Før & efter: Nyt liv til terrassen
Foto: Tia Borgsmidt

Før & efter: Nyt liv til terrassen

Kristinas terrasse bagerst i haven var glemt og forladt. Nu er den indrettet som et hyggeligt uderum midt i den frodige grønne have, hvor græsset får lov til at gro vildt.Mini-udekøkken
Bordet i rustfrit stål fra Ikea er ideelt som et lille udekøkken og til afsætning, når der skal grilles. Bordet kan tåle at stå ude hele året. Den grønne stenplade er fra Made a Mano, potterne er fra Bauhaus, og de øvrige ting er loppefund.

BoligLivs madredaktør Kristina Fjeldgren Beyer flyttede med sin familie i villalejlighed i Fredensborg for 10 år siden, da det var et stort ønske at få en have. Men lige så vidunderligt det var at blive haveejer, lige så svært havde Kristina ved at finde tid til arbejde i den 1000 kvadratmeter store have. Hun fjernede derfor de mest krævende bede i haven og foretrak at dyrke det vilde og naturlige look. Nu får græsset lov at gro de fleste steder, og stauder og buske kæmper om at vokse sig størst. Når familien har fri, bruger de ikke meget tid på at svinge hækkeklipperen eller græsslåmaskinen. De nyder i stedet havens frodige look og  afslappede stemning. Bagerst i haven foran den lille garage er der en dejlig læplads, hvor der er sol hele dagen. Men da det er det fjerneste hjørne i haven, fik familien ikke brugt det nok før. Ved at indrette det som  et hyggeligt uderum med havemøbler og tekstiler, er det nu der, familien søger hen, hver gang de går ud.


FØR: Det glemte hjørne Familien fik aldrig brugt den bagerste del af haven, på trods af at den lille terrasse ved garagen havde både læ og sol hele dagen.


EFTER: Højt græs og hygge i haven: Terrassen er nu indrettet med nye lækre havemøbler og masser af puder, så den indbyder til hyggestunder og måltider. Havemøbelsættet ‘Sammen’ i teaktræ er designet for FDB Møbler af Thomas E. Alken. Med dets enkle og naturlige look passer det flot ind til Kristinas frodige have. Bordet kan forlænges, når der kommer mange gæster. Glasvaser fra Hübsch. Glas og kande fra House Doctor.


Brug den gamle sandkasse En gammel sandkasse er lavet om til et højbed med blomster og krydderurter. Kristina har blot fjernet låg og sand, hældt jord i og sat sneglekant på. Sneglekanterne er fra Land.


Sid godt
Når man indretter sit uderum med puder, tæpper og grønne planter, får man mere lyst til at sætte sig udenfor og bruge sin have eller terrasse. Vælg nemme planter som disse skønne Monstera fra Mant. Bordet er et loppefund. Puderne er fra Retro Villa.

TIP
Hav en hyndeboks stående tæt på din terrasse, så slipper du for at slæbe puder og tæpper ind og ud.


Pynt i træerne
Hæng keramikpynt i træerne ved siddepladsen, her en blåregn. Så er der stadig noget fint at kigge på, selv når den afblomstrer. Keramikskulpturen er fundet på et loppemarked.


Til en lur i skyggen
Med en drømmeseng eller daybed kan man nemt flytte sin lur hen, hvor der er skygge. Den dekorative daybed i lyst træ og kanvas er fra Skovshoved Møbelfabrik.


Flere hyggehjørner
Udnyt pladsen omkring terrassen, og indret med små hyggekroge i form af gamle vejrbidte havestole og masser af lanterner. Det indbyder også til at bruge terrasseområdet, selvom solen er gået ned. En smuk palmelignende plante fra Mant giver en snert sydlandsk stemning. Bålfadet er fra Harald Nyborg.


Lav et ude-stilleben
Stil planter i forskellige potter og kurve på et bord, pynt med malede sten, og sæt sakse og mindre redskaber i en krukke. Messingkrukken er fra H Skjalm P., potter og kurve er fra Bauhaus og Retro Villa.


Hav altid plaider parat
… til når mørket falder på. Bænken er et genbrugsfund fra godt-brugt.dk. Plaiderne er fra Retro Villa.


IDE
DEKORATIV BØJLE TIL VASKETØJ
Lav din egen vasketøjsbøjle, som kan pynte i et frugttræ og lufttørre dit vasketøj i sommersolen.


SÅDAN GØR DU:
Brug en helt almindelig træbøjle. Med et træbor laver du otte små huller med lige stor afstand. Sæt snor i til klemmer.

► SE OGSÅ: Fra ruin til stilren terrasse
► SE OGSÅ: Shopping: 10 dasemøbler
► SE OGSÅ: 1 terrasse - 3 stilarter

Se, hvad vi ellers skriver om: Boligindretning, Terrasse og Planter