En god nok forælder
Foto: Getty Images | "Det kræver en del at kunne stå på mål for ikke at være perfekt."
Vores Børn

En god nok forælder

Blog: Du er en god nok forælder

Det er som om, det ikke længere er nok at være en ”god nok” forælder, oplever psykolog Jeanne Fløe. Man skal være ”den perfekte” forælder. Men kan man overhovedet det?

Af Jeanne Fløe 11.jul.2017 Børn

Rigtig ofte møder jeg forældre, der er skamfulde over at føle, at de ikke er gode nok som forælder.

Det er nu heller ikke nemt, for listen er lang og ofte fyldt med modstridende udsagn, når spørgsmålet lyder: Hvad er den gode forælder?

Faktaboks

Jeanne Fløe er uddannet psykolog fra Aarhus Universitet. Hun arbejder i dag som autoriseret psykolog og specialist i Klinisk psykologi og Sundhedspsykologi.

Jeannes blog handler om familielivet med alt fra parforhold, skilsmisse, børn, psykiske og fysiske sygdomme i familien til kærlighed, traditioner, opdragelse, holdninger og værdier.

Læs mere på jeanneomfamilieliv.dk.

Den gode forælder skal sætte grænser, og de skal være anerkendende. Allerede her kan vi godt fornemme, at let er det ikke.

Det er godt for dine børn, at I sover sammen. Sov for alt i verden ikke sammen. Husk af få plads til partid. Barnet skal have første prioritet. Dit barn skal socialiseres i en vuggestue. Du bør blive hjemme og selv passe dit barn. Giv endelig ikke flaske. Du må ikke amme for længe. Det er en naturlig ting at amme sit barn. Am aldrig offentligt. Vær endelig ikke en curlingforælder. Du bør gøre alt for dit barn. Børn har bedst af faste rutiner. Børn keder sig, når der ikke sker nyt.

Den frække udgave er at sige, at når holdningerne kan være så forskellige, så er der heldigvis plads til forskellighed og til, at jeg gør lige det, der føles rigtigt for mig og min familie.

LÆS OGSÅ: Blog: Sommerferie som skilsmissefamilie

Alligevel møder jeg alt for ofte, i mit arbejde som psykolog, forældre, der udtrykker følelsen af ikke at gøre det rigtige. Det er som om, det ikke længere er nok at være en ”god nok” forælder. Man skal være ”den perfekte” forælder.

Det kræver en del at kunne stå på mål for ikke at være perfekt.

Vi mangler rollemodeller, der eksempelvis tør sige: Jeg tror sådan set, det er bedst for små børn at være hjemme de første par år, men det kan jeg simpelthen ikke holde til, for så ville jeg blive sindssyg.

I en perfekt verden ville jeg have handlet anderledes, men sådan blev det ikke. Men jeg er en god nok forælder og det rækker.

LÆS OGSÅ: Det er godt nok flot, du sådan kommer ud


Henter...