Alt om din kat - find de bedste artikler om katten

Forskning viser, at katte beskytter børn mod astma, og vi kan finde mindst 17 andre gode grunde til at få en kat.

I vores katteunivers kan du læse mere om katte, der lever jetsetlivet, og om Andrea, der giver afdøde kæledyr et evigt liv. Du kan blive inspireret til, hvordan du kan inkludere din kærlighed til katte i både dit broderi, strikketøj og på søde, hjemmelavede grydelapper. Selvfølgelig har vi også samlet de mest nuttede kattevideoer til dig!

Find vores artikler om katte her.

Læs mere

Vi er vilde med katte

Katte har her i Danmark længe været populære kæledyr, da de altid kan give et smil på læben og er nemme at holde.

I 2020 fik danskerne dog grundet coronaens hærgen mere tid derhjemme, og det fik endnu flere til at adoptere et nyt familiemedlem med knurhår og bløde poter. Det er svært helt præcist at sige, hvor mange katte der blev adopteret i 2020 fra de danske katterier, private hjem samt fra dyreværnsorganisationerne. Men salget af sygeforsikringer til nyadopterede katte og killinger steg med hele 48 procent i 2020 i forhold til 2019, fremgår det af Nordens største dyreforsikringsselskab, Agria.

Går du også og overvejer at anskaffe dig en kat, har du måske allerede en, eller er du bare HELT vild med katte, så dyk ned i vores katteunivers, som byder på mange forskellige historier.

Derfor er det så sundt at have en kat

Det er hyggeligt at have en pelset ven bosat i lejligheden, men det er faktisk også sundt. Undersøgelser viser nemlig, at vi generelt bliver gladere, tryggere og sundere, når vi er sammen med blandt andet katte. Og så beskytter de endda børn mod astma!

Læs blandt andet artiklerne 7 gode grunde til at få et kæledyr og 17 gode grunde til det kæledyr skal være en kat!

Mød katten, der har flere følgere end Lukas Graham

Katten Monty har en kromosomfejl, der betyder, at han ser anderledes ud end andre katte. Dog er både hans ejere og internettet faldet pladask for ham, og katten med det særlige udseende er på rekordtid blevet verdenskendt. Faktisk har han flere følgere på Instagram end den danske verdensstjerne Lukas Graham – og det siger ikke så lidt. Mød Monty her.

Få svar på alt om katte

Der kan være mange opfattelser af, hvordan man bør tage sig af sin kat – også naboer imellem. Hjemmets faste brevkasseredaktør Vibeke Dorph svarer på spørgsmål om kattene fra villavejene, bekymringer om naboens kats velbefindende og beskyldninger om dyremishandling.

Læs svaret til spørgsmålet om dyremishandling her.

Læs svaret til spørgsmålet om naboerne, der ikke passer deres kat her.

Udtryk din kærlighed til katte gennem håndarbejde

Mangler du et nyt kreativt projekt? Så grib fat i vores opskrifter på kreative katteting. Bliv blandt andet guidet til at strikke en katteinspireret sweater eller hækl en kattebamse til børnebørnene, sy et par søde grydelapper med katte på til køkkenet, brodér et sødt kattepar til at pynte på væggen, kreer en fin pude med kattemotiv i korssting og stikkesting til sofaen eller lav et par sjove bolde, din kat kan lege med.