Onani
SPONSORERET indhold

Kom med på onanikursus i New York

Kvinder faker, og mænd kommer – det er den kedelige sandhed for mange kvinder, som hænger fast i myten om, at vaginalorgasme er hverdagskost. Vi har været på onanikursus hos orgasmeguru Betty Dodson, hvis motto er: If it feels good, enjoy it!

Af: Kicki Thomsen Foto: Ea Ørum
24. feb. 2016 | Livsstil | ALT for damerne

Af Ea Ørum

Mine asymmetriske indre kønslæber bliver lyst op af en slags skrivebordslampe. De indre er længere end de ydre. Det er nemmere, end jeg troede, det ville være – at sidde her på gulvet med spredte ben foran 11 nøgne kvinder, mens Betty Dodson fortæller, hvor hvad sidder. Jeg kigger med i et lille spejl, der står foran mig. De andre kvinder har lige vist mig deres.

LÆS OGSÅ: Ny forskningsteori: Derfor har vi hår forneden

Vi er på kursus hos den 87-årige onani- og orgasmeguru Betty Dodson. Hun spørger, hvorfor jeg er kommet? Jeg har villet besøge legenden i årevis, og særligt en tematik presser sig på. Jeg har bemærket en uoverensstemmelse mellem antallet af kvinder, som får vaginalorgasmer, og mænd, som mener, at kvinder får dem. Skal jeg være helt ærlig, så har jeg følt mig som en utilstrækkelig elsker, kæreste og bolleven, fordi jeg ikke får udløst skedeorgasmer med et trylleslag. "Ea, det eneste, der er anderledes ved dig, er, at du ikke lyver. Mener du, der er andet galt med dig?" Jeg er rejst en halv planet rundt for at lære tricks af dronningen af pleasure and selfloving. Nu fortæller hun, at hverdags-vaginalorgasmer er en myte. Jeg kan nu snildt finde på flere ting, der ikke taler til min fordel. Jeg fortæller, at jeg er bange for at lugte grimt og at være for stor. Betty Dodson stikker en finger op. "You are perfect". Hun tager den ud og lugter til den. Så beder hun mig om selv at stikke en finger op og smage. Det her kursus er virkelig hands-on.


ALT for damernes udsendte journalist før hun for første gang prøver at onanere i flok med tips og rådgivning undervejs.

LÆS OGSÅ: Det sker der i kroppen, når du bliver ophidset

Er kønsorganer smukke?

Betty Dodsons indre kønslæber er også større, end de ydre. "Det er blevet en af de mest hyppige kosmetiske operationer – at få gjort de indre kønslæber kortere," fortæller Betty Dodsons assistent og "stunt cunt". Stuntmandens kvindelige pendant deler ud af sine erfaringer: "Mine vaginale orgasmer kan tælles på en hånd. De er alle kommet i begyndelsen af forhold, midt i al forførelsen. Sådan nogle kommer, når de kommer.

Oftest slet ikke," siger Carlin Ross. Jeg prøver igen: "Men dem, som jeg har været sammen med, siger, at de kvinder, som de har været sammen med...". Betty Dodson afbryder mig. "Honey, kvinder lyver for at please mænd..." Jeg kigger ud på de
ni andre nøgne kursister, der alle lige har foldet deres skamlæber ud og vist mig deres klitorisser. Ingen siger noget.
"Lyver kvinder?" spørger jeg direkte. Så taler de. Jeg ved nu, at det gør kvinder. Betty Dodson afbryder endnu en gang. "Husk også lige, at vaginalorgasmen og sprøjteorgasmen, hvis den kommer, føles som et nys i forhold til klitorisorgasmen." Jeg sætter mig ned til de andre kvinder igen. En havde en lillebitte, stram sag, en var stor og nærmest formet som et ottetal, nogle havde kønslæber som sommerfugle. Betty rubricerer. Nogle er "art deco", andre er "moderne" eller "renæssance". Vi ser vidt forskellige ud. Hver gang en kvinde har siddet med spredte ben, har Carlin Ross taget et billede. Det er blevet sendt rundt. "Vi bruger så meget tid på vores ansigter og frisure. Vi kigger i spejlet. Men vi kigger aldrig på vores pussies," siger Betty Dodson. Hun har haft omtrent 2000 kvinder på kursus. Hun har knaldet med ca. det halve – 1000 kvinder og mænd.

