Helena Christensen
Foto: Yelena Yemchuk for PORTER magazine

Helena Christensen åbner op om forholdet til Heath Ledger i det kommende PORTER

Det relativt nye internationale modemagasin stiftet af Net-a-porter.com, PORTER, har siden første udgivelse i februar 2014 haft et væld af prominente kvinder som Gisele Bündchen og Joan Smalls i deres spalter, og det nyeste nummer, der lander i butikkerne 31. juli, er ingen undtagelse. I den kommende udgave med topmodel Daria Werbovy skudt af Mikael Jansson på forsiden, møder du både Cara Delevingne, Grace Jones og Helena Christensen blandt andre.

Særligt interessant er det ni sider lange interview med Helena, der åbner op omkring flere personlige aspekter. Blandt andet mændene i hendes liv; sønnen Mingus, der nu er 13 år og teenager, eksen Norman Reedus og kæresten Paul Banks. 

Forholdet til afdøde Heath Ledger, som hun tidligere er blevet kædet romantisk sammen med, får også et par kærlige ord med på vejen om blandt andet den gavmildhed, hun oplevede i hans selskab:

- Jeg hjalp ham med at møblere sin lejlighed i New York, og vi var ude at shoppe i en butik fyldt med de smukkeste møbler. Jeg kiggede på dem [et par klassiske danske designstole] i lidt for lang tid. Og før jeg fik set mig om, havde han købt dem, og sagde "tak for hjælpen med lejligheden".

Konfronteret med rygtet om, at de skulle have været kærester svarer hun:

- Der er en lang liste af den slags fyre. Og det er bare sådan "Ja, han var så faktisk min fætter og de to er mine to bedste venner".


Helena Christensen er fotograferet af Yelena Yemchuk nær sit nyerhvervede refugium Catskill Mountains lidt udenfor New York, hvor hun bor. Her i kjole fra Chloé.

Hvor mange store stjerner og kendisser kan være svære at få til at tale om deres privatliv er Helena Christensen befriende ærlig i PORTER-interviewet, der også runder forholdet til ekskæresten og faren til hendes søn, Norman Reedus:

- Der er bare nogle mennesker i mit liv, som jeg vil gøre alt for lige meget hvad, og Norman er én af dem. Ham, min søn, min kæreste, min familie. Det er min sydamerikanske side, hvor du kæmper for din familie, og for dem, du elsker. Det driller min kæreste mig altid med "her har vi den peruvianske side! Følelserne bryder ud".

Selvom vi herhjemme elsker at bryste os af Helenas dansker rødder, er det kun halvdelen af hendes ophav. For moderens peruvianske baggrund fornægter sig ikke. Hverken i udseende eller længsler:

- Af en eller anden årsag skyller minderne fra Peru ind over mig igen på en måde som de aldrig har gjort før. Vi plejede at rejse dertil da jeg var barn, men i en periode var det ikke længere sikkert og min mor havde ikke lyst til at vende tilbage i mange år (...). Selvom jeg elsker at rejse og udforske verden er der ikke mange steder i verden, jeg ville slå mig ned. New York er ét sted. Da jeg var i Lima sidste gang havde jeg den der følelse. Noget inden i mig føltes varmt og trygt og rigtigt, siger hun.

I dag er de store modelopgaver delvist lagt på hylden til fordel for en karriere som fotograf. Et job, der for alvor tænder Helena Christensen, men hun har ikke droppet hverken modeljob eller kollegerne fra den tid, hvor modelkarrieren peakede.

- Jeg er mere taknemlig for den tid nu, end jeg var dengang. Jeg er stadig venner med min gruppe af modeller, og vi prøver at holde kontakt, selvom vi sjældent er i samme rum, og da slet ikke land, på samme tid. Det er fantastisk, fordi den lille gruppe af kvinder er i den samme båd. Jeg tror ikke, nogen andre ville kunne sætte sig ind i, hvordan det virkelig var. Vi behøver ikke at forklarer noget, vi mødes bare og griner, siger Helena Christensen.

Læs hele interviewet med Helena Christensen i efterårsnummeret af PORTER, der er på gaden 31. juli og tilgængelig digitalt eller her.LÆS OGSÅ: Medina: "Jeg har aldrig haft en kæreste før, der gav mig overskud, aldrig"

LÆS OGSÅ: Byt dig ny garderobe til "Fashion Exchange" kvit og frit

LÆS OGSÅ: Helena Christensen: "Jeg ser mere interessant ud nu"

Se, hvad vi ellers skriver om: Helena Christensen