New York: De bedste rejsetips til drømmenes by

Der er vist ingen anden by i verden, der kan få det til at boble i maven, helt som New York City kan.

Uanset hvem du er, og hvor du kommer fra, er der et sted for dig i den ikoniske storby på den anden side af Atlanten. Og én ting er sikkert: Ligegyldigt hvor ofte du besøger The Big Apple, bliver du aldrig færdig med byen, der konstant er i bevægelse.

Læs med her, hvis du vil hjælpes lidt på vej med de bedste tips til restauranter, shopping og oplevelser i drømmenes by.

Læs mere

New YorkÅh, New York. Skal du holde ferie i byen, der aldrig sover? Så er der rigtig god grund til at glæde sig (Foto: Getty Images)

De bedste restauranter i New York

New York er kendt som én af verdens største melting pots, der tiltrækker folk fra hele verden på tværs af kulturer og sociale lag. Det betyder, at du kan få udsøgt mad fra alle verdenshjørner i byens mange forskellige kvarterer – uanset om det er China Town, midtbyen eller nogle af byens andre boroughs, du går på opdagelse i.

Vi har lavet en oversigt over nogle af de bedste restauranter, du bør besøge, hvis du er lige så vild med japansk sushi, kinesisk Dim Sum, fransk landmad, mexicansk ceviche, italienske pizzaer, saftige burgere og sprøde fritter, som vi er.

Og vi kunne faktisk blive ved. For New Yorks madscene fortsætter i noget nær det uendelige, og de fleste har brug for en hjælpende hånd til at finde frem til nogle af de mest uforglemmelige steder. Måske vil du gerne vide, hvor du kan smage en burger, der har scoret en Michelinstjerne? Eller hvor du kan finde sunde alternativer i storbyen? We got you.

Shopping i New York

Det er svært at sige ”New York” uden at sige ”shopping”, og derfor har vi samlet en række gode råd til dig, der er klar til at svinge pengepungen på de mange avenues – uanset om du er mest til de amerikanske designere, den klassiske hightstreet-shopping i midtbyen, eller om du er på jagt efter unikke vintagefund i Williamsburg og resten af det hippe Brooklyn.

New York på budget

Men det behøver faktisk slet ikke at koste en formue at tage turen over Atlanten. Derfor har vi lavet en guide til dig, der helst vil opleve byen på minibudget. Hvis du er ude i god tid, kan du for eksempel komme afsted for helt ned til 1.500 kr., og hvis du sørger for at vælge turistattraktionerne med gratis adgang, er der masser af penge at spare. Vi har også mange gode tips til at opleve kunst på budget og bud på madoplevelser, der ikke ruinerer dig, i guiden her.

Nattelivet

New York bliver ikke kaldt ”byen der aldrig sover” for ingenting. Der er et hav af muligheder for dig, som vil drikke store specialøl på hipsterbarer, fine drinks på rooftops eller blot vil hænge ud med de lokale på en snusket bodega. Du kan for eksempel besøge den ”hemmelige” bar Please Don’t Tell, som ligger i East Village, og som du kun kan komme ind i, hvis du går gennem en telefonboks. Eller drikke lækre drinks på the Strand Rooftop Bar Lounge i ægte Sex and the City-stil.

New York med børn

Du kan sagtens få en fantastisk ferie med børn i New York, for der er tusindvis af måder at underholde de små på i den sprudlende metropol. Var det for eksempel noget med en tur i byens smukkeste karrusel? Eller hvad med en udfligt til Governors Island, en ø mellem Brooklyn og Manhattan, hvor hele familien kan kaste sig ud i alt fra kajakroning til cykelture? Få mange flere familievenlige rejsetips i guiden her.

Og så er ingen New York-guide naturligvis komplet uden en plan for den ultimative venindetur i storbyen

Have fun!