Da vi kom ind i lejligheden, tog vi alt tøjet af. Sådan var reglen også, dengang Betty Dodson holdt sine berygtede sexfester i 60'erne og 70'erne, hvor hun så, hvordan kvinder lod, som om de kom. Nu sidder vi her og forfiner onaniteknikker og afliver åndssvage forventninger til kvinders seksualitet. "I kvinder konkurrer imod hinanden. Og I pleaser mænd". Betty vil have, at vi i stedet nyder. "If it feels good, enjoy it."

Forstyrrende g-punkt

Betty Dodson har boet her i lejligheden midt på Manhattan i New York i 52 år. Alle i kvarteret ved, hvem hun er. Ph.d. i det, som hun har elsket at udforske hele sit 87-årige lange liv: Sex og orgasmer. Spørger man hende om monogami, svarer hun "couldn't do it". Hun har levet i åbne forhold og haft elskere i flere årtier. Carlin Ross er 41 år, mor til en lille dreng og lever i et monogamt forhold med Betty, sin bedste ven gennem 15 år. De to kvinder, to generationer, byder på forskellige veje ind til sagens kerne: et nydelsesfyldt sexliv. Kursets titel er Bodysex.

"Alt det her med g-punktet satte kvinder 100 år tilbage." Betty Dodson fortæller, hvordan synet på kvinders orgasmer har forandret sig over tid. Vi sidder stadig uden tøj på i en cirkel og kigger over på Carlin Ross, der ligger med spredte ben. Betty Dodson aer hende på underbenet, mens hun fortæller, hvordan vi skal lave den første klitorisorgasmeøvelse. Fødderne skal være i gulvet, benene bøjede, og så skal vi trække vejret i takt med, at vi skubber bækkenet op og ned. Ved siden af Carlin Ross står en flaske mandelolie, og der ligger en vibrator samt en Barbell, som er en slags nubret dildo i tungt metal. Carlin Ross' vejtrækning forandrer sig, mens hun smører sig ind i olie. Hun bruger begge hænder. Kønslæber og klitoris ændrer udseende. Vokser. Betty Dodson fører langsomt Barbellen ind. Carlin Ross skal spænde om den, samtidig med hun skubber bækkenet op. Så får hun den store wand-vibrator i hånden og kører den langsomt over klitoris, op til kønsbenet og ned over klitoris. Hofterne skubber hun op og ned samtidig. Hun kommer. Så holder hun en pause, og så stønner hun igen.

Gruppeonani

Vi lægger os på hver vores håndklæde i rundkredsen. Ti kvinder med samme sæt: olie, en stor wand-vibrator og en Barbell. Det ser ud, som om vi skal jage orgasmer sammen. Vi skal ikke stoppe, hvis vi får en, men fortsætte og fortsætte. Det er ordren. Jeg smører mig ind i olien, øver mig i vejrtrækningen og i de vippende hoftebevægelser. Jeg skubber metal-Barbellen langsomt op og kniber... og slipper. Op og ned med hofterne. Jeg er bagud. Jeg kan høre, at en anden er ved at komme. Jeg tager min vibrator og kører den op og ned over klitoris. Når det føles rart, trykker jeg den ind og slipper presset igen. Betty Dodson har fortalt, at kvinder ofte bruger vibratoren forkert og nærmest lammer klitoris ved at holde den på samme sted. Orgasmerne bølger rundt i cirklen. Jeg når at få bekymringen – præstationsangsten. Hvad nu hvis jeg ikke kan i dag? Betty Dodson går rundt og hjælper med bevægelser og vejtrækninger. Hun kommer over til mig og har sit hoved helt tæt på mit. Hun har nærmest ingen dybe rynker.


Gruppeonani under kyndig vejledning på stuegulvet i Betty Dodsons newyorkerlejlighed.

