Michael Robak
SPONSORERET indhold

Kære Robak: “Hvad siger jeg til min veninde, der vil have mig til at anmelde hendes kunst?”

Skal jeg fortælle min kunstmalende veninde min ærlige mening, spørger en læser i denne uges brevkasse. Læs svaret fra ­Go’morgen Danmark-vært Michael Robak, der hver uge tager stilling til livets små og store dilemmaer.

Af: Michael Robak
06. dec. 2016 | Livsstil | ALT for damerne

Kære Robak
En af mine allerbedste veninder er sprunget ud som kunstmaler.
Ikke på fuld tid, men som en altopslugende hobby. Hun maler mange malerier, og det er jo skønt for hende, men ikke helt nemt for mig.
Jeg er selv kunstinteresseret (uden at være ekspert), derfor spørger hun mig ofte, hvad jeg synes om hendes ting. Hidtil har jeg ­løjet og sagt, at hendes malerier er rigtigt gode. Men jeg lyver. Jeg synes, at de er meget hjælpeløse og uden nogen form for originalitet. Hun maler noget, man har set mindst 1000 gange før.
Jeg har det efterhånden dårligt med at blive ved med at lyve.
Det er flere gange om måneden, hun beder om min holdning. Skal jeg være mere ærlig? Ikke helt, men bare lidt?
Kh JL

Kære JL
Nej. Nej. Nej.
Lyv for fanden!
Din veninde løber rundt med pensel og malerplettet alpehue og har en skøn tid som nyslået kunstmaler. Hvis du går i gang med at anmelde hendes hobby, som om der var tale om en ny Frida Kahlo, ender du med at tage glæden fra hende – og ­gøre hende ked af det. Det er der absolut ingen grund til. Hvis du vil gøre noget godt for hende, kan du måske give hende lidt konstruktive råd i stil med: "Ville det ikke være flot, hvis katten havde gule øjne..." Eller: "Jeg synes, de lilla skyer er blevet lidt for store i forhold til himmelen..." Du kan også opfordre hende til at opsøge en kunstskole, så hun kan få professionel vejledning og konstruktiv kritik.
Hvis jeg skal slutte med et sidste råd, så overvej allerede nu, hvad du vil svare, når hun spørger, om hun ikke skal male et flot maleri, der kan hænge over din nye sofa...

LÆS OGSÅ: Kære Robak: “Min mand komplimenterer sine kvindelige kollegaer på Facebook”

LÆS OGSÅ: Kære Robak: “Min eksmand og veninde er blevet gode venner”

LÆS OGSÅ: Kære Robak: ”Hvordan rummer jeg min provokerende ven?”