Helena Christensen: ”Jeg var nok ret irriterende i folkeskolen”

Helena Christensen: ”Jeg var nok ret irriterende i folkeskolen”

Da vi i forbindelse med Louis Nielsen brillelook 2012, hvor Helena Christensen er dommer, blev tilbudt et interview med den smukke supermodel, gav vi jer – vores læsere – mulighed for at stille spørgsmålene. Det blev til en snak om gravstensinskriptioner, tatoveringer, musik og folkeskoleminder.

Lad mig bare sige det, som det er, Helena Christensens skønhed er faktisk det mindst fascinerende ved hende, for hvad hun så tydeligt har i udseende, har hun tifold i humor, intelligens og virkelig god energi. Man kan simpelthen ikke undgå at blive helt vild med hende.

Hvad er dit bedste tip til New York? 

"Skynd dig ud af flyet og løb ned til paskontrollen, for ellers kommer du til at stå der i flere timer, det er helt sikkert. 
Derudover vil jeg foreslå dig at gå fra sted til sted, og husk at kigge op! Det glemmer man nogle gange, og den udsigt, man får, er bare en helt anden.

Jeg elsker sammenspillet mellem de nye og de gamle bygninger. Og mit favorit-øjeblik, når jeg ankommer til New York, er, når jeg kører over broerne og kigger på skylinen, så gibber det virkelig i mig.

Jeg foretrækker selv at bo i den gamle bydel, West Village og skue mod det nye. Det skyldes, at jeg er vokset op i København, og West Village har en sjæl, som minder mig om København."

Hvad er skønhed for dig?

"Jeg ved, det er et svar, man altid giver. Men for mig er skønhed noget, der findes indeni mennesker. Det er lige meget, hvor smuk man er udenpå, hvis ikke man har noget indeni, der er varmt, ægte og ærligt, så virker det ydre bare som en kold facade.

Der er selvfølgelig også skønhed i de små øjeblikke, når ens barn griner, når ens barn sover – der er ikke noget smukkere, end når man kigger på sit lille barn, der ligger helt trygt og rart.

En 3. ting må være naturen, fordi den er sådan, som den burde være, helt ren og naturlig – det er vi desværre godt i gang med at ødelægge – men alt der er uberørt, fint, skrøbeligt og stærkt på samme tid, det er skønhed for mig."

Hvad er dit favoritband?

"Jeg har en del favoritter, men det band, som jeg har lyttet mest til i mit liv, er Depeche Mode. De har altid givet de bedste koncertoplevelser, og jeg har hørt dem live mange gange.

Forsangeren Dave Gahan bor ikke langt fra mig i New York, så jeg ser ham tit følge sit barn i skole, og jeg har det altid sådan lidt nej, nej, nej, det vil jeg ikke se! Jeg vil kun se, når han står oppe på scenen og svinger rundt om sig selv og bare er vildt cool – ikke når han går rundt med sit barn - det ødelægger det fuldstændig! (griner) 

The Cure er også gode, men jeg skal desværre ikke på Roskilde i år og se dem, da jeg er ude at rejse. Det må blive en anden gang."

Hvad er det sværeste ved dit job?

"Det er at være jetlaged næsten halvdelen af mit liv - det vænner jeg mig aldrig til. Mit job betyder, at jeg ofte skal flyve fra et sted til et andet så hurtigt som muligt, og derfor når jeg aldrig at genfinde mig selv på vejen.
Jeg halter hele tiden bagefter, og selv om jeg er der fysisk, er jeg der ikke psykisk. Det er udfordrende at holde et så hektisk program igennem så mange år.

På nuværende tidspunkt er jeg heldig, for jeg kan blive i New York i en længere periode, og så kan jeg efterfølgende rejse ud og leve det hektiske liv, som selvfølgelig også giver mig både adrenalin og et rush, der holder mig kørende.

Og jeg plejer altid at sige, at når du er jetlaged, kan du bare lade som om, at du er lidt omtåget og så bare nyde det - det er der også noget skønt over." 

Hvad er din yndlingsaccessory?

