Mallorca
SPONSORERET indhold

5 gode cykelstop på Mallorca

Mallorca er cyklernes ø – især forår og efterår, hvor det ikke er så varmt. Her er fem gode steder at tanke op til turen (de er selvfølgelig også et stop værd, hvis du er i bil).

Af: Kathe Japp Foto: Kathe Japp
19. okt. 2013 | Livsstil | ALT for damerne

Helt på toppen
Man føler sig lidt Tour de France-agtig, når man cykler op til Lluc-klosteret 525 meter over havet. Der er otte kilometer og masser af hårnålesving fra bunden af bjerget til toppen. Sæt mindst en time af til klatreturen – og beløn dig selv for anstrengelserne på Café sa Plaça i klostergården. Stedet ligner et cafeteria, men deres kager – f.eks. mandel/appelsinkage med marengs – er i top. Det samme er udsigten fra cafébordet. Man kan i øvrigt også overnatte på klosteret.
Lluc.net

Takeaway
Der er mange turister langs havnepromenaden i badebyen Port de Pollença, og vil man spise frokost lidt væk fra vrimlen, kan det anbefales at hente gode, frisklavede baguette- sandwich hos La Cantina i en lille, rolig sidegade. Tag dem med til en bænk ved vandet, eller nyd dem på stedet ved det enlige cafébord under trækronernes skygge.
Calle Mendez Núnez 10

LÆS OGSÅ: 5 tip: Tag på kaffe-ferie i Wien

Der bor en bager…
Byen Buger er stort set ikke mere end en hovedgade. Men på denne hovedgade ligger en lille bagerforretning, Forn i pastisseria Ca’n Felip, som serverer den lækreste, sprøde æbletærte og god kaffe. Ved de få borde udenfor kan man sidde og betragte de lokale (for turister er her ikke mange af – ikke engang på cykel), når de kommer for at hente dagens brød.
Carrer Major 16

Idyl på torvet
Pladsen Sa Plaça er så lille, at den ikke er tegnet ind på et Google-kort over den lille by Sineu midt på øen. Men massevis af cykelturister finder den alligevel ved frokosttid. Det lille torv foran kirken Santa Maria de Sineu er så idyllisk, at man føler sig hensat til en Disney-film, og caféen Bar Sabina serverer de bedste pa amb oli – store stykker brød vædet med olivenolie og dækket med f.eks. tomater og serranoskinke. Hertil et kæmpeglas friskpresset appelsinjuice. Læg evt. vejen forbi Sineu en onsdag formiddag, hvor der er marked i hele byen.

Tapas for to
Llucmajor er en statelig by med et dejligt torv omkranset af hyggelige restauranter (der har cykelstativer ude foran). Hvis man vil prøve tapas til frokost, anbefaler Bistro Mercats venlige indehaver (der taler både tysk og engelsk), at to personer deler en tallerkenfuld udvalgt af køkkenet, bl.a. tumbet (marinerede grønsager), kyllingekroketter og kødboller. En kæmpe (og meget velsmagende) servering til en rimelig pris.
Plaza Espana 21, Bistromercat.com

LÆS OGSÅ: Pisa: Den perfekte weekenddestination