"Dit hoved er helt oppe under reolen." Betty Dodson beder mig om at lægge mig tættere ind i cirklen og ikke ligge og rode langs væggen. Jeg har ikke bemærket det før. "Du tager ikke engang den plads, du selv skal bruge. Du har alt for travlt med at please andre. Der går nok lidt tid, før du ved, hvad du kan lide," siger hun. Jeg tier som den eneste også helt stille – trækker kun vejret. Jeg er virkelig ikke glad for at lave lyd. Jeg giver mig lov. Jeg sætter lyd på. Og jeg kommer. Min medkursist Sandy har aldrig før haft en orgasme. Til sin søn har hun fortalt, at hun er på afstressningskursus. Jeg kan høre, hun bliver afstresset lige nu. De fleste andre har sat sig op, da jeg vender tilbage. De griner. "You naughty girls," siger Betty Dodson. Vi spiser jordbær og småkager. Befriende, jordnært og enkelt. Jeg gjorde det gerne igen.

Carlin Ross vil øve "pillow fuck". Vi sidder igen i rundkredsen, så vi kan se hinanden. Imellem benene har vi den store wand-vibrator. Den ligger oven på en pude. Det giver mening at kalde øvelsen "knald puden". Jeg har svært ved at kigge på de andre. Vi sidder på underben, flere har ret ryg og smiler til hinanden. Jeg begynder at sammenligne. Betty Dodson har ret. Det er vi gode til – at konkurrere. Er hun pænere? Kommer hun mere, bedre og hurtigere? Jeg læner mig forover, hviler mig på armene og insisterer på at nyde lyden af deres lyst. Jeg lukker øjnene. Jeg er ikke vant til følelsen af en vi-brator, men vant til at bruge hånden. Det snurrer nærmest op igennem hele kroppen. Egentlig effektfuldt.

Farvel til vaginalorgasmen

Efter dagens sidste jordbærpause er der gruppemassage. Ti kvindehænder masserer én krop. Helt vildt dejligt! (Jeg ville ønske, det var en passende social aktivitet til f.eks. min næste venindefødselsdag, men det virker formentlig kun så overraskende naturligt på grund af konteksten). Betty Dodson fortæller videre imens. "Til mænd må man ikke sige, at størrelsen har betydning, men til kvinder må man gerne sige, det er forkert, at de ikke kan komme, når han trænger op. Mænd kan ikke lide at høre det, og kvinder kan ikke lide at sige det. Og så skal hun sprøjte. Det er mænd også vilde med. Så kan de se, at hun er kommet," siger hun. Betty Dodson gentager sin pointe, og det er jeg glad for. Hendes ord er stadig ikke helt trængt ind. Ærgerligheden over, at jeg ikke har fundet en opskrift på vaginalorgasmen, fylder endnu.

Vi har ikke set hinanden med tøj på. Ti kvinder i alderen 28 til 64 tager ud og spiser middag efter kurset. "Du var den mest modige. Du var ærlig," siger Sandy til mig. Hun taler om de usikkerheder, som jeg delte, da jeg viste, hvad jeg gemte mellem benene. Efter et par glas vin, spørger jeg dem igen om vaginalorgasmen.

"Kvinder fortæller ikke mænd sandheden. Er det sket en gang, skal det ske igen, og så siger vi, at det sker igen, også selvom det aldrig er sket," siger Elly.

Vi googler, finder artikler og forskning, der både bekræfter og afkræfter. Vi læser om g-punkter, a-punk-ter, sprøjteorgasmer og vaginalorgasmer. Og vi finder en tegning af klitoris, der nærmest ligner en minipenis. Vi lover hinanden aldrig at lyve over for vores elskere, mænd og venner. Revolutionen begynder lige her. Vi behøver ikke være orgastiske superhelte for at nyde sex.
If it feels good, enjoy it! 


Ea Ørum var i tvivl om, om hun kunne opnå den eftertragtede orgasme i de uvante rammer – men det kunne hun. Her ses hun umiddelbart efter

LÆS OGSÅ: "Jeg nægter at tæmme min lyst"

LÆS OGSÅ: 6 tips til at få din sexlyst til at eksplodere

LÆS OGSÅ: 9 ting du ikke vidste om kvinders orgasme