Lækkerier til alle vaniljefans
SPONSORERET indhold

Lækkerier til alle vaniljefans

Er du også vild med vanilje? Så få opskriften på de lækreste cremeboller, milkshake, sirup, sukker og en skøn æblekage med de magiske sorte korn her...

Foto: Columbus Leth
26. aug. 2010 | Opskrift | BoligLiv

VANILJE-CREMEBOLLER
Det kræver lidt håndelag – og god tid – at lave wienerbrødsdej, men det betaler sig, for bollerne bliver rigtig lækre (og bedre end bagerens).

Tid: ca. 1 time plus tid til
afkøling og bagning
(20 stk.)


Wienerbrødsdej:
2½ dl mælk
25 g gær
1 æg
60 g sukker
2 tsk. salt
ca. 550 g hvedemel + lidt mel til udrulning
250 g koldt smør til udrulning
1 æg til pensling

Vaniljecreme:
1 æggeblomme
1½ spsk. sukker
1 tsk. majsstivelse
1 vaniljestang
1 dl sødmælk
½ dl kaffefløde 9%

Glasur:
100 g flormelis
1 stor spsk. kakaopulver
ca. 1 pasteuriseret æggehvide

1.
Lun mælken til fingervarm. Hæld mælken i en skål, og opløs gæren heri. Tilsæt æg, sukker og salt. Ælt hvedemel i væsken lidt ad gangen, og ælt, til dejen er glat og smidig.
2.
Rul dejen ud til et kvadrat på ca. 1 cm’s tykkelse. Ca. 30 x 40 cm. Skær smørret i tynde skiver med en osteskærer, og læg det på to tredjedele af dejen. Fold dejen sammen i tre lag, så dejstykket uden smør foldes ind først. Læg dejen og resten af smørret koldt i ca. 30 min.
3.
Gentag udrulningen med resten af smørret og sammenlægning som før. På den måde rulles smørret ind i dejen.
4.
Pisk æggeblommen sammen med sukker og majsstivelse i en gryde. Flæk
vaniljestangen, skrab kornene ud, og pisk dem i æggemassen sammen med mælk og fløde. Kog op under piskning, til cremen tykner.
5.
Hæld cremen i en skål, drys overfladen med lidt sukker, og afkøl.
6.
Rul dejen ud til en firkant, ca. 40 x 50 cm, og skær den ud i 20 stk. på ca. 10 x 10 cm. Kom en stor teske vaniljecreme på midten af hvert dejstykke. Fold enderne sammen mod midten. Læg bollerne med snippen nedad på en bageplade med bagepapir, og lad dem hæve tildækket i ca. 30 min.
7.

Pensl bollerne med sammenpisket æg, og bag dem ved 200 grader i ca. 15 min.
8.
Rør flormelis med kakaopulver og æggehvide til en glasur, og dekorer de afkølede boller.



ÆGTE VANILJEMILKSHAKE
Verdens nemmeste milkshake – og muligvis også den bedste!

Tid: ca. 5 min.
(4 glas)

2 vaniljestænger
500 ml nougatis fra Hansen
2½ dl mælk

Flæk vaniljestængerne, og skrab kornene ud. Kom vaniljekorn, is og mælk i en blender, og kør til en tyktflydende shake. Server straks.



HJEMMELAVET VANILJESUKKER
Den er så meget bedre end den, du
køber!

Tid: 5 min.

2 vaniljestænger
200 g sukker

1.
Flæk vaniljestængerne, og skrab kornene ud.
2.
Kom vaniljekorn, vaniljestænger og sukker i en blender, og kør et øjeblik, til massen er grynet. Opbevar vaniljesukkeret i et glas med tætsluttende låg.



ÆBLEKAGE MED VANILJESIRUP
Saftig, sød og stærkt vanedannende. Æblekagen dryppes med vaniljesirup, efter den er bagt – se opskrift nederst på denne side.

Tid: ca. 20 min. plus bagetid
(1 tærte – ca. 10 stk.)

200 g blødt smør
200 g sukker
4 æg
200 g hvedemel
1 spsk. bagepulver
1 spsk. vaniljesukker
4 æbler

vaniljesirup til at dryppe over kagen

1.
Rør smør og sukker hvidt med en elpisker. Tilsæt æggene et ad gangen. Bland mel med bagepulver og vaniljesukker, og rør det i dejen.
2.
Fordel dejen i en smurt springform, ca. 26 cm diameter.
3.
Halver æblerne, fjern kernehuset, og skær æblerne i både. Fordel æblerne på toppen af kagedejen. Bag kagen ved 180 grader i ca. 45 min.
4. Afkøl kagen, før den dryppes med vaniljesirup.

TIP: Kagen smager godt, som den er, men hvis du vil give den gas, så server den med flødeskum og/eller cremefraiche.



VANILJESIRUP
Uhm, en fortryllende sirup til kage, frugt og yoghurt.

Tid: ca. 15 min.

korn af 2 vaniljestænger
2 dl vand
200 g sukker

1. Flæk vaniljestængerne, og skrab kornene ud.
2.
Kom vaniljekorn, stænger, vand og sukker i en gryde, og kog op. Lad det koge ved svag varme uden låg i ca. 10 min., til lagen tykner en smule. Afkøl siruppen, før den dryppes over kage, frugt eller lignende.