og han
har skufferne fyldt
med franske delikatesser, som han importerer og sælger
via sin webshop.Foto: Klaus Bo Christensen
– Det var hårdt at tale med
min far, og min mor var meget
overfladisk, for i Frankrig er
børn bare børn. Man taler
ikke til børn som til voksne,
fortæller Francis Cardenau,
64, som til gengæld havde et
tæt forhold til sin mormor.
– Min skole lå tæt på det
køkken, hvor hun arbejdede.
Jeg elskede at sidde hos hende
og høre hende strikke og
fortælle anekdoter.
Følsomheden er også noget,
som de to kokke har taget med
i programmet.
– Vi er tæt forbundne og er
ikke bange for at vise vores
følelser. Kokke er meget følsomme. Alle de følelser, vi viser i 'Tre sultne mænd', er helt
ægte. Vi kyssede og krammede
hinanden, når vi følte for det,
siger Umut Sakarya, 33, der
kom til Danmark som 12-årig
med sin mor og bror.
De to venner mødes på Francis’ gård i Arresø, hvor han nu lever af at dyrke frugt
og grønsager, vin og honning.
De tre sultne
mænd rejser
blandt andet til
Umuts hjemland, Tyrkiet,
hvor de møder
Umuts far. Optagelserne er
tre år gamle, og
der var 33 kg
mere af Umut
dengang.Foto: Klaus Bo Christensen
– Livet med Michelin-stjernerne var en gang, og det var
jeg ret glad for. Men jeg har
altid været glad for at lave
mad, og for mig er det en
gave at kunne give god mad
til mennesker. Nu dyrker jeg
grøntsager. Det at spise friske
grøntsager hver dag vil jeg
gerne give videre til de næste
generationer, siger Francis.
Francis er både et forbillede,
en inspiration og en sparringspartner for Umut, der blandt
andet vandt 'Masterchef' i 2015 med René Dif.
I dag
lever Umut, efter salget af sine
restauranter, af gastronomisk
formidling, hvor han rådgiver
virksomheder i markedsføring.
– Man lever stille
og roligt og bliver
ældre på en smukkere måde heroppe. Francis er
blevet 20 år yngre,
efter han er flyttet
herop. Jeg kan se
på mig selv, at jeg
på de sidste to år
er blevet 10 år yngre, siger Umut.Foto: Klaus Bo Christensen
– Fremtiden for mig er at
købe et landsted ligesom Francis og bruge det som platform
til formidling om mad. Jeg
formidler også om mad på
mine digitale platforme. For
mig kommer lykken ikke af at
få en større bil, men af at have
ro og orden og kunne give videre. Jeg er mere lykkelig i min
kolonihave end i Dubai.
Se 'Tre sultne mænd' på
TV 2 mandag kl. 20.00 eller
på TV 2 Play.