Manual til den indadvendte mand
SPONSORERET indhold

”Vi kvinder lider af 2 grundlæggende misforståelser om mænd”

Knudemanden drager, er mystisk og måske den mest interessante af alle mænd at nedlægge. Men når han gør allermest knuder, kan det gøre ondt. Husk derfor: Det er virkelig ikke dig, det er faktisk ham.

Af: Stephanie Caruana Foto: Alamy
09. jul. 2015 | Livsstil | ALT for damerne

KLUMME: Der bruges meget dameblads- og kvindekrudt på hjerteknusende mandetyper som drengerøven, bralremåsen og ikke mindst kvindebedåreren. Sandsynligvis møder kvinder snarere hængerøven og knudemanden, når hjertet skal rives rundt i manegen. Den helt almindelige, gode mand? Han får en klumme en anden gang.

LÆS OGSÅ: Her er de 3 mest sexede ord en mand kan sige 

De to misforståelser om mænd

Knudemanden er i særlig grad udsat for misforståelser. Nogle gange, fordi han ikke udtrykker sine følelser, andre gange, fordi vi kvinder lider af to grundlæggende misforståelser om mænd: Den ene er, at det er vores egen skyld, hvis vi har de forkerte mænd i vores liv, den anden er, at vi kan ændre dem, så de bliver rigtige. Løgn, løgn og selvbedrag. Hvis du, kære læser, er i færd med at forsøge at lave dig selv eller ham om så stands omgående. Det ender galt.

Hvis du læser guides som denne her og tænker, ’jeg må virkelig arbejde med mig selv og udstråle noget andet, så jeg ikke tiltrækker den slags! Jeg må have selvkontrol og ikke knalde med dem og tro, at det kan blive til mere’, så træd et skridt til siden og ryst på hovedet. Stop dig selv.

Måske er han ikke en slyngel, men blot indadvendt. Måske er det derfor, han ikke åbner op følelsesmæssigt, ikke er overdrevet socialt anlagt, holder sig tilbage, når du vil mere. Desværre er han så fandens spændende med alle de knuder.

Derfor er han så sexet
Lad os se det i øjnene, d’damer, denne type mand oser af Bond-agtig coolness, der kan være helt utroligt sexet. Lidt som ham den gut i smalle, sorte jeans og læderjakke i gymnasiet, der ikke gav fem flade øre for, hvad nogen syntes om ham og som derfor ikke ænsede, hvor lækker man syntes, han var, når man gik forbi ham og... Nå, hvor var jeg? Åh, jo. Altså. Den indadvendte mand forsøger ikke at spille kostbar. Han er det bare. Han er Doug Stamper fra ’House of Cards’, han er Lucky Luke, han er Clint Eastwood rullet i Bruce Willis og Christian Grey. Ikke til at blive klog på.

Og det er utroligt svært at navigere i for os andre mere udadvendte typer. Vi kan tro, at forholdet kun handler om sex, når tilsyneladende er det eneste, man har sammen. Vi kan tro, at det er noget vi (ikke) siger eller gør, der bremser ham fra at indse, at vi er hans Carrie Bradshaw til hans Mr. Big.

Det er det ikke.

LÆS OGSÅ: Sådan får du et super singleliv

Men man skal ikke tage fejl - det er også svært for ham. Han vil ofte gerne. Men han kan ikke. Og det kan føles som en afvisning af dig, men det er nok snarere knudemandens realitetssans, der spiller ind. Han vil ikke såre, og så trækker han sig. Ofte på et tidspunkt, hvor du har overgivet dig til hans mandlige mystik og er ved at dø efter at vide, hvad der sker inde i hans knudrede, mørke indre. Så er det, man kan falde ned i de der guides, som var de brønde af dyb sandhed. Fejlen med manualer som dem er, at de peger på dig som den, der skal ændres. Som om der er noget forkert ved dig. Hvad med at vende alle de råd om?

Det er ikke dig, det er ham

Hvorfor er Knud Knudesen og Co. tiltrukket af dig? Det vil de aldrig nogensinde gide læse en guide om, tror jeg. Men hvorfor drages de, som møl mod lyset, mod din livsglæde, din udadvendthed? Fordi de måske har svært ved at finde det i sig selv. Fordi de måske gerne vil ud af den skal, de er i, men ikke magter det på egen hånd. Og alligevel heller ikke magter det ansvar, der følger med.

Det er en anden ting; hans ansvarsfølelse. Din ømhed forpligter jo, den presser ham. Han føler tingene intenst, selvom han ikke udtrykker det. Den indadvendte mand er nemlig ikke kold. Det kan godt være, der er et lag af granit rundt om hans hjerte, men indenunder banker det hedt og heftigt. Og længere nede dunker en varm pik.

Ofte vil det være gennem sex, at den indadvendte mand får følelserne ud, og det er en decideret intenst berusende ting at opleve ham udenfor rustningen, så at sige. Du godeste! Et majestætisk syn. Det er så dér, man ikke skal begynde at tro, at sex og varme smelter ham og ændrer hans grundlæggende natur. At man kan hamre løs mod granitten med kærlighed. Han skal selv ville.

En knudemand fortalte mig, at jeg en dag ville gøre en mand meget lykkelig. Og den eneste, jeg havde lyst til at gøre lykkelig, var ham. Men jeg kunne ikke. Det var heller ikke op til mig.

LÆS OGSÅ: "Jeg føler, det er lidt taberagtigt at købe take away alene, for så udstilles man som single eller ensom"

Der er meget godt at sige om den indadvendte mand, når man først lærer at se ham. Han er intens, dyb og lægger mærke til dig, også når du tror, han ikke gør. Han kender sig selv godt, ved hvad han rummer og ikke gør. Du kan lære ham at kende, du kan sætte pris på ham og alle hans knuder og mærkværdigheder.

Men du kan ikke ændre ham. Ikke grundlæggende. Carrie ændrede ikke Mr. Big, men hun lærte at se ham. Rachel tilgav Doug Stamper, men lige meget hjalp det. De kan ikke laves om. Hold op med at prøve, hvis du vil have fred i dit sind i stedet for hele tiden prøve at regne den ud. Han er, som han er.

Og det er du også. Og det er okay.

LÆS OGSÅ: "Hvem siger, at en mand ikke er interesseret, bare fordi han ikke sender den første sms?"

LÆS OGSÅ: "Som single forstår jeg SÅ godt, at mange er utro"