Pulsuret – din uundværlige løbemakker
Et pulsur er ikke så teknisk vanskeligt at have med at gøre, som mange ellers tror. Når først du har vænnet dig til at bruge det, er det uundværligt.
Pulsure findes i et hav af mærker, variationer samt prisklasser. Det vigtigste er, at du gør op med dig selv, hvad det skal kunne og investerer ud fra dette.
Det skal et pulsur kunne
Som minimum skal uret selvfølgeligt kunne vise din puls og have et stopur – det t kan de alle. Endvidere skal det kunne vise din gennemsnitspuls, og et rigtig godt redskab er ligeledes, hvis du kan indstille det til at træne i pulszoner, så det fx bipper, hvis du kommer under eller over din planlagte træningszone.
Af erfaring ved jeg også, at de fleste mennesker synes, at antallet af forbrændte kalorier er en motiverende feature på et pulsur. Mange ure kan i dag også vise, hvor hurtigt man løber, eller hvor langt man har løbet, samtidigt med, at de også kan fungere som cykelcomputer. Dette fungerer enten via GPS eller footpood (en lille sender, du spænder på skoene). Disse muligheder synes jeg personligt er vildt inspirerende at have, og det giver dig et mere præcist overblik over din træning.
Personligt bruger jeg selv Polars topmodel ”RS 800”, som stort set kan alt - på nær træne for mig. Men det er slet ikke nødvendigt for den almindelige motionist at investere i et sådan ur, men fedt er det :-)
Hvis jeg skal give dig nogle gode råd inden du investerer, så er det, at du får tjek på, hvilke features du synes, du har brug for, og derefter får vejledning i en forretning, der forhandler pulsure.
Mine anbefalinger
Såfremt du vælger Polars ure, så er det ved mange af deres modeller muligt at tilkøbe ekstra udstyr, hvis du har fortrudt, at du ikke købte med flere features, så du kan opgradere den.
Polars billigste ur til løb koster omkring 600 kroner og har de mest basale funktioner.
Et rigtigt godt ur, der både henvender sig til begyndere såvel som erfarne løbere, som stiller krav, er modellen RS300 fra Polar. Til dette ur kan du ligeledes købe enten GPS eller footpood. Uret kan alt, hvad hjertet begærer, og koster fra cirka 1.099 kr. og opefter. Ellers kan du vælge at tage den store tur og investere i topmodellen RS800 til cirke 3.300 kr. og opefter, som er et fantastisk ur, der dog primært henvender sig til pulsur ’nørden.’ der virkeligt vil analysere på sine træningsdata.
Du kan finde meget mere info om pulstræning på fx www.motion-online.dk og på www.pulsure.dk kan du spare en skilling i forhold til butikspriserne.
I hvert fald kan jeg kun anbefale dig at investere i et pulsur. Du vil få så meget mere ud af din træning, fordi du altid kan sikre dig, at du træner let/hårdt nok, og jeg garanterer dig, at når du først er ovre de indledende knæbøjninger, så kan du slet ikke undvære dette. Sidst men ikke mindst, så sender det er sindssygt ”Jeg er mega aktiv” budskab til omverdenen, når du bærer et sådan ur :-)