Mallorca
SPONSORERET indhold

6 unikke rejsetips til Mallorca

Få Lisbeth Fuglsang Keldsens bedste tips til ferieparadiset Mallorca.

Af: Julie Vöge Foto: Julie Vöge og All Over
18. apr. 2015 | Livsstil | ALT for damerne

Lisbeth Fuglsang Keldsen har de sidste 12 år haft adresse i Andratx i det sydvestlige Mallorca, hvor hun er ejendomsmægler og også udlejer lækre ferieboliger.
 
LÆS OGSÅ: Sådan bruger du 24 timer i Nice  

1. Det skal du opleve
Mallorca er et mekka for vandrere med god skiltning og planlagte ruter, så enhver kan gå øen rundt på kryds og tværs uden at fare vild. Jeg vandrer en time hver morgen i bjergene, for det er sundt, hårdt og super tilfredsstillende at være aktiv i smuk natur. En god rute er fra min naboby St. Elm ad en tretimersrute op til klosteret Sa Trapa, hvorfra der er en ubeskriveligt smuk udsigt over bjerge og havet. Spørg i St. Elm, hvor vandrerstien begynder, så du kommer rigtigt fra start. 


2. Her skal du bo 
For bare 60 euro kan du overnatte på Hostal Dragonera i badebyen St. Elm. Her er rent, pænt, hyggeligt, helt low-key og med en utroligt hjælpsom og venlig vært. Morgenmadsbuffetten indtages med udsigten til en smuk bugt, og stedet har sin egen solterrasse med nedgang til det klareste, blå vand. Er du til mere privathed og luksus i en villa, så mail efter en feriebolig til Lisbeth på lfk@house-mallorca.eu Hostaldragonera.es

LÆS OGSÅ: 5 seværdigheder i Singapore 

3. Her skal du shoppe
Ikats hedder de særegne håndvævede tekstiler, der sammen med praktiske fletkurve er must-buys, når du vil shoppe ægte, mallorcinsk kunsthåndværk. 
 
4. Det skal du se
Gå ikke glip af CCA Andratx, et imponerende galleri for moderne kunst, der i 2001 blev grundlagt af Patricia og Jacob Asbæk. Ud over kunst på de 4000 kvm er her løbende koncerter, en stemningsfuld cafe og restaurant, en museumsshop og altid fire arbejdende kunstnere på et fireugers arbejdsophold. Selv om du ikke er den store kunstnørd, så besøg stedet for stemningen og den pittoreske gårdhaves skyld.  Ccandratx.com 

 
5. Det skal du smage
 I Andraxt er der kæmpe marked hver onsdag, hvor du ud over lokalt kunsthåndværk, billig frisk frugt og grønt skal gå efter mallorcinsk salt, mandler og vin. Især rødvinen AN/2, der bliver produceret på Anima Negra vingården (som kan besøges), smager supergodt. 
6. Her skal du spise
Spis traditionelle spanske tapas på La Boveda, 3 C/Boteria, i Palma. Kom efter kl. 21.30, der er turisterne væk, og de lokale kommet til. Et mere moderne og trendy sted er Patrón Lunares i det nu hippe kvarter Santa Catalina i Palma. Maden er god, og indretningen meget inspirerende. Patronlunares.com. 
 

LÆS OGSÅ: Insiderens guide til Bankok

LÆS OGSÅ: 5 skønne rejsetips til Barcelona

LÆS OGSÅ: Rejseguide: Skønne Sardinen