Bedste burger i København
SPONSORERET indhold

GUIDE: Her finder du de 12 bedste burgere i København

En burger i København byder på et væld af muligheder. Her er vores bud på de bedste af slagsen i byen.

Af: Redaktionen Foto: Grillen Burgerbar
02. aug. 2021 | Livsstil | ALT.dk

Engang var en burger måske lidt en udskældt spise, fordi den blev set på som en slags "dårlig" fastfood.

Men sådan er det HELDIGVIS langt fra i dag, hvor vores hovedstad i de senere år har udviklet sig til et sandt kvalitets-mekka inden for denne amerikanske nationalspise.

LÆS OGSÅ: GUIDE: Her finder du de bedste pizzaer i København

Vi elsker at sætte tænderne i en god, saftig burger, og derfor har vi her samlet en liste med nogle af vores favoritsteder.

Velbekomme!

Gasoline Grill - kåret til én af verdens bedste burgere

I en gammel benzintank i Indre by startede burgerdrømmen i 2017, og derefter gik det stærkt, så du i dag kan finde Gasoline Grill hele seks steder i byen. Det er ikke kun herhjemme blandt kendere, at denne burger opfattes som noget særligt: Det anerkendte, amerikanske medie Bloomberg kårede den således som én af verdens 27 bedste burgere tilbage i 2017. 

Filosofien bag Gasoline Grill er, at de hver dag lukker ned, når de kan melde udsolgt. Hvorfor? Fordi de hellere vil starte på ny hver morgen og servere saftige burgere af helt friske ingredienser fremfor mange burgere. Alt på menuen er økologisk, kødet friskhakkes in-house hver morgen, og kortet rummer blot fire slags burgere. Fx en butterburger, hvor ost er byttet ud med en god smørklat. Er du til en snasket sag, så vælg en med både ost og smør. Dét kan anbefales.

Adresse: Landgreven 10, 1301 KBH K., Vesterport St. m.fl.

Åbningstider: 11-20 (eller udsolgt)

POPL Burger – NOMA-burgeren

Måske nok den mest hypede burger i København. Folkene bag Noma står bag denne burgerbar, der ligger på den anden side af Inderhavsbroen mod Refshaleøen og i forlængelse af madmarkedet Broens Gadekøkken. Det er Nomas sædvanlige fokus på kvalitet, innovation, madlavning og hensyn til miljøet, der også går igen i deres både klassiske burger og vegetariske version. Her bruger de fx oksekød fra økologiske gårde på den jyske vestkyst, og deres quinoabøffer går igennem en to-dages proces for at blive til patties, der er håndlavet i Nomas fermenteringslab.

Adresse: Strandgade 108, 1401 København K

Åbningstid restauranten: Onsdag-søndag 17.00-23.00

Åbningstid takeaway:  Onsdag-søndag 12-sold out

Dandelion Burger – en saftig burger

Hvis du er på udkig efter en saftig burger med hjemmesyltede pickles, god chilimayo og perfekt stegt bøf (både med kød og i vegetarversion i form af én stor falafel), så er Dandelion Burger i indre by et godt sted at starte. For 100 kroner kan du få en menu, der består af en burger, pomfritter, mayo og en kold drik. Det er perfekt til en hurtig frokost

Adresse: Dronningens Tværgade 12, 1302 København

Åbningstid: 11.30-21

Jagger - lækre kvalitetsburgere 

Dette er et af byens mest populære burgersteder, og det er ikke uden grund. Stedet minder os lidt om en skandinavisk tilgang til en amerikansk diner. Alle oksebøffer er lavet af 100 %-frilandskød, og udover de otte forskellige bud på en burger (heraf to vegetar-varianter), er der også lækre sager som hotdogs, friteret kylling og coleslaw på menuen.

Deres populære cheeseburger serveres uden salat og andet "pjank og pjat" (hvor du dog for fem kroner kan tilkøbe lidt grønt, hvis det savnes.) Udover klassisk sodavand, er der også limonade, milkshakes og ‘frozen daiquiris’, som du kan skylle herlighederne ned med. Og snyd endelig ikke dig selv for masser af Jaggers bearnaisedip til fritterne.

