Jeg er fanget i forholdet til en gift mand Hjemmet Vibeke Dorphs Brevkasse
SPONSORERET indhold

Jeg er fanget i forholdet til en gift mand

Midt under en virkelig hård skilsmisse fik jeg kontakt til en gift mand, som gjorde og sagde alt det rigtige. Jeg ved, at det er forkert, og jeg har prøvet at slå op med ham flere gange - men uden held, hvad gør jeg? Det svarer Vibeke Dorph på i Hjemmets brevkasse.

Af:: Vibeke Dorph Foto: Getty Images
10. okt. 2021 | Livsstil | Hjemmet

Spørgsmål om uhensigtsmæssigt parforhold

Jeg er en kvinde midt i 50'erne, der blev skilt for mindre end et halvt år siden. Det var en rå skilsmisse, hvor jeg mistede meget selvtillid. Jeg fik hjælp af min familie for at komme på benene igen, hvilket også skabte et mindreværd hos mig.

Midt i det fik jeg kontakt til en gift mand, som gjorde og sagde alt det rigtige. Vi var i starten kun venner, men det udviklede sig. Nu har jeg svært ved at komme ud af forholdet; jeg har forsøgt at slå op med ham, men uden held. Jeg føler mig fanget i noget, som jeg også ved er forkert.

LÆS OGSÅ: Min mor er en pest for sine omgivelser

Jeg er ellers en tiltrækkende kvinde, men jeg kan ikke komme videre med mit liv, når han stadigvæk er i det. Jeg kan bare ikke forstå, hvad det sket med mig, siden jeg er blevet så blindt fanget i det her og har så svært ved at komme videre. Jeg er ellers meget beslutsom og har altid haft en god selvtillid.

De gange, det er lykkedes mig at bryde med manden, har jeg følt et enormt tomrum. Kan du hjælpe mig med nogle gode råd, eller skal jeg bare give mig selv tid og håbe på, at jeg en dag får fornuften tilbage?

Vibeke Dorph råder til at finde modet frem

Du skal starte med at lade være med at være så hård ved dig selv. Det er kun seks måneder siden, at du har været igennem en hård skilsmisse, og den slags kommer man sig ikke bare sådan over. Tværtimod. Du ligger billedligt talt stadigvæk i de høje dønninger efter skilsmissen og forsøger at holde hovedet oven vande.

Når det er sagt, så er det, som du selv skriver, aldrig klogt at indlede et forhold til en gift mand. Dels er det dårlig stil at indlade sig med andre kvinders mænd, dels siger det ikke noget godt om en mand, der kan finde på at være sin kone utro. Ja, han kan sikkert diske op med nok så mange forkølede undskyldninger, men utroskab er tarveligt, og folk, der er utro, er sjældent til at stole på.

LÆS OGSÅ: Min kæreste gør mig virkelig ensom

Alt det ved du udmærket godt, men jeg tænker, at der måske alligevel er en grund til, at du har valgt en gift mand. Nemlig den, at du udmærket godt ved, at det ikke skal være jer på den lange bane, men i din frygt for det tomrum, som du selv nævner, så har du alligevel brug for én, der kan fjerne den ulidelige følelse.

Nu lyder du så til både at være et både stærkt og livskraftigt menneske, der bare lige nu er i knæ. Derfor tror jeg også på, at du snart vil finde modet til at stå på dine helt egne ben. Når du gør det, så vil du opleve, at den tomhed og ensomhed, du frygter så voldsomt, vil forvandle sig til noget nyt og bedre. Og du vil således også erfare, at det sidste, du har brug for i dit nye liv, er en gift mand på afveje.

Anbefalet til dig