"Jeg er hverken en taske- eller en skopige. Jeg er generelt ikke så meget til accessories, og jeg ved ikke hvorfor, for de er jo gode at have. Briller er jeg glade for, fordi de pynter meget på ens look.
Jeg plejer at vælge accessories, der slet ikke passer til resten - det skal helst være nogle, der bryder alt andet fra hinanden. Sådan har jeg faktisk haft det hele mit liv, det må ikke planlægges for meget, og det skal helst være uperfekt, så har jeg det bedst."

Hvad synes du, at en basisgarderobe skal indholde?

"Haha, min garderobe er ikke særlig basis! Men jeg elsker joggingbukser og T-shirts. Jeg slider fx joggingbukser, der er lavet i kashmir, tynde, så der går hul på dem. Og så der de T-shirts, der er blevet dine favoritter, og som du vasker og vasker, og de bliver tyndere og tyndere. 
Jeg er også glad for små sweatre, som du kan have uden på dine forvaskede T-shirts. Når der begynder at gå hul på ærmerne, ved du, at det har været en god basisting."

Hvilken type var du i folkeskolen?

"Jeg var rigtig god i folkeskolen, og så gik det lidt ned ad bakke i gymnasiet (griner).
Jeg var en flittig pige, lidt stille først, og så udviklede jeg en hippie-personlighed, da jeg mødte to af mine bedste veninder i gymnasiet, som jeg stadig er bedste veninder med (den ene af dem sidder i rummet med os og griner med, red.) - der gik vi alle hen og blev lidt ... Hvad blev vi?"

Helena kigger hen på sin veninde, som siger:
”Ja, vi var da pæne piger, men du var vildt provokerende, og din mor syntes, at du larmede for meget. Vi var de oprørske typer, der tog på Roskilde Festival,” Helena Christensen og veninden griner, og Helena fortsætter:

"Jeg var meget stille og pæn og lavede lektier, havde hånden oppe osv. Jeg var nok ret irriterende. Men så mødte jeg mine veninder, og vi rejste rundt og havde det helt vildt sjovt - vi var i hvert fald de sjoveste til festerne! 
Vi blev skældt en del ud af vores rektor, som ikke kunne forstå, at vi ville spilde alt det gode på at lave oprør, men vi er nu alle sammen endt ret godt ud alligevel."

Har du et motto?

"Alle Piet Heins gruk er mine mottoer. De passer alle sammen på mig, og de er helt fantastiske. At de så oven i købet rimer er en fin bonus!

Min favorit-gruk handler om, hvordan livet virker uendeligt stort, men at det er de små øjeblikke, der betyder noget, og som er de allervigtigste. Jeg synes ikke, at der på samme måde findes en anden, der kan sige tingene, som de virkelig er. Jeg er også vild med hans fine streg, og jeg har faktisk fået tatoveret disse små mælkebøttespirer på min ankel (hiver op i buksebenet, red.), som oprindeligt er tegnet af ham.

Han er et af mine største forbilleder, og jeg synes, han er den største poet, der har levet."

Hvad betyder dine tatoveringer for dig?

"Jeg elsker tatoveringer og har otte. Jeg er vild med at få lavet små tatoveringer, som man ikke umiddelbart kan se, men skal lede efter. Tatoveringer fortæller om øjeblikke i livet, men for mig er det selve motivet, der betyder mest. Sidst fik jeg lavet en fugl, som bliver projekteret op af jordkloden, den er jeg ret glad for.

Jeg kunne godt tænke mig at få lavet en tatovering i et af de gamle steder i Nyhavn. Det kunne fx være et anker, hvor der står ”Jeg elsker mor”."

Hvad vil du gerne huskes for?

"Hvad der skal stå på gravstenen? (Griner) Jeg håber, at dem jeg elsker og holder af, vil huske alle de fine og positive øjeblikke, vi havde sammen. Jeg tænker ikke så meget på min karriere, for det er jo ikke det, der betyder noget ... Jeg håber bare, at jeg spredte latter, hvor jeg nåede frem - det kan der stå på stenen!"

Min tid med Helena Christensen er gået, og jeg går derfra, høj på latter og øm i kinderne af at grine så meget, og med en forståelse for, hvorfor verden har sat et super foran model, når Helena Christensen bliver omtalt.

Se også: Helena Christensens skønhedsfavoritter »

Se, hvad vi ellers skriver om: Helena Christensen