Guldknap 2017
SPONSORERET indhold

Guldknappen 2017 går til…

Vinderen af designprisen Guldknappen 2017 er kåret ved et stort modeshow i Skuespilhuset.

Af:: Mette Klingsey Foto: Helle Moos
28. aug. 2017 | Guldknap | ALT for damerne

Det er danske Mads Nørgaard, som løber med den prestigefyldte design-pris Guldknappen 2017. At hædren tilfalder Mads Nørgaard, er suverænt besluttet af ALT for damernes læsere.

Den afholdte designer har netop fået Guldknappen, overrakt ved et modeshow i Skuespilhuset i København, hvor både Mads Nørgaard og de to øvrige nominerede brands, Baum & Pferdgarten og Lovechild1979, viste deres efterårskollektioner frem for publikum.

- Vi er glade for og stolte af at kunne fejre dansk design, når det er allerbedst - Guldknappen og vores modeshow er en dejlig anledning til at ønske både Mads Nørgaard og de øvrige nominerede stort tillykke, siger ALT for damernes chefredaktør Tina Nikolaisen.

Guldknappen, der er designet af smykkedesigner Charlotte Lynggaard, er blevet uddelt i mere end 30 år – de senste år har det suverænt været op til ALT for damernes 200.000 læsere at afgøre, hvilken designer, der har gjort sig mest fortjent.

Og Mads Nørgaard kalder det skønt nu at stå som vinder.

- Men det fantastiske er, at det ikke havde gjort noget at tabe i det her selskab, siger Mads Nørgaard rettet mod de øvrige nominerede, før han roser ALT for damerne for både at ville det skønne – og samtidig give plads til det levede liv:

- ALT for damerne er model-mål, smukke kvinder og smukke drømme. Men det er også alt muligt andet – og det er jeg glad for. Mange designere ønsker at være et luksusbrand. Sådan har jeg det ikke. Jeg vil gerne have, at vi laver fantastisk og forskelligt, almindeligt tøj til fantastiske og forskellige, almidelige mennesker, siger Mads Nørgaard.

Moderedaktionen har udvalgt årets tre nominerede, men det er altså læserne, der har kåret vinderen.