Fra ruin til stilren terrasse
SPONSORERET indhold

Fra ruin til stilren terrasse

Se, hvordan et håndværkertilbud med hvide mursten blev omdannet til et fantastisk uderum med stramme sorte flader.

Foto: PR
15. mar. 2015 | Bolig | BoligLiv

 

Glem alt om kedeligt parcelhus. Den sorte facade har fuldstændig ændret husets udtryk. Terrassens indretning er enkel og hovedsageligt holdt i sorte farver, hvilket understreger husets grafiske udtryk. 

HVEM: Guldsmed Nanna Schou, hendes mand og parrets to døtre. Nannaschou.dk
HVAD: Skøn terrasse på 80 kvadratmeter 

Det er nok de færreste, der ville kunne overtales til at investere i det, Nanna Schou selv betegner som en ruin. Huset, et parcelhus bygget i hvide mursten, havde været til salg i flere år og var bestemt ikke kønt, men grundplanen var god, haven stor og skøn og endda med en lille å løbende igennem. Parret istandsatte først selve huset, og derefter var det uderummets tur. ‘Vi havde i mange år haft lånt et helt fantastisk sommerhus – og vi var enige om, at hvis vi kunne skabe bare en lille smule af den sommerhusstemning i vores hjem og omgivelser, ville vi være meget tilfredse. Derfor var valget af den mørke facade ret naturlig’, fortæller Nanna om familiens inspiration til istandsættelsen og tilføjer, ‘strandsten i bedene, sort tjæremaling og lidt drivtømmer sætter det sidste punktum.’

Et andet af parrets projekter var at etablere en træterrasse, der fulgte hele husets ydermur. Terrassen bliver brugt som familiens primære uderum, og der er derfor etableret udgang fra samtlige af husets rum, hvilket automatisk gør, at den med sine 80 kvadratmeter næsten bliver en del af husets grundplan. På terrassen er der bygget udendørsbruser og sandkasse, spise- og hyggekroge, hvilket betyder, at en stor del af sommeren bliver tilbragt her. Stilen er loungeagtig, med japanske toner, som kommer til udtryk ved farveholdningen, der er sort og rød, samt materialer som træ, sten og bambus. Den stramme stil og funktionaliteten gør terrassen til et sandt udendørsparadis for hele familien og er samtidig et statement, der er med til at fjerne alle tanker om 70’er-parcellen, som de overtog. 

Et rødt espalier samt røde puder lyser op med stor effekt og sender tankerne i retning af Japan. 

De sorte loungestole er en gammel model fra Ikea, som familien har overtaget fra svigerforældrene. (Hvem siger, at billigt design ikke holder i længden?) 

IDE
Tænk planterne med fra start, når du bygger ny terrasse. Familien her har ladet store og små firkanter stå åbne, så alt fra en enkelt rose til en stor bambus kan vokse og blive en del af terrassemiljøet. 

Grafiske krus og tekanden med læderstrop fra Marimekko understreger stilen ved det udendørs spisebord. 

Når man bevæger sig væk fra terrassen og ud i haven, bliver stilen mere rustik med høns, gamle frugttræer og en hyggelig bålplads. Selvom hønsene har en fin gård, er de mestre i at bryde ud og har stort set indtaget haven som deres egen. 

NEM IDÈ:
Et par ekstra planker er blevet savet til og omdannet til et lille højbed. 

En hjemmelavet knagerække og bænk af drivtømmer er med til at lede tankerne hen på sommerhusstemning og nærhed til havet. 

Havemøblerne er malet med sort blank maling. 

Parcelhuset før renovering. 

► SE OGSÅ: Før & efter: Så flot blev hjemmekontoret 

► SE OGSÅ: Et hus designet med have - indenfor!

 

 

Anbefalet til dig