Tidligere topmodel: Sådan er det at være særligt sensitiv
SPONSORERET indhold

Tidligere topmodel: Sådan er det at være særligt sensitiv

Tidligere topmodel Sille Lundquist fortæller i denne uges ALT for damerne om en side af sig selv, hun tidligere har forsøgt at gemme væk og skjule. Hun er nemlig det, som 15-20 procent af befolkningen anslås at være; særligt sensitiv.

Af: Majbritt Lacuhr Foto: MEW
21. maj. 2014 | Livsstil | ALT for damerne

I dag kalder hun det en kæmpe gave. Men sådan har det bestemt ikke altid føltes – altid at tage verden ind med hud og hår. Men hvad vil det egentlig sige? Hvordan føles det?

– Jeg oplever det som en stor åbenhed over for verden. Åben og modtagende. Det er lidt, som om sanserne sidder uden på, og fordi det er sådan, bliver jeg også nødt til at lære at lukke af og vende opmærksomheden indad. Det er, som om spotten automatisk er rettet udad – for at opfange andres signaler og sindsstemninger. Når jeg husker at vende opmærksomheden indad, kan jeg mærke, hvor meget der sker, og så kan jeg finde en anden ro. Øiij, det er bare sådan en gave, når man finder "hjem", fortæller Sille Lundquist, som i dag bl.a. arbejder som mindfulness- coach i virksomheder.

– Jeg mærker det ikke bare i forhold til en opmærksomhed på min egen energi, men også meget i forhold til den energi, der rører sig hos folk, jeg er sammen med. En høj grad af empati, som også gør, at jeg tit bliver overstimuleret. Jeg kan ikke være sammen med mange mennesker hele tiden, jeg trives vildt godt i en-til-en-relationer
– og alene. Og så elsker jeg virkelig at arbejde med grupper af mennesker, men jeg bliver også træt, nærmest sitrende af det. Det føles, som om der er en hel masse input, jeg har brug for at bearbejde.

Sille Lundquist fortæller i denne uges ALT for damerne (nr. 21/2014), hvordan hun har lært at bruge sin følsomhed til noget positivt, så den ikke knækker hende, som det var tilfældet med hendes far.

LÆS OGSÅ: Sådan er mit liv som introvert