Eurowoman

Denne video fra Always får os til at overveje brugen af emojis

Se video'en her.

Af Tilde Mariann Broge-Starck 03.mar.2016 Livsstil

Det sidste år har du selv kunnet vælge, hvilken hudfarve emojiene i dine sms'er skal have. Men hey, hvor fedt ville det lige være, hvis du også selv kunne vælge kønnet på de ikoner, du sender af sted. Hvad hvis detektiven også kunne være en kvinde? Hvis der også var en surfer girl og ikke kun en surfer dude? Eller hvis alle dame-emojis ikke konsekvent var klædt i lyserød?

Lige præcis det, er der også nogle hos Always, der har undret sig over. Som optakt til Kvindernes Internationale Kampdag har brandet derfor produceret endnu en #LikeAGirl-video, der sætter fokus på problemet.

LÆS OGSÅ: Derfor skriver han ikke tilbage til dig

I samarbejde med dokumentaristen Lucy Walker undersøger Always, om teenagepiger føler sig repræsenteret i udvalget af emojis på deres telefon – og om det begrænser dem. Tidligere har vi fået gåsehud og knebet en tåre i over Always' rørende videoer. Denne får os til at genoverveje vores emoji-forbrug.


- Samfundet har en tendens til at sende subtile beskeder, der kan reducere piger til stereotyper. Efter at have studeret sociolingvistik, ved jeg, hvor stor betydning selv umiddelbart uskyldigt sprogvalg kan have på piger. Når pigerne fortæller om emojis, indser man, hvordan de eksisterende versioner diskret forstærker de samfundsmæssige stereotyper og begrænsninger, som de møder hver dag, fortæller Lucy Walker og fortsætter:

- Jeg har været fan af #LikeAGirl-kampagnen fra start og glæder mig til at tilslutte mig Always' kamp for, at piger bliver mere selvsikre og fastholder selvsikkerheden videre i livet ved at kæmpe for at ændre de samfundsmæssige begrænsninger - præcis som dem, der er illustreret gennem emojis.


Apple, bolden er på jeres banehalvdel. Vi glæder os til at se, hvad I kommer op med.


LÆS OGSÅ: 10 emojis du garanteret har misforstået


LÆS OGSÅ: Akavede sms'er: Sådan trækker du dem tilbage


LÆS OGSÅ: Her er app'en, der giver dine veninder besked, hvis der sker dig noget på vej hjem fra byen


Henter...