Louise Vindahl fra bloggen Green Kitchen Stories deler sine tips.
SPONSORERET indhold

Få bloggerens nemme favoritdessert til gæster

Hun elsker sin morgenmad og nybagte chokoladecroissanter, og så er hun mester i farverige salater. Mød Luise Vindahl, der med sin svenske kæreste David står bag den appetitlige madblog Green Kitchen Stories.

Foto: Green Kitchen Stories
30. jan. 2015 | Livsstil | Eurowoman

Det finder man altid i mit køleskab
"Masser af grøntsager, plantemælk, tofu, halloumi, æg, kogte bønner og linser, smør, syrnet yoghurt, en rest grød og smoothie."

Gæsterne kommer om en halv time, jeg serverer...
"Sød kartoffel- og linsesuppe med aubergine og grønkålstopping og fem-minutters chokolademousse til dessert."

Mit bedste madminde
"Mit bedste madminde er fra Rom for lidt mere end syv år siden. Jeg var på en af de første dates med min mand, David, og han tog mig med på Freni e Frizioni, hvor vi købte et glas vin, fik en vegetarisk antipastibuffet og satte os på trappen på torvet udenfor til langt ud på natten. Der var italienske oste, oliven, tomater, marineret aubergine og zucchini, salater af fennikel, tomater og rucola og selvfølgelig masser af hvidvin."

Her køber jeg ind
"Jeg bestiller økologiske grøntsager og frugt hos Aarstiderne, og resten handler jeg i supermarkedet. Og så smutter jeg selvfølgelig i helsekosten en gang imellem og supplerer med ingredienser som hampefrø, chiafrø, bipollen og superfood-pulver som hvedegræs, açai og baobab."



Det spiser jeg til morgenmad
"Morgenmad er mit yndlingsmåltid. Jeg spiser altid morgenmad og glæder mig allerede til det, når jeg går i seng om aftenen. Alle i familien elsker grød og æg. Jeg laver ofte boghvedegrød af hele boghvedekorn, som jeg koger med vand og krydderier i 20 minutter. Jeg har altid frosne bær i fryseren og laver enten en smoothie til eller topper grøden med bær og nøddemælk. Har jeg super travlt om morgenen, kommer jeg proteinpulver i min smoothie og tager den to go."



Min yndlingsdessert
"En af mine vinterfavoritter er en svensk dessert kaldet gino, som består af gratinerede bær og frugter med revet chokolade og minder om en varm frugtsalat. Den er let at lave og er altid et hit til gæster. Den originale opskrift er med jordbær, kiwi og banan med hvid chokolade bagt i fem minutter ved 250 grader. Alle frugter kan bruges, og jeg putter altid mørk chokolade og hakkede hasselnødder på min version."



Min yndlingsrestaurant i Norden

"Höst i København. Jeg er vild med deres nordiske indretning, stemning og menu. De leger med friske nordiske råvarer og har grøntsagerne i centrum."

Min guilty pleasure
"Nybagte og sprøde chokoladecroissanter og cappuccino er det lækreste, jeg ved. Jeg køber det på den lille italienske café Espressino på Södermalm i Stockholm, hvor jeg bor. Og David kan altid lokkes med."



Min hofret består af ...

"Overdådige farverige salater. Det bedste trick til at gøre salater mættende og indbydende er at tænke på balancen. Brug bladgrønt som rucola, spinat eller grønkål som base, dernæst linser eller bønner, en masse rå eller bagte grøntsager og rodfrugter, frugt, som tilfører sødme, syrlighed og farve, nødder og frø for sundt fedt og crunch og til sidst spirer som pynt. Jeg plejer at koge store portioner af quinoa, boghvede, hirse, fuldkornsris eller havrekorn, som jeg også kan blande i."

Bedste snack/mellemmåltid
"Chiapudding. Chiafrø er supersunde og sjove at eksperimentere med. De suger væske til sig og forvandles til en grødet konsistens. Jeg hælder frøene i glas med havremælk, mandelmælk eller rismælk og krydderi og stiller dem i køleskabet. Kogte æg og grøntsagsstave er et andet nemt og nærende mellemmåltid, så du altid har noget mættende to go."


LÆS OGSÅ: Her er de svedigste steder at feste i København

LÆS OGSÅ: Spåkuglen: Her er de 8 største tendenser i 2015

LÆS OGSÅ: Sunde og nemme vintersalater: 5 opskrifter