Mallorca - de bedste tips til den spanske ø

Sol, sand og middelhavsbrise. Det er for mange den perfekte opskrift på en skøn sommerferie, og du kan finde det hele på ferieøen Mallorca. Men den spanske middelhavsø er ikke kun velegnet til solbadning.

Du kan både tage på vandreferie, storbyferie eller familieferie i de mange forskellige områder og byer.

På siden her kan du læse alle de bedste tips til din næste tur.

Læs mere

Mallorca er en favorit på listen over, hvor danskerne tager på sommerferie.

Ifølge Danmarks Statistik har Spanien i næsten 20 år ligget på en suveræn førsteplads over danskernes favoritdestinationer.

Men vores forhold til øen går endnu længere tilbage. Allerede i slutningen af 1950’erne begyndte de første danske feriegæster at tage til solskinsøen for at feste og sole sig.

Det var den daværende rejsekonge Simon Spies, der gjorde Mallorca til et feriehit. Op igennem 60’erne og 70’erne arrangerede han såkaldte ’grisefester’, hvor solhungrende turister kunne spise helstegt pattegris og danse rumba under middelhavets sol.

Det var i disse år, at danskerne stiftede bekendtskab med ord som ”charterferie”, ”all-inclusive” og ikke mindst ”sangria”.

I dag er den populære ferieø meget mere end bare grisefest og sangria. Hvor danskerne før i tiden rejste til øen for at få ”sol, strand, sex og sprut”, som rejsekongen Simon Spies reklamerede med, så rejser mange nu til øen for at få afslapning, familietid og smukke naturoplevelser.

Kap formentor på MallorcaMallorca er en perfekt til både badeferie og oplevelser i naturen. Foto: Getty Images.

Hvor skal du tage hen?

Når du planlægger din rejse til den populære ferieø, er det væsentligt at finde ud af, hvor du skal tage hen for at få det optimale ud af din ferie.

Det kan være, at du rejser dertil for at cykle i de høje bjerge, for at slappe af på et luksus-retreat eller for at tilbringe kvalitetstid med familien.

Der er en by til det hele.

Og selvom der er mange børnevenlige hoteller på øen, kan det også være skønt at nyde en stund uden børneleg og vandrutsjebaner.

I artiklen ”Storslået natur og smukke sandstrande: 5 byer du skal besøge på Mallorca” kan du finde redaktionens bedste bud på, hvor du kan holde ferie uden børn på middelhavsøen. Du kan både finde byer velegnet til storbyferie, romantisk get-aways eller autentiske spanske bjergbyer.

Byer, du skal opleve:

  1. Palma
  2. Pollenca
  3. Santanyi
  4. Arta
  5. Deia

Hvor skal man spise?

En af de ting, som Spanien er kendt for, er sin gode mad. Du kan mæske dig i tapas, sangria, friskfanget fisk og masser af lokale specialiteter. I vores guide til Mallorcas hovedby, Palma, kan du finde alle de bedste spisesteder i storbyen, hvor du både kan få ægte spansk mad og Michelin-cuisine i verdensklasse.

Vi har også lavet en rejseguide til hele øen, hvor du finder de bedste restaurantperler og udsigtspunkter, du skal opleve.

Vi har også samlet en masse gode generelle tips til, hvordan du kommer rundt på øen, og hvor du finder den allerbedste stråhat at gemme dig under i solen.

Og hvis du skulle få nok af de mange turister, kan du også tage et smut forbi den mindre ø, Menorca. Vi har fået journalist Majse Njor til at give sine hemmelige tips til denne Mallorcas lillebror.

God rejselyst!

Kilder: Ekstra Bladet og Danmarks Radio.