Hvorfor kan jeg ikke holde mig fra andre damer Vibeke Dorphs Brevkasse
SPONSORERET indhold

Hvorfor kan jeg ikke holde mig fra andre damer?

Jeg er gift med den dejligste kvinde i verden, men jeg har en trang til at lede efter andre kvinder på internettet. Min hustru har før tilgivet mig, og det er jeg så taknemmelig for. Nu er jeg dog nået til et punkt, hvor jeg ikke kan leve sådan her mere, hvad gør jeg? Det svarer Vibeke Dorph på i Hjemmets brevkasse.

Af:: Vibeke Dorph Foto: Getty Images
28. dec. 2021 | Livsstil | Hjemmet

Spørgsmål om kontinuerligt utroskab

Jeg er en yngre mand i 30’erne og gift med den dejligste kvinde i verden. Vi bor sammen i en lejlighed. Alt i mit liv er godt, men der er dog desværre også en meget mørk og dyster side.

Sagen er, at i hvert eneste forhold, jeg har været i, er det endt med, at jeg er begyndt at kontakte andre kvinder på nettet. Det er med henblik på flirt og senere seksuelt samvær. Hver gang, er det blevet opdaget, og jeg er blevet spurgt: ”Hvorfor gør du det?” Hvortil jeg altid må svare, at jeg ærligt talt ikke ved det. Det starter altid med en sygelig trang, som jeg ikke kan styre, og inden jeg når at blinke med øjnene, så er jeg i gang med at søge efter kvinder på nettet, som jeg så skriver og mødes med.

LÆS OGSÅ: Hvordan får vi naboens børn til at holde op med at larme?

Jeg er nu nået til det punkt nu, hvor der skal gøres noget ved problemet, for jeg kan ikke mere. Jeg er som sagt gift med en superdejlig kvinde, som desværre også mange gange har oplevet disse ting, men som hver gang tilgiver mig, udelukkende fordi hun elsker mig så højt. Men jeg kan ikke blive ved med at ødelægge andre mennesker pga. min egen sygelige trang til bekræftelse. Jeg håber derfor, at du kan guide mig i den rigtige retning og give mig nogle gode råd til at få et bedre liv.

Vibeke Dorph råder til at søge hjælp

Ud fra din beskrivelse kan jeg ikke lade være med at tænke, at du har et misbrug, der kan sammenlignes med det, alkoholikeren og den stof- eller spilafhængige har. Her er dit misbrug så sex.

Det kan sikkert lyde pirrende for nogen, men jeg er sikker på, at det at være sexafhængig er mindst lige så selvdestruktivt, som enhver anden form for misbrug. Jeg forestiller mig, at dit liv må være som at sidde i et fly, der hele tiden befinder sig i en voldsom turbulens, som forhindrer dig i at sætte en egentlig retning for dit liv.

LÆS OGSÅ: Hvorfor kan ikke glemme min umulige ekskæreste?

Det er så et fly, du hele tiden selv sætter dig op i, og hvorfor gør du mon det? Ligesom med den alkohol- eller spilafhængige tror jeg, det er vigtigt, at du finder ud af, hvorfor den trang til at sprænge hverdagen i stykker opstår hos dig, for kun ved at gøre det kan du finde ud af, hvad der skal til, for at du stopper din adfærd. Her skal du starte med at holde op med at føle skyld og skam, for du kan ikke gøre for dit problem, men du har ansvaret for at få det løst.

Nu er du så velsignet med en tålmodig partner, der kender til dit problem, så start med at tale med hende, og forklar hende, at du har brug for hjælp og har tænkt dig at få den. Har du råd, så ville jeg ikke tøve med at kontakte en psykolog, der ved noget om sexafhængighed, og som kan hjælpe dig ud af den. Vigtigst tror jeg dog, det er, at du erkender dit problem, og også forstår, at du ikke kan løse det ved egen hjælp. For kunne du det, så havde du jo nok for længst stoppet med at kontakte andre kvinder, nu du har en dejlig kvinde derhjemme, som du er så glad for. Så gør noget nu, både for hendes skyld og for din egen.

Anbefalet til dig