Bæredygtig mode på Instagram
Foto: GettyImages Denne artikel er sponsoreet af: Schulz by Crowd, Ecouture, Grube Graphics, Less Vegas & Mode med mening.

Bæredygtig mode på Instagram

Etisk og bæredygtig mode er ikke længere kun begrænset til hør og bomuld i naturfarver i mere eller mindre alternative butikker.

Designerne og forhandlere har lyttet til forbrugerne og taget ansvar for at skabe, producere og indkøbe tøj uden at overbelaste kloden med unødvendige giftstoffer og et ekstremt vandforbrug.

Fremtidens mode skal skabes i respekt for naturen og de mennesker, som producerer tøjet. Vi har samlet en række Instagramprofiler, som producerer og forhandler mode med respekt. Følg dem og bliv inspireret til en mere bæredygtig garderobe.

Schulz by Crowd - bæredygtig brand og univers

Ecouture - Spektakulært, bæredygtigt tøj til kvinder i alle aldre

Grube Graphics – Bæredygtige smykker med glimmer og glamourfaktor

Less Vegas - Mode med god samvittighed

GORRIDSEN - Mode Med Mening - et bæredygtigt strikkoncept

Brand med respekt for miljø og mennesker

Schulz by Crowd er et dansk brand etableret i 2015 af Marie Schulz. Ambitionen er at skabe tøj til kvinder, som værdsætter kvalitet, håndværk og bæredygtighed.

Designet er sourced i deres dygtige crowd af designere, og der arbejdes udelukkende med delikate kvalitetstekstiler såsom økologisk bomuld og silke.

Schulz by Crowds værdisæt består af tre grundpiller - tidløst design, kvalitet og respekt for miljø og mennesker.

På Schulz by Crowd Instagram kan du følge deres bæredygtige univers, hvor æstetik og kvalitet er i højsædet.

Deres SS20 kollektion er lige landet, og de åbner deres første butik i januar 2020.

Bæredygtig genfortolkning af historiske snit

Ecouture er en københavnsk designvirksomhed, der har lavet bæredygtigt tøj i mere end 10 år. Med rod i filmens og teatrets verden laver Ecoutures designer - og tidligere kostumier - Johanne Helger Lund spektakulært, unikt og feminint tøj til kvinder i alle aldre.

Snittene henter inspiration i stilhistorien, men er genfortolket i en moderne og nutidig kontekst. Du kan især kende Ecouture på de kvindelige snit, der er parret med en god portion funktionalitet – de fleste af Ecoutures kjoler har for eksempel lommer.

På Ecoutures Instagramprofil finder du masser af inspiration til en lidt sjovere og mere bæredygtig garderobe.

Bæredygtigt bling

Grube Graphics er bæredygtige, grafiske og lette smykker, der fanger øjnene med deres skarpe linjer, komposition og farvekombinationer.

De kan styles med både sneaks og stiletter og bæres hele dagen, da de er så lette, at man ikke bemærker, at man har dem på.

Grube Graphics er ejet og drevet af Maria Grube, der designer og producerer alle smykker selv. I hele designprocessen er der lagt tanker omkring bæredygtighed og miljøvenlighed.

Det betyder, at træet er FSC-certificeret, og at glimmer, maling, lak og bejdse er bionedbrydeligt. Alle produkter er håndlavede, og der er lagt kærlighed og omhu i alle produkter.

Mode med god samvittighed

Less Vegas er en slow living livsstilsbutik med både webshop og fysisk showroom. Vi giver dig mulighed for at købe bæredygtige brands af høj standard for tidløs og klassisk mode, som du også har lyst til at have på om 10 år.

Hver enkelt brand er nøje udvalgt med miljø, klima og social ansvarlighed for øje, så du kan handle mode- og livsstilsprodukter med god samvittighed.

Støt kvinder i Peru

De smukke modeller i 100% baby alpaca er designet i Danmark af Marianne Benedicte Gorridsen og strikket i Peru, hvor de skaber meningsfyldte jobs til nogle af verdens fattigste, men dygtige kvinder. Den mangeårige tradition for godt håndværk er nedarvet fra Inkaerne.

GORRIDSEN / Mode Med Mening, Det socialøkonomiske projekt, som via salg af trøjerne i Danmark skaber værdi for kvinder i et u-land, består desuden af lette strikkede ponchoer, bluser og kjoler i naturmaterialer produceret i Italien samt et skønt udvalg af tynde, elegante økologiske bomuldsmodeller.

Se, hvad vi ellers skriver om: Trends, Tøj, Bæredygtighed og Design