Michael Robak
SPONSORERET indhold

Kære Robak: "Min veninde falder for de forkerte"

Bør man fortælle en veninde, at hendes kæreste ikke er god for hende, spørger en læser i ugens brevkasse. Læs svaret fra Go’morgen ­Danmark-vært Michael Robak, der hver uge tager stilling til livets små og store dilemmaer.

Af: Michael Robak
10. jun. 2016 | Livsstil | ALT for damerne

Kære Robak,
En af mine bedste veninder falder nærmest altid for mænd, som ikke behandler hende særlig godt. Ikke at de er fysisk voldelige eller noget i den dur, men i bund og grund har de nok i sig selv og prioriterer hende ikke, som jeg synes, man bør. Det handler om, at hun altid investerer mest tid, personligt engagement, følelser og penge. Det virker uretfærdigt, at hun giver og giver og meget sjældent får noget igen. Nogle gange kan hun godt selv se det, andre gange ikke. Bør jeg sige noget til hende? At jeg ikke synes, hendes kæreste er god for hende? At hun fortjener bedre? Jeg har svært ved at sige noget, for hvad nu hvis de rent faktisk bliver sammen? Så er det jo ikke særlig fedt, at hun ved, jeg ikke er begejstret for hendes kæreste.
Hilsen Veninden

Kære Veninde,
Hmm. Svært spørgsmål, som jeg har tænkt meget over. Men here goes: I kærlighed er der ingen facitlister. Og vores forventninger til et parforholds værdier og dynamikker kan være meget forskellige. Derfor synes jeg, du bliver nødt til at spørge dig selv, om dine bekymringer måske skyldes, at du selv har helt andre værdier end din veninde? Kunne det være, at hun faktisk trives med at være den, der altid giver mest?
Skal du sige noget? Nej. Som jeg læser dit brev, mistrives hun ikke i sit nye parforhold, så din indblanding vil være utidig og upassende. Hvis hun kommer til dig og er ked af det, er det selvfølgelig en anden sag – så synes jeg, du skal sige noget. Men du behøver ikke at inddrage hele hendes forhistorie eller svine hendes nye kæreste til. Du kan i stedet tale pænt om hende: Mind hende om, at hun skal huske sig selv i sine forhold, at hun også må stille krav til kæresten osv. Det, tror jeg, vil være det mest konstruktive. På den måde kommer du ikke til at fortryde dine udtalelser, hvis det ender med, at hun bliver hvid brud til sommer, og de får rødhårede trillinger.

LÆS OGSÅ: Kære Robak: “Kan jeg sige til min datter, at jeg synes, hun skal date en på sin egen alder?”

LÆS OGSÅ: Kære Robak: "Min mand vil ikke rydde op efter sig, og jeg føler mig som hans rengøringskone"

LÆS OGSÅ: Kære Robak: "Min kæreste tisser på toiletkanten"