Manden bag Jagger-kæden er Rasmus Oubæk, som også står bag Københavner-restauranter som Pluto, Retour og Gorilla. Idéen er at lave lækre kvalitetsburgere, der ikke koster mere end en menu på McDonald’s ville gøre.

Adresser: Nørrebrogade 114, 2200 Kbh N., Falkoner Alle 84, 2000 Frederiksberg, Købmagergade 43, 1150 København m.fl.

Åbningstider: 11-22 (men varierer fra sted til sted).

Hungry Dane – burgere i andeconfit

Konceptet har gået sin sejrsgang, siden Hungry Dane åbnede første sted på Gammel Torv i 2017. Her er de med egne ord gået tilbage til burgerens rødder, når de serverer en burger med pulled kød, sådan som man gjorde i 1800-tallet, før hakkebøffens tid. 

Alt kødet tilberedes således i sous vide confit, hvor kødet simrer i ti timer, vendes med Hungry Danes egen special-krydderblanding og til sidst confiteres i andefedt. Den lange tilberedning gør, at kødet bliver så mørt, at det falder fra hinanden. Burgeren fås med and, kylling, gris og oksekød, og alle sereveres de i en karamelliseret briochebolle. Og så vandt de Danmarks Bedste Burger 2020!

Adresse: Gammel Torv 108, 1457 Kbh. K, Lygten 2, 2200 Kbh. N, Lyngby Storcenter 1, 2800 Lyngby m.fl.

Åbningstider: Søndag-torsdag 11-20, fredag-lørdag 11-22

Grillen Burgerbar – god burger til rimelige penge 

En af dem, som kom tidligt med på burgerbølgen, da den begyndte at ulme tilbage i 2013 i hovedstaden, var Grillen Burgerbar - eller bare "Grillen" blandt fans. I dag findes kæden fire steder i København, hvor de holder til på både Vesterbro, Nørrebro, Christianshavn og Amager, samt i Aarhus, Vejle, Aalborg og Herning.

De tilbyder otte slags burgervarianter, hvoraf den ene er en vegetarisk udgave, samt en børnemenu. Dertil kan du vælge mellem fem slags fritter og fem slags dip. Er du til ekstra snask, kan du tilkøbe en af deres berømte milkshakes til din menu. Prøv fx en double strawberry med Oreo-krymmel, mums.

Adresse: Se de forskellige adresser her

Åbningstider: Varierer alt efter hvilken restaurant.

Sliders – populære mini-burgere

På Sliders er burgerne i "junior"-størrelse, men til gengæld får du serveret hele tre af slagsen, når du bestiller en menu på et af deres nu to steder i byen på henholdsvis Nørrebro og Vesterbro. Der er ni forskellige sliders at vælge imellem, plus en månedens special-burger. Som sideorder kan du vælge mellem sprøde fritter eller en salat, samt fem slags dip.

Hvis du gerne vil føle dig som en ægte burger-kongelig, kan du endda bede om at få drysset 24 karats guldflager over dine fritter for 50 kroner ekstra. Sliders er en af københavnernes favoritter, og derfor kan du forvente en lille kø, hvis du kommer i rush hour, men Sliders er med garanti ventetiden værd.

Adresse: Nørrebrogade 1, st., 2200 Kbh. N, Enghave Plads 4, 1670 Kbh. V

Åbningstider: Mandag-torsdag 17–22 , fredag 12–22 og lørdag-søndag 11–22

Cock's & Cows – velsmagende og med masser af dip

Menukortet hos restaurantkæden Cock's & Cows er fyldt med forskellige velsmagende burgervarianter og fantasifulde fritter. Dertil kommer så deres lækre udbud af cocktails, hvor de har fået lavet en særlig Cocktailmenu i samarbejde med de internationalt anerkendte bartendere Rasmus Shepherd-Lomborg og Nick Kobbernagel fra Ruby Cocktailbar.

