Chokolade-milkshake med brombær
SPONSORERET indhold

Chokolade-milkshake med brombær

Få opskriftenpå en lækker Chokolade-milkshake med brombær samt hjemmelavet nødde- og frøsmørfra den nye kogebogGreen Kitchen Stories. Og læs interviewet med bogens forfatter LuiseVindahl og få flere opskrifter fra bogen i BoligLiv nr 10, der er på gaden nu.

24. sep. 2013 | Mad | BoligLiv


CHOKOLADE-MILKSHAKE MED BROMBÆR
Vi ville aldrig lave en kogebog uden at have en opskrift på milkshake med. Det ville føles helt forkert. Chokoladeversionen her er lavet med kokosmælk, der gør den ekstra fyldig og cremet. Vi elsker at lave lagdelte milkshakes og smoothies. De ser så fine ud og gør drikkeoplevelsen mere interessant, fordi de forskellige smagsvarianter langsomt blander sig med hinanden, efterhånden som man når ned i glasset. Brombær og chokolade er perfekte sammen, men hindbær ville bestemt heller ikke være dårlige.

(2 glas)


15 friske brombær (evt. optøede)
2 frosne bananer (eller friske bananer og 2 isterninger)
2½ dl kokosmælk
1 1⁄4 dl mandelmælk eller anden mælk efter eget valg
3 spsk. kakaopulver
1 spsk. knuste kakaobønner (nibs) (kan udelades)
1 spsk. nøddesmør (se opskrift nedenfor)


1. Fordel brombærrene i to glas. Mas dem let i bunden af glassene. Du kan bruge en støder, enden af en kagerulle eller en træske til det.

2. Kom de øvrige ingredienser i en blender, og kør på højeste funktion, til blandingen skummer. Hæld den derpå forsigtigt i glassene, så brombærrene bliver liggende i bunden, og server straks.

Tip: Vi skræller ofte bananer, der er i fare for at blive overmodne, skærer dem i skiver, og kommer dem i fryseren i en beholder. De er fremragende i smoothies og fungerer samtidig som isterninger. 


HJEMMELAVET NØDDE- OG FRØSMØR

(ca. 300 g)

300 g rå nødder eller frø efter eget valg
1 tsk. havsalt
1 tsk. stødte krydderier efter eget valg (kan udelades)

1. Forvarm ovnen til 140 grader. Bred nødderne ud på en bageplade, og rist dem i ovnen i 20 minutter, eller til de er gyldne. Tag dem derpå ud, og lad dem køle lidt af.

2. Hæld nødderne ud på et rent viskestykke, hvis de ikke allerede er befriet for deres brune hinder, og gnid dem let, så hinderne løsner sig.

3. Hæld nødder, salt og eventuelle krydderier i en kraftig blender eller foodprocessor, og purer i 3-5 minutter. Hvis din blender ikke er særlig kraftig, kan det tage længere tid. Stop med jævne mellemrum, og skrab nøddesmørret ned af glassets sider. Bliv ved med at blende, til nødderne er blevet til en tyk og cremet pasta. Skrab nøddesmørret ned i en lufttæt beholder, og stil det i køleskabet. Det kan holde sig i op til 1 måned.




LÆS OGSÅ: GRÆSKAR-ÆBLE MARKELADE OG VARM ÆBLEDRIK