Kat
SPONSORERET indhold

17 gode grunde til at få en kat

Den bliver godt nok ikke kaldt ”menneskets bedste ven”, men derfor findes der alligevel ret så mange gode grunde til, hvorfor du skal investere i katten som dit næste kæledyr.

Af: Frederikke Pontoppidan Foto: Getty Images
19. dec. 2017 | Livsstil | ALT.dk

Katten er et lunefuldt dyr. Det er ikke altid til at vide, om den er glad, sur eller bare arrogant.

Men det er netop også på grund af dens mystiske og uforudsigelige væsen, at vi elsker den allermest: For den har personlighed.

Derfor er det med et smil på læben, at vi giver dig 17 ærlige, ironiske og sjove grunde til, hvorfor du bør anskaffe dig et kæledyr med knurhår og bløde poter.

1. Du skal ikke lufte den – den lufter sig selv
Alle katteelskere har aldrig rigtig forstået de der "i regn og slud, skal hunden ud"-typer, som gider vandre i den vildeste snestorm, så kræet kan tisse en enkel tår. Derfor skal du anskaffe dig en kat. Den klarer det selv - indenfor.

2. Du skal ikke samle efterladenskaber op
Det hænger lidt sammen med nr. 1. For når du slipper for de tre daglige gåture, slipper du også for de tre daglige hømhøm'er, du skal samle op i den ALT for tynde pose.

3. Du skal ikke opdrage den særlig meget
Der er ingen fare for at ende med en gøende, hoppende og ustyrlig kat, hvis du ikke får den opdraget ordentligt. Din kat bliver opdraget til lige nøjagtigt det, den selv har lyst til. Derfor slipper du også for de der "opdragelseskurser", hvor det vrimler med hundeejere, der virkelig gerne vil snakke.

4. Den kræver ikke særlig meget af dig
Let's face it: Din kat gider dig, når den gider dig. Det kræver derfor ikke særlig meget at have en kat, da den i langt de fleste tilfælde foretrækker, at du ikke er der.

5. Du skal gøre dig umage for at imponere den
En kat gør, hvad en kat selv vil. Derfor kommer du aldrig til at kede dig, hvis du har en kat i hjemmet. Ønsker du nussestunder i sofaen, skal du nemlig gøre dig seriøst umage for at hive den ned fra dovnepladsen på skabet uden skrammer på armene. Det er godt at holde sig i gang.

6. Mangler du underholdning en fredag aften, kan du lede efter din kat
Katte har det med at vandre ud på eventyr når som helst. Så mangler du lidt underholdning, kan du passende tage på opdagelse i dit lokalmiljø for at prøve at finde din kat igen.

7. Du behøver ikke spekulere på fremtiden
Du slipper for søvnløse nætter med spekulationer omkring, hvorvidt du mon finder "Mr. Right". Du har jo allerede missekatten til livslangt selskab. Og hvem sagde, at kattedame var negativt?

8. Den er blød
Vælg en af de katte med lang, blød pels. Det kan godt være, at de fælder noget så frygteligt, men de er fabelagtige som fodvarmere.

9. Du slipper for alle dem, der "ikke kan tåle katte"
Helt ærligt, hvem har allergi overfor katte? Det er helt uforståeligt i en katteelskers hjerne. Derfor er det en rig mulighed for at sortere lidt ud i vennekredsen.

10. Du har en rimelig solid undskyldning for at købe den her:

11. Du har altid en at tale til, når du er ensom
Nogle gange er det eneste, du mangler, bare én, der forstår at lytte. Og nogle gange kan en kat give det helt rigtige udtryk, der får dig til at genoverveje sagen én gang til.

 

12. Den larmer ikke
Vi er godt klar over, at der findes enkelte katte, der er gået lidt i stykker, men generelt vil de aldrig kunne larme lige så meget som en hund.

13. Den giver din lejlighed personlighed
Hvis der er noget, der hedder patina, så er der også noget, der hedder kradsmærke-personlighed, når din kat efterlader møblerne med små rifter og skrammer. Alting behøver heller ikke at være så fint.

14. Du kan ikke få en hårløs hund, men du kan få en hårløs kat
Udover at det bare er sejt, at de overhovedet findes, så kan du smide fnugrullen ud med det samme. Det var aldrig sket med en hund.

15. Du bliver aldrig den mest arrogante i rummet
Du kan aldrig rigtig sige noget, der er mere højrøvet end din kats udtryk, når du prøver at få den ned fra den øverste hylde, hvor den har slået lejr.

16. Du får en uforudsigelig hverdag
Du slipper for det samme hverdagstommerum. For med en kat er du aldrig rigtig klar over, hvilket humør den er i. Den kan gå fra spindende, sød killing til irritabel drama queen på nul komma fem.

17. Du kan være aktiv med din kat, mens du sidder ned
Kattens fascination af en lille pen, der lyser, vil altid være utrolig. Derfor kan du faktisk bare sidde i sofaen og pege på væggen med en lommelygte, mens den flyver forpustet rundt. Det slår virkelig de lange ture i regn og blæst.

Anbefalet til dig