Helena Christensen
Foto: Franne Voigt, Anne Mie Dreves, Frederikke Heiberg, Jens Rosenfeldt, Peter Nørby, Mew, Pernille Ringsing, Kristina Demant, Sigurd Høyen, Les Kaner, Signe Vilstrup, Ida Wang, Heidi Maxmiling, Malene Porup, Søren Rønholt og Lasse Bak Mejlvang. Helena Christensen om, hvad der gør hende lykkelig i hverdagen.

Helena Christensen, Laura Bach, Sonja Richter, Leonora Christina Skov, Mascha Vang og Maise Njor om hverdagslykke

Helena Christensen og 4 andre kendte kvinder om at værdsætte hverdagen

Vi har spurgt 5 kendte kvinder, hvad der gør dem lykkelige i hverdagen.

Sonja Richter, 43, skuespiller

◆ Mit arbejde gør, at der ikke er ret meget, jeg kan identificere som "hverdag". Jeg er altid i gang med at lære en ny rytme, hvilket er forfriskende, men nogle gange længes jeg efter noget, der er mere hverdagsagtigt. Derfor nyder jeg det, når jeg engang imellem skal det samme sted hen en hel uge i træk og slipper for at google transporttiden og tjekke alt muligt praktisk. I mine uens hverdage prøver jeg at finde et sted at sidde og falde til ro og finde taknemmelighed for noget så simpelt som en vandhane eller min varme jakke eller et træ. Det gør mig lykkelig, fordi jeg synes, at der er en tendens til, at vi hele tiden skal videre, væk fra det, vi har, og hen til noget andet. Som om lykken ligger foran os, og at vi går glip af den, hvis vi ikke får det, vi er i gang med, overstået og kommer videre. I stedet for at skulle få alting "overstået" prøver jeg at "opleve". Der var engang en, der sagde til mig, at jeg skulle prøve at se, om jeg kunne få øje på kærligheden, lige meget hvor jeg var. Så det prøver jeg på, og den er altså de mærkeligste steder.

Laura Bach, 37, skuespiller

◆ Jeg er så privilegeret, at jeg kan vælge lykken. Hver dag, i hverdagen. Det gør mig lykkelig. At de mennesker, jeg skal passe på, er glade og trygge. Det gør mig lykkelig. At kunne krybe under en varm dyne hver aften og læse i timevis, før jeg falder i søvn med bogen i hovedet, gør mig lykkelig. At mit arbejde, som konstant ændrer min hverdag, er en del af min sjæl, gør mig lykkelig. At smøre madpakker, drikke amarone, tænde stearinlys, køre på cykel, høre musik, spille skak med min søn og snakke om verden til langt ud på natten med min kæreste, gør mig lykkelig. Der er meget, der gør mig lykkelig. Lige så er der meget, der gør mig ulykkelig. Melankolsk. Trist. Men det hænger sammen. I hverdagen. Og det gør mig lykkelig.

Mascha Vang, 37, blogger

◆ Når min datter kalder på mig om natten og vil ind til mig og putte, føler jeg mig lykkelig. Hendes smil, når hendes hoved lander på min pude, er ubeskriveligt, og efterfølgende falder vi i søvn snude mod snude. Det er det bedste i verden – hver dag.

Helena Christensen, 48. supermodel, fotograf og brandambassadør for hudplejemærket Nimue.

◆ Hverdagslykke for mig er helt simple ting som at stå op med min søn og lave morgenmad til ham. Jeg elsker også at købe ind, og jeg bruger lang tid på det. Når jeg er hjemme i Danmark, kan jeg godt lide at gå i Mad og Vin i Magasin, og så skal jeg også altid forbi Irma efter deres toiletpapir med de blå striber. Mine veninder i New York synes, det er så fint, så jeg slæber altid nogle pakker med hjem til dem. En tur på neglesalon med mine veninder med masser af tid til at snakke om alt og ingenting er også noget af det bedste.

Maise Njor, 48, forfatter

◆ Jeg bliver altid lykkelig, når mine børn siger noget, der er så sjovt, at jeg opdager, at de er klogere end mig. Som når min mellemste datter siger "Opdragelse – den har jeg selv klaret". Så føler jeg virkelig, at jeg har været dygtig!

Leonora Christina Skov, 40, forfatter

◆ For mig er hverdagslykke dybe trædufte. Jeg har en super sensitiv næse og en stor parfumegarderobe bestående af eksklusive nichedufte med noter af diverse træsorter, safran, vetiver, figen, læder, tobak og patchouli. De skaber den helt rette stemning og inspiration, mens jeg skriver, så jeg har altid en kraftig træduft på den ene håndryg og en mere luftig duft på den anden, og så sidder jeg ellers og dufter til mine hænder mange gange i løbet af en dag. Det er ren lykke for mig.

Se, hvad vi ellers skriver om: Kendte, Lykke, Helena Christensen, Sonja Richter, Maise Njor og Mascha Vang