Milkshake - opskrifter på de lækreste milkshakes

Hvad end din favorit er vanilje, chokolade, jordbær eller en helt fjerde smagsvariant, kan du sagtens lave en god milkshake selv. Alt det kræver, er mælk og is i lige den smag, du har lyst til. Her på ALT.dk kan du få masser inspiration til at lave en lækker, cremet og syndig milkshake derhjemme med et af de mange opskrifter.

Læs mere

Den er kold og læskende. God som både dessert og en forfriskende drik, når det er varmt. Og så har den en smag, der er så syndig og cremet, at det bare er svært at lade den være. Hvad var en burgerbar ikke også, hvis den ikke havde milkshake på menukortet? Det er i hvert fald svært at forestille sig det, hvis det er en amerikansk-inspireret en af slagsen.

Milkshake – en amerikansk klassiker

Det vides ikke sikkerhed, præcist hvornår den første milkshake blev lavet i USA. Det er nemlig her, kommer fra. Vi ved dog, at cremede drik har over 100 år på bagen. Og så er det i øvrigt over 60 år siden, nemlig i 1955, at den blev serveret i Danmark for allerførste gang. Det gør milkshaken til en vaskeægte klassiker! Milkshaken kræver ikke mange færdigheder i køkkenet, for opskriften er ganske simpel: Mælk og is. Det samme gælder fremgangsmåden. Du skal blot komme mælk i en blender, foodprocessor eller lignende, blende den med en god og stor portion is, og så har du din egen hjemmelavede og iskolde milkshake. Er målet en klassisk udgave, skal du huske på, at det er isen – og ikke mælken – der er i fokus. En af de mest essentielle ting ved en traditionel milkshake er nemlig, at den er tyk i konsistensen, og af den grund skal du passe på med ikke at komme for meget mælk i.

Med chokolade, vanilje eller jordbær?

Milkshake-smagsvarianter er der efterhånden mange af, men de nærmest udødelige klassikere tør siges at være vanilje, chokolade og jordbær. Hvis du skal lave den med for eksempel chokolade, skal du blot vælge chokoladeis i stedet for en almindelig vaniljeis. Og tilsvarende hvis du skal lave en jordbærmilkshake, hvor du kan bruge jordbæris. Alternativt kan du blende friske eller frosne jordbær med vaniljeisen, og du har en lækker jordbærmilkshake. På mange cafeer, restauranter og burgerbarer er det typisk en sirup, der giver smagen i milkshaken. Det kan du naturligvis også bruge, men resultatet bliver mindst lige så lækkert, hvis du bruger is med smag. Er det svært at vælge smag? Bliv inspireret af tre gode milkshakes med chokolade-, jordbær- og vanilje-nougat-smag herunder:

Drik milkshaken som den er, og lige når du har lyst. Eller servér den med en snasket burger og hjemmelavede pommes frites for en vaskeægte amerikansk middag – helt ligesom var du på diner i USA.

Smoothie eller milkshake?

En anden lige så populær drik på cafeer, du også kan lave selv, er smoothien. Den minder meget om milkshaken, så det er slet ikke så underligt, hvis du har svært ved at kende forskel på de to. Det er først og fremmest indholdet af mælk, der adskiller smoothien og milkshaken. I modsætning til milkshaken behøver der nemlig ikke nødvendigvis være et mælkeprodukt i en smoothie, men kan udelukkende bestå af frugt. Det betyder, at milkshaken som regel altid er lidt mere cremet end smoothien, og så kan vi næppe komme udenom, at den også er mere syndig. Men bestemt ikke ringere.

Amerikanske lækkerier til alle

Når det kommer til søde sager fra det amerikanske køkken, er milkshaken selvfølgelig langt fra den eneste, der er værd at nævne. Nogle af de bedste slags desserter, kage og snacks kommer nemlig fra USA, og vi kunne nævne i flæng. Cheesecakes, brownies og cookies er blot tre af dem. Eller var det noget med en cupcake toppet med syndig frosting? Her på ALT.dk har vi masser af opskrifter på amerikansk mad, der naturligvis tæller de lækreste og bedste varianter af de kendte og elskede desserter. Alle cremede, søde og super syndige!