Rom er kendt for deres lækre pasta, men hvor er det bedst at nyde den itailienske spise?
SPONSORERET indhold

Find Roms skjulte pastaskatte

Rom er fyldt med gode pastasteder. Her er fire sikre, hvis du vil undgå turistfœlder.

Af: Noa Agnete Metz Foto: Noa Agnete Metz
19. mar. 2012 | Livsstil | ALT for damerne

Mød Italiens politiske elite, mens den spiser frokost og har lettere fedtede fingre. Lad dig ikke intimidere af deres jakkesœt, men prøv i stedet pasta all'amatriciana, en pikant tomatsovs. Restauranten er isœr et godt valg, hvis det lykkes at få et bord med udsigt til Pantheon templet på pladsen foran. Find restauranten her:  

Da Fortunato Al Pantheon,
Via del Pantheon 55,
tel. 679 2788


For dem der ikke kan få nok af den klassiske carbonara, der laves med ost og œg. Her serveres en stor tallerken med tre variationer ved siden af hinanden. Den traditionelle med guanciale (en udskœring der minder om bacon), en anden version med svampe og en tredje carbonara version med trøfler, den er dog halvdyr. Find restauranten på denne adresse:

Ad Hoc
Via di Ripetta 43,
tel. 06 3233040

Det perfekte sted at spise pasta. Priserne er lave og kvaliteten er rigtig god. Det kan anbefales at ignorere menukortet og tage en af dagens pasta retter. De står skrevet på en tavle ved indgangen og er lavet med årstidens ingredienser. Men hvis lysterne går i retning af en klassisk pastasovs på friske tomater, går man heller ikke galt i byen. Find restauranten her:

Il Portico
Via del Portico d'Ottavia, 1-e
tel. 06 6864642

Ligger på en romantisk lille plads midt i det historiske centrum. De er eksperter i at lave pastaretter, hvor delikate grøntsager akkompagnerer enten rejer, muslinger eller blœksprutte. Her er deres adresse:

Grano
Piazza Rondanini 53,
tel. 06 68192096




Vil du i øvrigt gerne vide, hvordan italienske kvinder kan spise pasta så ofte uden at komme til at ligne Mama Dolmio? Så læs med i denne uges ALT for damerne.