Forliste forhold
Riv ikke minderne i stykker - gør dem til kunst! Foto: All Over Press
Eurowoman

Forliste forhold

Dine break up-minder kan blive til kunst i LA

Snart åbner et nyt museum i LA, som vil udstille genstande fra forliste forhold. Museet søger lige nu genstande fra hele verden.

Af Anne Nørkjær Bang 03.mar.2016 Livsstil

Der er mange måder at komme over en ekskæreste på: Du kan spise Ben & Jerrys i rå mængder, mens du ser ”500 Days of Summer” og højrøstet minder dig selv om hvor andre mange fisk, der er i havet. Du kan bælle den flaske rødvin, du egentlig havde købt for at dele med manden i dit liv, mens du snøftende bræger med på ”Irreplaceable” med Beyonce – eller du kan donere alle de ting, der minder dig om din ekskæreste, til et museum. Til maj åbner der i hvert fald et ”Museum of Broken Relationships” i Los Angeles, som udstiller genstande fra de forhold, der ikke kunne stå distancen.  

Museumskonceptet er hentet ind fra Zagreb, hvor filmproduceren Olinka Vištica og skulptøren Dražen Grubišić efter deres eget brud fik idéen at indsamle objekter, som på forskellig vis havde forbindelse til forliste forhold. De rejste verden rundt med de indsamlede genstande og i 2010 blev samlingen til et permanent museum under navnet ”Museum of Broken Relationships”. Nu kommer der så endnu en permanent udstilling på Hollywood Boulevard i LA.

Udstillingen kommer til at vise de forskellige genstande, som alle er indleveret af anonyme donorer, suppleret med en note, der fortæller om genstandenes historie, forholdets længde og hvorfra i verden genstandens ejer er fra. En skuffe fuld af gamle kassettebånd, et samling ægte, afklippede dreadlocks og en brudekjole stoppet ned i et syltetøjsglas er angiveligt nogle af de objekter, man kan se udstillet på museet, der lige nu søger knuste hjerter af alle slags, som vil levere nye genstande til udstillingen. En enkelt bruger på LA-museets Facebookside spørger endda jokende om, hvorvidt man kan donere sine børn til udstillingen.

Så måske er det på tide at give din ekskærestes gamle skjorte, som du engang sov i, men nu tørrer øjnene i, et nyt hjem i LA?

Du kan læse mere om museet og hvordan, du donerer, her.


Henter...