sponsoreret indhold
Nåede du ikke med på strikkebølgen? Du kan stadig nå det!
SPONSORERET indhold

Nåede du ikke med på strikkebølgen? Du kan stadig nå det!

Bidt af en gal strikkenål? Uanset om du er nybegynder eller øvet, så er de her 6 strikke- og hækleuniverser garanteret noget for dig, som er kreativ med pind og tråd!

Foto: Getty Images
17. jan. 2022 | Mode

Vinteren er over os, og dagene er stadig kolde og mørke. Forestil dig at sidde i din varme dagligstue, lytte til klikkene fra strikkepindene, mens du folder din kreativitet ud og finder ro og fordybelse. Uanset om du har prøvet det før, eller netop har begivet dig ind i strikkeuniverset, så er her 6 steder at gå hen, hvis du vil have inspiration til at strikke og hækle! Lyt til en strikkepodcast, leg med håndfarvet garn eller få serveret en kop cafékaffe, mens du kigger på opskrifter og prøver dig frem. Her er lidt for enhver smag.

Min kreative verden - En verden af strik

Apple of My Eye - Skønne strikkeopskrifter til både hverdag og fest

Geilsk - Strik med humor og finesse

Handdyed - Håndfarvet kvalitetsgarn i en vild verden af farver

Painter’s Yarn - Life is too short for dull yarns

Strikogkaffe - Enkelt strikdesign & lærerig strikpodcast

En verden af strik

Hos Min kreative verden er 27-årige Josefine fuldstændig vild med alt, der indebærer hæklenåle. Som dedikeret hækle- og håndarbejdsnørd inviterer hun ind i sin kreative verden, hvor hun giver bud på fine hækleopskrifter for både nybegyndere og øvede. Her finder du alt, hvad du skal bruge til dit kommende hækle- eller strikkeprojekt, og der er garn, tilbehør og opskrifter til både børn og voksne.

Min kreative verden har også en inspirerende Instagram-profil, som inviterer indenfor i Josefines personlige og hyggelige strikke- og hækleunivers.

Skønne strikkeopskrifter til både hverdag og fest

Hvis du ikke helt ved, hvor du skal begynde strikkeeventyret, så er Apple of My Eye et godt bud. Her er strikkeopskrifter og strikkekit til dig, som vil elske at strikke til dine børn, børnebørn eller andre små øjesten. Du vil finde spændende strikkedesigns, som både kan anvendes til hverdag eller ved festlige lejligheder.

Apple of My Eye’s mål er at videregive strikkeoplevelser og designs, som du selv kan bygge videre på. Strikkeopskrifterne er strukturerede og nemme at bruge, og Apple of My Eye vil altid gerne hjælpe med råd og vejledning. Apple of My Eye udvikler hele tiden nye opskrifter og har i dag strikkeopskrifter på dansk, engelsk og norsk.

Strik med humor og finesse

Vil du strikke en Velfærdsmodel, et Lykketræf eller en Topkandidat? Eller hvad med en Flottenhejmer til mændene?

Hos Geilsk finder du strikkemodeller til alle størrelser med sjove navne. Lige uden for Silkeborg i Salten ligger butikken og pakkeriet. I flere år har Bente Geil haft sit firma med Webshop og engrossalg, og nu også hendes helt egen garnbutik.

Bente er uddannet på Skals Tekstilseminarium og ved, hvad hun har med at gøre, når hun designer strik med humor og finurlige finesser. Du kan altid få hjælp til din strikkeopskrift – intet spørgsmål er for dumt. Det er vigtigt for Geilsk, at du bliver helt færdig med dine kreationer!

Håndfarvet kvalitetsgarn i en vild verden af farver

I en nyåbnet butik i hjertet af Aalborg, med Danmarks nok største udvalg af håndfarvet garn, finder du en slikbutik for garnelskere: Her er 80+ farver i 13 faste garnkvaliteter af ypperste kvalitet.

Handdyed.dk er et univers af farver, håndfarvet garn, strikkeopskrifter, håndlavede smykker og mere. Alt er designet og håndlavet af Charlotte Spagner, som står for en farverig, anderledes og - for nogen - provokerende stil.

Handdyed har også en stor og spændende webshop, hvor du har fuld adgang til hele deres farverige univers samt masser af gratis strikkeopskrifter.

Du kan blive inspireret ved at følge Handdyed på Facebook eller Instagram.

Life is too short for dull yarns

Er du en entusiastisk strikker, eller skal du i gang med dit første projekt? Painter’s Yarn er skønne farver og farvekombinationer på lækre garnkvaliteter. Joan, som ejer farveriet, har arbejdet med farver i mange år og udnytter sin viden til at skabe og håndfarve luksuriøse garner i farver med dybde og intensitet.

Fra det øjeblik du får det i hænderne, er Painter’s Yarn en fornøjelse at arbejde med; inspirerende farver og god kvalitet er vigtige ingredienser, når garnet sendes til engagerede strikkere over hele verden - eller når den nye strikker skal i gang.

Oplev Painter’s Yarn farveuniverset på paintersyarn.dk eller besøg showroomet i Ry.

Enkelt strikdesign & lærerig strikpodcast

Kan du heller ikke undvære kaffen, når du strikker? Hos strikogkaffe finder du strikkeopskrifter, garn, strikkekits og strikketilbehør. Johanne, der står bag universet, har designet strikkeopskrifter til børn, kvinder og mænd siden 2018. Stilen er enkel med fine detaljer. Kaffen er en uundværlig del af Johannes strikkeliv - strik og kaffe er hendes fristed.

Strikogkaffe forhandler garn, der passer til de opskrifter, Johanne designer. De ting, du finder på hendes hjemmeside, er derfor særligt udvalgt til strikogkaffes univers.

For strikogkaffe er processen lige så vigtig at dokumentere som selve produktet. Derfor lukker Johanne ofte sine følgere ind bag kulissen både på sin Instagram og på Youtube, hvor hun har en strikkepodcast.