Ibi Makienok om sit ægteskab: ”Der er mange, der tænker, at det da må være et fravalg, at vi ikke bor sammen”

Foto: Les Kaner

Ibi Makienok om sit ægteskab: ”Der er mange, der tænker, at det da må være et fravalg, at vi ikke bor sammen”

Frihed og alenetid er vigtige begreber i Ibi Makienoks liv, og derfor trives hun i et ægteskab med en mand, der ikke er meget hjemme. Det fortæller hun i denne uges ALT for damerne, der er på gaden torsdag.

I en alder af 43 år har Ibi Makienok stadig svært ved at føle sig ”sat”. Alene i Danmark har hun haft 28 forskellige hjem, og selvom hun nu har boet det samme sted i fire år, er friheden vigtig for hende.

– Jeg får meget hurtigt spat, hvis jeg kan mærke, at min frihed bliver trængt op i en krog. Inden jeg blev gift, var jeg nok kendt for at skifte forhold mange gange, men det er også, fordi jeg er så nysgerrig. De to ting hænger meget sammen. Jeg er et nysgerrigt menneske, og derved bliver jeg også tiltrukket af mennesker, fortællinger og steder, fortæller tv-værten i et interview med ALT for damerne.

Selvom hun nu er gift og har et barn, giver netop dette forhold hende noget af den frihed, der er så vigtig for den 43-årige skuespiller.

– Min mand, Simon, er fodboldspiller og bor i Holland, så i det ægteskab har jeg jo en del frihed, som mange af mine veninder ikke har. Jeg har aldrig prøvet at være i et mere traditionelt forhold. Der er mange, der tænker, at det da må være et fravalg, at vi ikke bor sammen, men det er det faktisk ikke, det er et tilvalg, siger hun og fortæller, at afstanden mellem de to er med til at bringe dem tættere på hinanden.

– Når vi er sammen, bliver det lidt mere koncentreret, og vi ligger måske ikke så meget på sofaen og spiser chips. Han har meget lidt ferie i løbet af året, så når han endelig har, prioriterer vi at rejse sammen alle tre.

Kan være hårdt

Ibi Makienok beskriver sig selv som en valmue, der ville tabe bladene, hvis man forsøgte at sætte den i en vase. Hun kan ikke trives, hvis hun er lukket inde eller bliver begrænset. Alligevel kan hun mærke, at der er nogle situationer, hvor hun savner at have manden Simon Makienok lidt tættere på.

– Indimellem er afstanden imellem os selvfølgelig også svær. Når jeg er ude til premierer, familiefester og andre arrangementer, kommer jeg næsten altid alene, og det er mega nederen. Sådan helt chokagtigt kan Simon komme med til en 50-års fødselsdag på lørdag, hvor han kan flyve til Danmark efter træning og tilfældigvis få et fly tilbage inden træningen næste dag. Så der skal vi faktisk ud sammen. Det sker sjældent, fordi han som regel spiller kampe i weekenden, hvor mange jo holder deres fester, fortæller hun.

– Vi savner selvfølgelig hinanden, men med facetime kan vi sagtens følge med i hinandens hverdag. Tit facetimer vi, mens vi laver mad i hver sit køkken forskellige steder i verden. Jeg siger ikke, at det kan blive ved på den her måde, men den frihedstrang, jeg har, bliver i hvert fald tilfredsstillet.

 

Læs hele interviewet med Ibi Makienok i denne uges ALT for damerne, hvor hun blandt andet fortæller om sine mange hjem, om at opdrage sønnen Anakin og om den 16 år store aldersforskel på hende og Simon Makienok.

Ibi Makienok, 43 år

  • Tv-vært bl.a. kendt fra DR-programmet ”Organer for livet?”, ”Go’ Morgen Danmark” på TV2 og ”Velkommen hjem” på TV3. 
  • Aktuel som vært på den helt nye programserie ”Din Sang” på Kanal 4, som har premiere 23. august.
  • Fik i 2015 konstateret dobbeltsiddet nyresvigt, som hun akkurat overlevede.  Er i dag kronisk nyresyg.
  • Gift med fodboldspiller Simon Makienok og mor til sønnen Anakin fra et tidligere forhold.
Se, hvad vi ellers skriver om: Interview, Kendte, Kærlighed, Familieliv og Ibi Makienok