Michael Robak
SPONSORERET indhold

Kære Robak: "Hvorfor sender mænd lumre sextilbud til deres ekskoner?"

Go' morgen Danmark-vært Michael Robak, tager stilling til livets små og store dilemmaer.

01. maj. 2016 | Livsstil | ALT for damerne

Kære Robak
Jeg har flere veninder, der er blevet skilt på relativt ukomplicerede måder, og hvor det er manden, der er gået fra kone og børn. Flere af mændene giver ikke rigtig slip på ekskonen, selvom de har fået nye kærester. De kommer stadig med lumre tilbud om sex og sender sms'er, der indikerer alt andet end "I'm over you." Hvorfor gør de det? Og hvordan får man det stoppet uden at skabe dårlig stemning?
Kh den frustrerede veninde

Kære Frustrerede Veninde,
Gad vide, om mine fraskilte mandlige venner også sender den slags natlige og liderlige opfordringer til deres ekskoner? Du beskriver et fænomen, jeg ikke kender. Til gengæld tror jeg, at jeg kender svaret på dit spørgsmål: De gør det, fordi de vil have noget på Den Dumme. I en fart. Og ekskonen repræsenterer sikkert noget velkendt, ufarligt og let tilgængeligt (denne ene gang). Glemt er diskussioner om prisen på vinterstøvler, og hvem der skal arrangere sommerferierne. Muligvis har Farmand tilmed fået pudset sit ego af med den nye dame og vil vise, hvad han nu har lært. Jeg gætter bare. Kvalificeret.
Hvordan skal man stoppe det? Det bedste er helt sikkert at lade være med at svare. Eller i hvert fald vente flere timer, så blodtryk og andet har lagt sig igen. Alternativt synes jeg, man – billedligt talt – skal tænde neonrørene midt i festen. Altså kalde den Lumre Liderbuks tilbage til virkeligheden og svare ham i en meget nøgtern, hverdagsagtig og passionsløs tone. Han skriver for eksempel: "Jeg sidder her med noget i hånden, som du en gang var rigtigt glad for." Kvinde svarer: " Jeg er ikke interesseret i sex med dig og er i øvrigt gang med at binde vores datters matematikbog ind. Bagefter skal jeg støvsuge bilen og kæmme William for lus. Og da vi ikke længere er gift, synes jeg ikke, du skal sende den slags beskeder i fremtiden. Tak. Kh Bodil."
Mon ikke han pakker sagerne tilbage i bukserne efter en besked i stil med den. Det tror jeg. Og alt er foregået i en venlig og ordentlig tone.

LÆS OGSÅ: "Jeg har altid én bestemt ingrediens med i kufferten"
LÆS OGSÅ: Forskere har endelig fundet opskriften på det gode sexliv
LÆS OGSÅ: 1500 kroner eller en brugt iPhone for et knald?