Indretning have
SPONSORERET indhold

Sommerinspiration til haven

Indret haven så du rigtig kan hygge på de lune sommerdage. Hent inspiration fra denne fine have med krukker, krinkelkroge og kærlighed.

Af: Mette Kirstine Brinch Foto: Tia Borgsmidt
22. jul. 2017 | Bolig | BoligLiv

Havemøblerne behøver ikke altid stå på terrassen! Find dit yndlingshjørne i haven, og indret med havemøbler og krukker.

Fra blomsterbutik til vild natur
Anette har en passion for blomster og planter i alverdens afskygninger, og hun har i mange år drevet en blomsterforretning. I dag står der stylist på visitkortet, men selvom Anette ikke længere sælger blomster, er der stadig masser af grønt i hendes liv. Til huset i Silkeborg hører en stor frodig have, og i den hyggelige sommerstue er der fyldt med både små og store krukker med blomster. ‘Nogle gange kan jeg godt drømme om en have a la Claus Dalby med duftende roser i massevis og sirligt klippede buske.

Men når det kommer til stykket, vil jeg hellere bruge min tid på krukkerne og så dyrke det lidt vilde og frodige look’, siger Anette. I sit nuværende job er hun ofte ude at rejse og har derfor ikke tid til både at passe krukker og den store have. Derfor har haven fået lov at vokse, og der findes ingen bede, der kræver regelmæssig pasning.

‘Jeg har nogle få roser og et stort bed med lavendler, for de passer sig selv og sørger selv for at holde ukrudtet nede,’ siger Anette. ‘Jeg elsker blomster og kan da godt savne at binde en stor flot buket, som da jeg havde min butik, men jeg plukker ikke buketter fra haven, jeg nyder blomsterne, hvor de kommer op, for der er de allerskønnest’, forklarer Anette. Hun holder faktisk mest af haven, når den ser naturlig og tilfældig ud, og når plænen er nyslået, glæder hun sig til, at græsset vokser sig halvlangt igen.

Brug fine zinkkrukker for at skabe et rustikt look.

HUSK: Krukkeblomster skal vandes ofte, fordi jorden hurtigt tørrer ud i solen. Her lilla jernurt i zinkpotte.

I sommerstuen er man omgivet af grønt både ude og inde. Anette har sat masser af planter og blomster rundt omkring, og udenfor kravler en slyngrose op langs siden. Espaliererne er sicilianske vinrankehegn, som er købt på et loppemarked for nogle år siden.

TIP

Havemøblerne behøver ikke altid stå på terrassen! Find dit yndlingshjørne i haven, og indret med havemøbler og krukker. 

Sommerstuen er genial, når det klassiske danske sommervejr gør det nødvendigt at skifte opholdssted mellem ude og inde. Brug æsker, lanterner og krukker til at sprede hygge.

Der er intet så skønt som en siesta i hængekøjen.

Sommerstuen er genial, når det klassiske danske sommervejr gør det nødvendigt at skifte opholdssted mellem ude og inde. 

Anette lader altid blomsterne i haven være, men disse fundet i grøftekanten måtte med hjem og pynte på bordet i hendes yndlingskande. 

Den sorte Petunia er blød som velour. 

Det lille “hus” er et af havens små åndehuller, hvor man sidst på en varm sommerdag kan kravle i skygge med et glas kold limonade. 

Skru op for de hyggelige stunder i haven med din egen hjemmelavede saft. Se opskriften på hyldebærsaft her

► SE OGSÅ:  Fra ruin til stilren terrasse
► SE OGSÅ: Ting til terrassen: Se de bedste webshops
► SE OGSÅ: 4 sommerdrinks med Campari