Men det bedste ved Cock's & Cows er i vores øjne dog nok, at de har syv typer sides og hele ni forskellige dip at vælge mellem, blandt andet en skøn 'Blue Cheese Creme', senneps-mayo og estragon-mayo. Hvis du er typen, der (også) elsker forretter, kan du fx tilføje Chili Cheese Balls, BBQ ribs eller grillet kål med smør og edamame-crunch til din madoplevelse.

Adresser: Findes ni steder i København, samt i Lyngby og Aarhus - se adresser her. 

Åbningstider: Varierer efter restaurant.

Tommi’s Burger Joint – populær islænding

Den første Tommi’s poppede op på Island i 2004, og i dag har kæden restauranter i London, Berlin, Oslo, Rom - og så i København, hvor den har ligget i Kødbyen på Vesterbro siden 2014. Stilen er hip og trashy og ægte hipster i ordets bedste betydning.

Menukortet er simpelt, og du kan vælge mellem fem forskellige burgere: En almindelig, en cheeseburger, en cheese med bacon, en BBQ-burger, en vegetar og en børneudgave. Herudover kan du også vælge mellem to slags fritter, almindelige eller af sød kartoffel. Til de tørstige med en sød tand er der også hele fire slags milkshakes, som man kan slubre i sig.

Adresse: Høkerboderne 21-23, 1712 Kbh. V, Nørrebrogade 153, 2200 Kbh. N

Åbningstider: Søndag-torsdag 11-21, fredag-lørdag 11-22

Østerbros og Vesterbros Originale Burgerrestaurant – 11 burgere

Friske råvarer og store smagsoplevelser har været mantraet for det populære burgersted, der siden 2012 har ligget på Vesterbro, og som tilføjede en "søster" i 2015 lige i hjertet af Østerbro. Det her er en slags anti-hipstersted, hvor den hyggelige stemning er i højsæde - og så naturligvis en god burger.

Her finder du hele 11 forskellige slags burgere på menukortet, samt masser af bud på fritter (hvor du endda kan vælge en "pakkeløsning" med tre slags til 95 kroner.) 

Adresser: Vesterbros Originale Burgerrestaurant, Istedgade 34-36, 1650 København og Østerbros Originale Burgerrestaurant, Østerbrogade 74, 2100 København Ø

Åbningstider: Hver dag fra 12-22.

YOBurger – også med avokado og magic sauce

Hos YOBurger går de ind for en burger uden for mange dikkedarer, når du tager maden med eller indtager den på et af deres tre små steder i byen: Nørregade, Gothersgade og Østerbrogade. Deres klassiske burger består derfor af en brioche-bolle med ost, tomat, salat, bøf af dansk oksekød og toppet af med deres "magic sauce". Dertil gode, gammeldags bøglefritter og en soda på dåse. Simpelt, men det fungerer.

På menukortet finder du derudover også en anbefalelsesværdig avokado-udgave og en vegetar-burger med friteret portobellosvamp i stedet for oksekødsbøffen.

Adresser: Gothersgade 27, 1123 Kbh. K, Nørregade 1165 Kbh. K, Østerbrogade 64, 2100 Kbh. Ø

Åbningstider: 11-(11.30)-22

 

Halifax - en ægte "københavner"-burger

Dette er en af de helt originale spillere på burgerscenen i hovedstaden. Halifax åbnede deres første restaurant i 2007, og siden er der kommet seks mere af slagsen rundt om i København - og fire andre spredt rundt på Sjælland.

Burgerne på menukortet er humoristisk opkaldt efter lokationer, lige fra København og Zürich til Palermo og Nakskov, samt en "Lone Star" og en børneburger. I alt kan du vælge mellem 10 slags. Inspirationen fra en by afspejler indholdet, fx Zihuatanejo, som er en spicy sag med både jalapeños, guacamole og tomatsalsa. Vælg mellem to typer af bolle eller gå den lettere vej og pak din burger ind i salatblade. Du kan desuden også bytte den klassiske oksekødsbøf ud med kylling og tre slags ‘veggie’-varianter. 

Adresser: Se adresser her.

Åbningstider: Varierer efter restaurant.

Anbefalet til dig