Venindetur til New York

Foto: Getty Images Træk i behagelige sneakers og gå shop-amok i byernes by, New York.

Venindetur til New York

Rejs på venindetur til byen, der aldrig sover

Tag dine favoritmennesker under armen og sæt kursen mod fantastiske New York. Byen, der aldrig sover, og hvor I kan shoppe, til I falder om, spise lækker mad fra hele verden og gå på opdagelse i spændende museer.

New York har alt – og lidt til.

Hop i dit smarteste tøj og dine mest behagelige sneakers og lad dig forføre af byen, hvor alt kan ske.

Med en god veninde ved din side, kan du slentre ned ad fascinerende gader, drikke farvestrålende drinks og gå på opdagelse i lækkert design.

Kun fantasien vil sætte grænser.

Derfor skal I vælge New York

  • Billig transport: Sjældent har det været så billigt at komme til byernes by. Rejs t/r for helt ned til 1.650 kroner (Sponsoreret), hvis du planlægger uden om de mest populære tidspunkter. 
  • New York har alt, hvad hjertet begærer, og der er noget for enhver smag.
  • Der er cafeer, restauranter og kaffebarer på alle hjørner, og så er priserne generelt lavere end herhjemme.
  • Byen sover aldrig, og derfor er der rig mulighed for også at opleve om natten.
  • Alle taler engelsk, og derfor kan du nemt begå dig med de lokale.

Få billige priser på din rejse hos Rejsepriser (Sponsoreret). 

Syv oplevelser i New York

Om du svælger til det hippe og luksuriøse eller det autentiske og hyggelige, så har New York noget for dig.

Vi har samlet syv gode råd til venindeturen til byernes by.

1. Williamsburg

Væk fra Manhattans stress og jag finder du Williamsburg i Brooklyn. Her holder de skæggede og tatoverede hipstere til, ligesom det også er her, du kan finde masser af lokalt kunsthåndværk og design. Shop dig fattig i lækre vintage-butikker, som næsten er at finde på hvert gadehjørne, og spis dig mæt i lækre delikatesser på madmarkedet Smorgasburg, der rykker placering alt efter dato.

Drop Metroen og få i stedet gang i bentøjet, når I skal fra Manhattan til Brooklyn. Turen over Brooklyn Bridge er nemlig smuk, og herfra har I også den bedste udsigt over begge verdener.

I kan også vælge at blive hængende i kvarteret Dumbo på Brooklyn-siden, hvor de hippe og artsy mennesker holder til og nyde den verdenskendte skyline fra en alternativ vinkel.  

2. Gåtur på skinnerne

New York er mad og fristelser i lange baner, men der er også rig mulighed for at gå de ekstra sukker- og fedt-reserver af igen. Tag for eksempel en slentretur ned ad The High Line – en 1,6 km gammel jernbanelinje med en masse grønne områder og kroge, der indbyder til et lille hvil. Parken er en oase midt i den hektiske storby og strækker sig hele vejen fra 14. til 32. Street med udsigt over Hudson River og byens huse.

Slut eventuelt turen af på Whitney Museum, hvor I kan gå på opdagelse i amerikansk samtidskunst og få udsigt i verdensklasse.

3. Tag på museum

Apropos museer, så emmer New York af de allerbedste af slagsen – lige fra kunstsamlinger til historiske oplevelser. Gå ikke glip af det legendariske kunstmuseum Museum of Modern Art (MoMa), hvor samtidskunst tager dig på en rejse gennem nyere tid, eller læg vejen forbi det hjerteskærende monument Ground Zero, hvor tvillingetårnene engang stod.

Kan I ikke få nok af kunst, er den arkitektoniske perle Guggenheim også en oplevelse værd, ligesom historie-elskere sværger til det noget mere legende American Museum of Natural History.

Er vejret for godt til at opholde sig indendørs, kan I tage på en lidt anderledes ”museumsoplevelse” med en af de guidede Sex and the City-ture. Her kommer I forbi kult-seriens mest ikoniske lokationer – lige fra Carries lejlighed til de lækre cupcakes hos Magnolia Bakery.

4. Central Park

Det er en klassiker, men I må på ingen måde gå glip af Central Park, hvis I opholder jer i byernes by. Slæng jer på et tæppe og sug sommersolen til jer, eller se på børn lege med motordrevne både i de små bassiner. Er I afsted om vinteren, kan en god kop kaffe holde dig og din veninde varm, imens I slentrer igennem området.

På varme dage er der generelt masser af god underholdning i byens parker. En af de absolut hyggeligste er Film Festivalen i Bryant Park, hvor I kan spise medbragte snacks på et tæppe på plænen, mens storskærmen viser filmklassikere. Der kan godt være lidt pakket, så kom i god tid.

5. Shop until you drop

Spar godt op inden turen til The Big Apple. Her kan I nemlig shoppe, til I falder om – og det er næsten sikkert at sige, at I aldrig vil nå gennem det hele. Vælg jer nogle områder, I gerne vil shoppe i, eller gå efter bestemte butikker, som for eksempel det eksklusive stormagasin Barneys på Upper West Side.

Tag også rundt mellem de forskellige Flagship Stores, hvor indretningen og bygningerne ofte er en oplevelse i sig selv, eller besøg små, eksklusive designere på Elisabeth Street i Soho.

Og så kan I helt sikkert få brugt nogle knaster på gader som Spring St., Prince St. og Bleecker St.

Vil I gøre jer et unikt fund, kan I også gå på opdagelse i sammensuriummet af vintage, skønhedsprodukter, sko og fine smykker i Beautiful Dreamers eller Beacon’s Closet i Williamsburg.

6. Drik lækre drinks

Efter en lang dag med shopping, sightseeing og trætte ben, fortjener du og veninden en god drink på en hip bar. Sæt kursen mod Lower East Side, hvor det vrimler med små og lækre barer og spillesteder, der skænker cocktails og livemusik til den lyse morgen.

Skal det være lidt mere hipster, kan I tage nattens udskejelser videre til det hippe Williamsburg.

7. Harlem

Når Manhattans hurtige storbystemning er ved at overhale jer, kan I tage et smut forbi Harlem. Her er bygningerne lidt mere rå, miljøet lidt hårdere og fortovene fyldt med tyggegummi (i modsætning til Upper East Side, hvor gaden er overraskende ren). Læg eventuelt vejen forbi det ikoniske Apollo Theater, som hver onsdag fyrer op for talentshowet Amatur Night, hvor de lokale i Harlem viser, hvad de kan med dans og sang.

Her kan I også spise jer mætte i mad fra varmere himmelstrøj – prøv for eksempel saftige barbecue ribs eller soul food-klassikere som fried chicken og vafler.

Se, hvad vi ellers skriver om: Rejseguide og New York