Terrasse – inspiration og tips til indretning

Indret din terrasse med hyggekroge, blomster, træ og fletmøbler eller skab en lækker forvandling med elementer af nordisk design, ting fra naturen og sjove farver og materialer.

Det kan være dit nye boligprojekt at gøre det super hyggeligt udenfor. På alt.dk kan du finde masser af inspiration til din terrasse – og blive guidet til de bedste webshops til netop dette formål. Vi har samlet alle vores boligtips til din terrasse her.

Læs mere

Er du velsignet med en terrasse? Uanset om den er sydvendt, vestvendt eller noget helt tredje – eller om den er stor eller lille, er der masser af muligheder for at gøre den både hyggelig og imødekommende. Det gælder for øvrigt også uanset, om du har en træterrasse, eller den er belagt med fliser. Du finder alt den inspiration til terrassen, som du har brug for her på ALT.dk.

Indret terrassen i jungle-stil, nordisk eller etnisk stil

Den kan være våd, blæsende og yderst ubarmhjertig. Men når først den viser sig fra sin gode side, er der ikke meget, der stikker den. Det er naturligvis den danske sommer, vi taler om. Og terrassen er og bliver en af de bedste steder at tilbringe sommeren på. Indret terrassen, så den passer perfekt til sommerhyggen. Og hvad er mere sommerligt end et jungletema? Se her, hvordan du får vaskeægte junglefeber på terrassen. Opnå en stemning, der leder tankerne direkte til varme himmelstrøg med blandt andet masser af planter, havemøbler i bambus og grønne tekstiler. Du kan også lade dig inspirere af den etniske stil, når du skal indrette din terrasse. Her kan du bruge kelim-tekstiler, etniske mønstre og varme, brændte nuancer.
Helt anderledes, men mindst lige så flot er det med nordisk hygge på terrassen. Den nordiske indretningsstil er umådelig populær i de danske hjem, og du kan naturligvis også indrette efter den på terrassen. Planter og særligt krydderurter er en del af indretningsfiffene, ligesom fåreskind, lyse pasteller og ikke mindst teaktræ er nogle af de elementer, der giver din terrasse et nordisk touch.

Bliv inspireret af flotte terrasser

Terrasser er der mange af i Danmark. Rigtig mange af dem er så flotte, at der er masser af inspiration at hente. Vi har blandt andet besøgt Nanna og Kristina, der har indrettet og nyrenoveret hver af deres terrasser på den fineste vis. Og du kan komme med. Se, hvordan det gik til, da guldsmed Nanna Schou og hendes familie renoverede et ellers kedeligt parcelhus og forvandlede det til deres drømmehus. Her var en 80 kvadratmeterstor terrasse en del af projektet, og den blev indrettet i enkle farver med inspiration fra sommerhus-stilen. Det gjaldt blandt andet sorte, vintage-loungemøbler og et fint, japanskinspireret blomsterespalier. Se også, hvordan Kristina forvandlede sin ellers forladte og forsømte terrasse til et hyggeligt uderum, som familien i dag bruger meget. Det er ikke en terrasse, der kræver meget vedligehold, hvilket var noget, Kristina havde stort fokus på, da hun indrettede den. Terrassen skulle nemlig ikke fordre mange timers havearbejde, men give plads til afslapning og skulle ikke mindst passe godt til Kristinas frodige have.

Giv din terrasse en makeover

Trænger din egen terrasse også til en makeover? Du kan sagtens gøre både Nanna og Kristina kunsten efter, men det er naturligvis store projekter. Det behøver dog ikke være så omfattende et projekt, når terrassen skal have nyt look. Lidt har i den grad også ret, og du kan ofte komme langt med få udskiftninger eller tilføjelser på terrassen. Det kunne for eksempel være ved at opfriske de gamle havemøbler. Fat malerpenslen og frisk træet op. Eller sy nye havehynder i en anden farve og i et andet stof. Det kan nemlig ændre helhedsindtrykket meget mere, end du lige tror. Du kan få meget mere inspiration til din egen lille terrasse-makeover her.

Meget mere boligindretning – både indendørs og udendørs

Her på ALT.dk har vi samlet alt det bedste indenfor boligindretning, haveinspiration og brugbare guides til de sidste nye interiørtrends, så der er masser inspiration at hente. Når terrassen er både indrettet og indtaget, er det nærliggende også at give haven en kærlig hånd, så I har noget flot at kigge på, når I sidder der. Sommerinspiration til haven har vi også masser af, og så kan du ikke mindst også blive klogere på, hvordan du indretter skønne hyggekroge i haven. Det er slet ikke så svært og krævende, som man måske skulle tro – og så passer det perfekt til sommer, solskin og høje temperaturer.