Foto: Colourbox
Vores Børn

Baby i ladcykel

Af Redaktionen 11.feb.2011 Børn
Faktaboks

Dorte Fischer har været sundhedsplejerske i 13 år og arbejder i Rudersdal Kommune. Endvidere er hun uddannet spædbarnsmassørinstruktør og mor til tre piger.

Spørgsmål:

Vi venter vores første barn og bor cirka fem kilometer fra bycentrum uden gode transportforbindelser. Min mand har brug for bilen til og fra sit arbejde, men vi vil gerne sikre os, at jeg har mulighed for at komme rundt med vores datter under barslen. Kunne en cykelanhænger eller ladcykel være en mulighed? Er det tilladt og forsvarligt at transportere et spædbarn på den måde?

Hilsen Louise

Læs sundhedsplejerskens svar på næste side>>

Svar:

Kære Louise,

Der er flere steder, du på nettet kan søge råd og vejledning omkring anhænger eller ladcykler, blandt andet Danskcykelistforbund.dk. Der findes rigtig mange modeller og typer. Og der findes meget tilbehør.

Jeres lille datter kan fint sidde spændt fast både med autostol og lift i en ladcykel. Det er godkendt. I cykelanhængeren er det lidt sværere med liften. Men de stole, der findes, ligger næsten ned, så det derved skåner ryggen. Det er rigtigt, at du skal være opmærksom på, at dit spædbarn ikke sidder for længe i en stol.

Men en cykeltur frem og tilbage er helt o.k. for ryggen. Du kan tage liften med og lægge hende over i den, hvis du skal på besøg eller andet, hvor hun kan få behov for at ligge ned og sove. Liften kan godt være i anhængeren.

Der er fordele og ulemper ved både ladcykel og cykelanhænger. En stor fordel ved cykelanhængeren

er, at den kan spændes af cyklen og bruges som barnevogn/klapvogn, hvis du skal gå lidt rundt og handle. Den store fordel ved ladcyklen er, at du har dit barn foran dig, og at du kan se og tale med

barnet. Men det er en god idé at undersøge markedet for gode tilbud, inden I køber. Held og lykke.

Venlig hilsen Dorte Fischer


Henter...