6 grunde til din veninde glemmer dig (for en stund) når hun bliver mor

Foto: Colorbox Hun vil forsøge at overbevise dig om, at joggingbukser er fashion – også uden for hjemmet – og så vil hun nok blive en anelse fjern i blikket, når du fortæller om din seneste erobring.

6 grunde til din veninde glemmer dig (for en stund) når hun bliver mor

Hvis din bedste veninde (eller du selv) får en baby, kan det vise sig at blive en af de største prøvelser, jeres venskab har været udsat for. Her er 6 grunde til, at det hænger sådan sammen: 

LÆS OGSÅ: De 5 største løgne mine forældre fortalte mig, da jeg var barn

1: ”Bare” en baby 
En baby er et lille bitte menneske, ja. Men en baby er også som en kraft, der kommer til at være udgangspunktet for alt. Alle de valg, din veninde pludselig skal træffe, der omhandler hendes baby, har en ikke ubetydelig indflydelse på, hvordan resten af hendes barns liv bliver. Så baby vil have første prioritet. I alle henseender. Og dén klub, kan du ikke være med i, før du selv er mor.

2: Ikke altid til rådighed 
Har du og din veninde altid været der for hinanden? Har I hængt i telefonen i timevis, når den ene havde hjertesorger eller lyttet til den andens erobringsfortællinger med stor opmærksomhed og kærlig deltagelse? Når der er en baby inde i billedet, er tiden pludselig meget knap, og en nybagt mor-veninde kan ikke forventes at komme løbende, når du er i krise. Til gengæld vil hun hundrede procent have dig i tankerne, når du har det svært. Men en nybagt mor kan ikke både tage sig hundrede procent af en baby og en veninde. Og hvis du forventer det, er det menneskeligt, at du så vil føle dig tilsidesat, for det vil du blive. 

3: Fraværende i blikket 
Forbered dig på, at din veninde for fremtiden vil blive en anelse fraværende i blikket, når du med stor entusiasme fortæller om den fantastiske nye raw-restaurant, du besøgte i weekenden. For hele konceptet med at gå ud vil forsvinde ud af din venindes liv for en rum tid. Og når hun endelig er ved at nå et punkt, hvor hun kan komme lidt ud igen, vil hun sikkert fortælle dig, at hun er gravid igen. Og så vil du for alvor føle dig svigtet. For hvorfor vil hun allerede i ”fængsel” igen, når I nu endelig kunne begynde at ses lidt oftere? 

4: Joggingbukser er da trendy
Når din veninde har fået en baby, vil hun efter et stykke tid forsøge at overbevise dig om, at joggingbukser da ER trendy (også dem med knæ i). For når hun har været gravid i ni måneder og derefter har en krop, der i nogle uger (i heldigste fald) er bombarderet til ukendelighed, vil tanken om at hoppe i skinny jeans være så ulidelig for hende, at hun ikke kan andet end kræve sin ret til det løse. Du vil ufravigeligt tænke, at din veninde da godt nok er faldet lidt af på den fashion wise. 

LÆS OGSÅ: Mød Danmarks næste stjerneskud, Natalie Madueño

5: At gå ud
Den træthed, din veninde vil opleve efter en fødsel og efterfølgende af at skulle op et par gange om natten hver nat i evigheder, er meget svær at sætte sig ind i, når du ikke har prøvet det. Så hvis du synes, at din veninde er lidt sørgelig – eller du ligefrem bliver bekymret for hendes velbefindende – når hun uge efter uge foretrækker at være hjemme i reden hver aften, er det dig, der har svært ved at forstå hendes situation. Set med din venindes øjne vil det at gå i byen være et meget fjernt behov, hvorimod det at få bare en lille smule søvn vil være ren og skær overlevelse. Med andre ord lever I i en tid på hver jeres planet.

6: Ingen store fashion udskejelser
Har du og din veninde delt en fælles interesse for svinedyre mode items? Så må du forberede dig på, at hun pludselig falder i svime over eksklusive flyverdragter, moderigtige børnemøbler og Jelly Cat-bamser i alle tænkelige (og utænkelige) afskygninger – frem for den tidligere jagt på den nyeste nye taske. Det er nemlig rigtig dyrt at have en baby. Og hvis din veninde er en modepige, vil hun sikkert mene, at baby fortjener det bedste. Om det så betyder, at hun selv skal gå i sidste sæsons Isabel Marant-støvler. 

Hvis du derimod formår at sætte dig (bare lidt) ind i din venindes nye situation – og din veninde stadig formår at huske på, at hun også engang var uden barn – så kan det blive en fantastisk rejse for jer og jeres venskab. Og så kan du glæde dig over, at DU kommer til at have en bedste veninde med stor babyerfaring, når du måske en dag står med en lille ny i armene og ligner ét stort spørgsmålstegn. 

LÆS OGSÅ: "Hvordan tackler man som 15-årig sin mors ultimatum om at flytte ud?"

LÆS OGSÅ: Sådan overlever du første date – step by step-guide

LÆS OGSÅ: Det lyver kvinder om, når de stikker en hvid løgn

Se, hvad vi ellers skriver om: Kultur

610x200_woordy_dmjpg.jpg