utroskab
SPONSORERET indhold

Min kæreste har været mig utro med en stripper

Mig og min kæreste venter barn om tre måneder, og forleden vågnede han op med et sugemærke på halsen efter en bytur, hvad gør jeg? Det svarer Vibeke Dorph på i Hjemmets brevkasse.

Af:: Vibeke Dorph Foto: Getty Images
07. okt. 2019 | Livsstil | Hjemmet

Spørgsmål om usikkerhed og utroskab

Min kæreste og jeg har været sammen i et års tid, og jeg venter barn om tre måneder. Vi har altid haft et tæt og fortroligt forhold, men der har desværre også været episoder, som har gjort mig enormt usikker på ham. Det skal siges, at jeg tidligere har haft kærester, der har været mig utro, så jeg er nok ret mistroisk anlagt.

LÆS OGSÅ: Jeg er gravid - men stoler ikke på min kæreste

Tre måneder inde i vores forhold, opdagede jeg, at min kæreste skrev med en anden pige, som han også havde inviteret ud. Han angrede, da jeg konfronterede ham og lovede, at det ikke skulle ske igen. Men allerede kort tid efter lagde jeg mærke til, at han brugte meget tid på sin telefon og skjulte den for mig. Som den dårlige kæreste jeg måske er, tjekkede jeg hans telefon og opdagede, at han skrev med kvinder på Snapchat. Han betalte også penge for, at de sendte ham nøgenbilleder.

Så her forleden skulle han i byen med sine venner. Han sagde, at det ikke ville blive sent, men det blev det. Han kom hjem halvfuld klokken fire. Da han faldt i søvn, lagde jeg mærke til, at han havde et sugemærke, og dagen efter konfronterede jeg ham. Han indrømmede så, at han havde været på stripbar og var endt med at kysse én af stripperne. Han skyndte sig dog at undskylde sig med, at det ikke var alvorligt, for det var jo ”bare” en stripper. Jeg har det rigtig svært med alt det her, også fordi vi skal have et barn sammen lige om lidt. Hvad gør jeg? Skal jeg se igennem fingre med det? Er det normalt at kysse med en stripper?

Vibeke Dorph råder til at skabe de bedste betingelser for barnet

Nej, jeg synes på ingen måde, at det er normalt at kysse med en stripper. Da slet ikke når man har en gravid kæreste derhjemme. Efter min mening rangerer din kæreste i det hele taget helt i top på listen over infantile fjolser med en rygrad som en regnorm. Og desværre: Med hans kummerlige historik så tror jeg ikke, at du kan ændre på dét, ligegyldigt hvor intenst du overvåger og tjekker ham.

Nu er du så gravid med jeres fælles barn, så hvad gør du? I stedet for at spilde tiden på forgæves at forsøge at ændre på din umulige kæreste, så skal du bruge din energi på at skabe de bedst mulige betingelser for dig selv og dit kommende barn. Har du gode veninder, venner, familie, som du kan dele dine tanker og følelser med? Nogen, der kan træde til og hjælpe dig følelsesmæssigt og praktisk? Sørg for at få skabt dig et godt og trygt netværk, det får du brug for.

LÆS OGSÅ: Min gifte elsker fik en ny kæreste: Hvordan slipper jeg af med min vrede og bitterhed?

Du burde gøre det, men jeg kan faktisk godt forstå, hvis du tøver med at smide din kæreste ud lige nu, fordi du ikke er klar til det, og fordi fødslen af jeres fælles barn er så tæt på. Sæt derfor i stedet nogle helt lavpraktiske krav til ham om, hvad du forventer af ham. Det kan være indretning af børneværelse, indkøb af det ene eller andet, sæt ham i sving, så han i det mindste kan gøre noget nytte den vej.

Når du så har fået dit barn, og tingene er faldet til ro, så skal du til at kigge lidt på, hvad det er i din livshistorie, der gør, at du tiltrækkes af upålidelige typer som din kæreste. For jeg aner et mønster, og der er helt sikkert en forklaring på, at du drages af mænd, der svigter, og finder du den, så kan du heldigvis lære at ændre adfærd. Men alt det, skal du ikke rode med nu. Du skal skabe ro omkring dig og så vide, at dig er der intet som helst galt med, det er din kæreste, der er aldeles på afveje. Derfor er jeg også sikker på, at dit lille barn nok skal være i trygge og gode hænder hos dig.

Anbefalet til dig