Ibi Makienok om karriere, sønnen og kærligheden

Hvem er Ibi Makienok?

Ibi Makienok er dansk tv-vært, som gennem årene har arbejdet på kanaler som DR1, TV 2, TV3 og Kanal 4. I 2013 blev hun kåret som årets Bedste Kvindelige TV Vært.

Hun er uddannet skuespiller fra Stella Adler Academy of Acting i Hollywood og har tidligere arbejdet som balletdanser, model, sanger, skribent, skuespiller, chefredaktør og kogebogsforfatter. 

Læs mere om den populære tv-vært og kærligheden, sønnen og karrieren lige her.

 

Læs mere

Om Ibi Makienok

Alder: Ibi blev født 2. februar 1975 i Aarhus

Navnet: Der står Ibi Katrine Støving på dåbsattensten. Efternavnet ændrede hun, da hun blev gift med fodboldspilleren Simon Makienok.

Baggrund: Hun er vokset op i Sønderbæk ved Randers og blev student fra Randers Statskole i 1995. Som 17-årig rejste hun til Boston som udvekslingsstudent, da hun var 21 år tog hun til Los Angeles for at følge sine skuespillerdrømme, og hun har også boet i London, Berlin og Barcelona.

Ibi som tv-vært

Fra 2005 til 2007 var hun vært på tre sæsoner af Paradise Hotel på TV3.  Hun fortsatte som vært på forskellige programmer på kanalen, herunder Brystgalla og det meget populære Ånderne vender tilbage.

Hun tog i 2011 springet til TV 2, hvor hun først lavede Weekend Weekend og siden Go’ Morgen Danmark og Hvem bor hvor. Hun blev i 2013 hædret  som årets Bedste Kvindelige TV Vært.

I 2019 blev Ibi Makienok vært på den danske udgave af det kontroversielle datingprogram ’Date mig Nøgen’, der sendes på TV 2 Zulu.

Ibi og sygdom

Ibi Makienok fik i 2015 konstateret dobbeltsiddet nyresvigt, som hun akkurat overlevede, og hun er i dag kronisk nyresyg.

– Jeg har stadig posttraumatisk stress efter min sygdom. Jeg var pissebange for at dø, og jeg følte slet ikke, at det var fair. Jeg tænkte: "What! Jeg har spist virkelig sundt de sidste 20 år, så hvorfor fanden kan min krop ikke klare det?" Men det er noget pjat at tro, at bare fordi du spiser sundt og løber et maraton, bliver du aldrig syg. Det er jo ikke, fordi du så har købt ind på et eller andet Supermand-skjold. Det er bare bad luck og mega random. Men det har samtidig også givet mig en forståelse for, at alt kan ske, har hun fortalt Eurowoman i et personligt interview.

Hun har siden valgt at bruge oplevelsen med den alvorlige sygdom aktivt til at hjælpe andre, og hun har blandt andet været vært på DR-programmet Organer for livet? om hendes mærkesag: organdonation.

Ibi og kærligheden

Fra 1998 til 2003, da hun endnu hed Ibi Støving, flettede tv-værten fingre med René Dif, som hun også nåede at blive forlovet med. Forholdet endte, da AQUA-sangeren udsatte hende vold, hvilket han i september 2003 blev idømt 30 dages betinget fængsel for. Fra 2005 og to år frem dannede hun par med sangeren Alex Ambrose. Senere i 2007 mødte hun en ny kærlighed i fodboldspilleren Tobias Grahn, som hun i 2008 fik sønnen Anakin med. Parret gik dog fra hinanden i august 2009. 

I 2013 blev Ibi så kæreste med fodboldspilleren Simon Makienok, der dengang spillede i Brøndby IF. Parret blev gift den 6. september 2014 i Holmens Kirke i København. 

Som professionel fodboldspiller bor han i dag i Holland, og de to deler derfor i disse år ikke daglig adresse. Et livsvilkår, som Ibi ser sine fordele i.

– Jeg har aldrig prøvet at være i et mere traditionelt forhold. Der er mange, der tænker, at det da må være et fravalg, at vi ikke bor sammen, men det er det faktisk ikke, det er et tilvalg, siger hun og fortæller, at afstanden mellem de to er med til at bringe dem tættere på hinanden, har hun fortalt til ALT for damerne.