Helena Christensen – her alt du skal vide om den danske model

Kort og godt: 

Læs mere

Helena Christensen blev model, da hun var 19, og danskeren fra 1968 har været en storfavorit lige siden. Men, det er faktisk slet ikke det, hun drømte om.

Navnet får tankerne hen definitionen af en vaskeægte supermodel. Kvinden, der i over 20 år, har betrådt podier for internationale, så vidt som nationale modehuse er blandt de få, der den dag i dag, stadig er kampagneansigt for mange af de største.

Da hun som 19-årig tog til Paris, var kreativ direktør for Chanel, Karl Lagerfeld og fotograf, Peter Lindbergh, nogle af de første mennesker, der mødte Helena på hendes karrierevej. Et møde, der gav Helena et skub i den rigtige retning. ”De troede på mig og bookede mig nærmest konstant i et år. Det gav mig masser af opmærksomhed i branchen.”

Og en karriere, det kan man sige det blev. Men, pudsigt nok, er det faktisk ikke på den side af kameraet, at Helena Christensen altid har drømt om at stå. Det er bag kameraet, som fotograf. I dag er livet som supermodel lagt mere eller mindre på hylden, og fotografiet taget over.

En uddannelse, der kvag danskerens tid som model for, og i samspil med verdens førende fotografer, har gjort Helena Christensen til en veluddannet fotograf helt uden eksamensbevis. Ikke kun på det professionelle plan, men også i det private fotoalbum.

Modelkarrieren, er dog ikke noget, som Helena ville have været foruden. Det var her, hun lærte alt det, hun i dag ved om fotografi. ”Jeg tænkte: "O.k., hvis jeg kan rejse rundt med det job og samtidig tage billeder, vil jeg gerne være model." Så på alle mine modelture sugede jeg til mig af den ekspertise, som de mest fantastiske fotografer havde,” sagde Helena Christensen i et interview med Eurowoman.

3 ting, du skal vide om Helena Christensen

  1. Helena Christensen optrådte i 1989 sammen med Chris Isaak i musikvideoen til Chris’ megahit, ”Wicked Game”, hvor Helena tog sin bikinitop af og løb topløs rundt på stranden. Ikke overraskende blev videoen gang på gang kåret til den mest sexede video nogensinde.
  2. 1990’erne var Helena Christensens storhedstid, og her optrådte hun i utallige Chanel-shows, var på forsiden af verdens største modemagasiner og gik sammen med bl.a. America’s Next Topmodel-værten Tyra Banks, shows som Victoria’s Secret-engel. Selvom kalenderen ikke skriver 1990 længere, er Helena Christensens smukke ydre stadig lovprist og elsket.
  3. I dag bor hun på Manhattan, hvor hun elsker sammenspillet mellem de nye og de gamle bygninger. ”Mit favorit-øjeblik, når jeg ankommer til New York, er, når jeg kører over broerne og kigger på skylinen, så gibber det virkelig i mig.” Men, hendes kærlighed til Danmark slipper hun aldrig helt. ”Når jeg er hjemme i Danmark, kan jeg godt lide at gå i Mad og Vin i Magasin, og så skal jeg også altid forbi Irma efter deres toiletpapir med de blå striber.”

Sådan holder du din hud ung og smuk som Helena Christensen

Vi kan lige så godt sige det, som det er. Hvis vi bare er halvt så smukke med en hud, der er så fuld af glød som Helena Christensens, når vi nærmere os de 50, så er vi tilfredse. De karakteristiske træk og den naturlige gyldne glød, kan vi næppe smøre os til, men mon favoritolien, som hun selv elsker at dryppe på sin hud, kan hjælpe os lidt på vej? Den er både naturlig og pæredansk.

Helena Christensen har et andet trick i ærmet. Hun dufter afsindigt godt, og hvis ikke dine øjne bliver fanget af de blågrønne øjne og olivenhuden på nærværende sider, så er det med duften, af hun uden problemer fanger dig. Varmt og mørkt, en smule maskulint, lidt af røg og træ.

At damen er sej, det kan vi godt blive enige om. Og så er hun ”sgu da fuldstændig ligeglad med likes”.

På alt.dk finder du indhold fra ALT for damerne, Eurowoman, FIT LIVING, Hendes Verden, Hjemmet og Boligliv.